Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Četla jsem rozhovor s Marhoulem o Nabarveným ptáčeti, nevím, jestli na to jít do kina, protože to bude asi fakticky hodně smutné. Chystám se teda předtím na knížku, četl jste někdo?
Marbuša Už jsem to tady psala, četla jsem to někdy na střední a v některých částech jsem to musela co 3 stránky odkládat a chodit se vydýchat. Dočetla jsem to... ale teď se mi vybavil Malý život, jak se tu nedávno hodně řešil, bylo to trochu podobné v tom pocitu, že hodně chceš vědět, co bude dál, ale tu hrůzu si musíš dávkovat.
Třeba Kde kvete tráva, současnou korejskou novelu, jsem kvůli tomuhle číst přestala. Násilí, brutalita a naprosto žádná nadějná vyhlídka. To pro mě nebylo.
Marbuša četla, myslím, že autor byl psychopat, ale vidět to chci.
Marbuša Já to nečetla, nechystám se a nepůjdu ani do kina. Zároveň nějak patologicky čtu "o" knize a filmu vše na co narazím.
Je to přesně typ filmu, na který bych 100% šla, kdyby mi bylo 20, ale je mi jednou tolik a už to nemám za potřebí.
Přesně tak. Z těch informací jsem si udělala trochu obrázek, že je to násilí pro násilí, ke všemu autor předlohy nebyl asi úplně v pořádku, taky možná část knihy kdesi opsal, aniž by to přiznal, nějak na tom nemám co obdivovat. A už to nemám zapotřebí. Že si film najde své diváky a je dobře udělaný, o tom nepochybuju.
Marbuša já ji začala číst...
Magráta myslim, že i tahle by se ti mohla líbit.
Garfie Přesně, taky teď všechno o NP studuju :) Dost mě zaujalo, že tam není žádná hudba a že se v celém filmu mluví jen 9 minut. Z uměleckého hlediska to musí být hodně zajímavé. Ale to bezpráví a násilí na dětech, to nedám ani náhodou.
bram Přesně, to mě taky zaujalo. Nějakým způsobem bych to ráda viděla, ale nechci.
Garfie sestříhaná verze bez násilí pro citlivky :)
bram Myslíš titulky? ![]()
nolita ja to nemuzu sehnat, vsude je to vyprodane, celkem to chvalili, takze nee?
edit: az ted vidim, ze mezitim probehlo nekolik stra. Mluvim o te posledni Hulove.
Garfie
Přesně tak. Z těch informací jsem si udělala trochu obrázek, že je to násilí pro násilí, ke všemu autor předlohy nebyl asi úplně v pořádku, taky možná část knihy kdesi opsal, aniž by to přiznal, nějak na tom nemám co obdivovat. A už to nemám zapotřebí. Že si film najde své diváky a je dobře udělaný, o tom nepochybuju.
Zas násilí pro násilí to neni, že by to někde opsal jsem taky nezaznamenala...to zas možná podléháš zprostředkovaným dojmům.
baltik Myslis tu zlodejku asi? Ja to koupila pred par dny v neoluxoru... no a prislo mi to takove nepropracovane... nesympaticke dite trpici rozvodem rodicu, ten pribeh se nikam dle meho moc nevyviji, ta kniha by mohla mit sto stran nebo pet set a porad by vlastbe byla stejna, je tam jen pohled toho ditete, a je to porad jedno a to same... no nepresvedcilo me to, cekala jsem vic...navic je tam prvek toho, ze se to odehrava asi trochu v budoucnosti - jako neni to nijak rusive, ale nejak jsme nepochopila proc vlastne...
Ounz tak jsem precetla ty tiche roky, cte se to velice dobre, takze jsem to zvladla za volny pulden:) bylo to dobre, chvilemi smutne, jak pises, asi trochu predvidatelne, ale bavilo me to...
ja ji mam zarazenou jako autorku, ktera moc neprekvapi, takze ty knizky nejsou wow, ale spis takova jistota, kdyz si chce clovek precist neco dobre napsaneho...
nolita přesně tak. I ty dobře se čtoucí knihy bez wow sou potřeba :)
Magráta jj, islandské reálie a popisy prírody boli super, len tie veci, čo mali byť akože strašidelné sa asi minuli účinkom
To islandský prostředí a islandský povahy a zvyklosti jsou asi nejlíp popsaný u Indridasona... mám ho z těch autorů nejradši. Yrsa je fajn, i třeba Stella Blomkvist, ale komisař Erlendur prostě nemá chybu ![]()
barbucha Mne sa zdá, že som od Indridasona niekedy niečo čítala, ale mne tie detektívky hrozne splývajú
mám to vyložene v kategórii "oddychové čítanie na cesty"
bram Právě - násilí na dětech, to vlastně vidět nechci, ale zároveň moje zvědavost mě nutí o to nepřijít... A nebude mi z toho pak dobře....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje