Dalia Egypťan Sinuhet, ach
"Tvé řeči jsou bzukot much kolem mé hlavy" u nás zdomácnělo.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
brrr Na tuto metaforu jsem ještě nenarazila. Jsem na začátku. ![]()
Dalia Díky za připomenutí, četla jsem jako puberťačka, naši mají v knihovně ještě nějaké staré dvoudílné vydání v modré plátěné vazbě, a i když jsem myslím tehdy ještě části věcí nerozuměla (i když jsem si myslela, že jo :-), ten pocit melancholie a smiřování s během života ve mě někde hluboko zůstal.Čas na další kolo :-)
Isca Mě na tu knihu navnadila moje teta. Čte ji už poněkolikáté a chválí ji až do nebes. Já sama už se na ni chystala hodně dlouho.
Dalia nedočetla jsem.... ale snažila jsem se :).Sinuhet je pro mě velmi protivná postava
Isca Mě na tu knihu navnadila moje teta. Čte ji už poněkolikáté a chválí ji až do nebes. Já sama už se na ni chystala hodně dlouho.
Nebudeš litovat!
barbucha Čím víc se začítám, tím víc mě to baví.
No jasně ![]()
Já to četla už dávno... ale pamatuju si, že to byla jedna z těch knih, který jsem vnímala jako zjevení. Už dávno jsem takovej pocit neměla
Jako jo, v mládí bylo pro nás všechno nový... ale stejně, spousta knih je novejch i dneska - ale něco takovýho jsem nezažila ani nepamatuju. A chtěla bych... no, Waltari je prostě super, a Sinuhet je jeho nejlepší dílo bych řekla.
Dalia Četla jsem ji v době, kdy jsem se celkově zajímala o Egypt nějak víc a líbila se mi. Myslím, že je to dobrý výběr.
brrr U nás déšť a vítr![]()
brrraj u nás,s mužom ju používame niekoľko ráz týždenne :D
Nedávno som Egypťana Sinuheta čítala znovu po dlhej dobe, je to super kniha.
Začínam čítať Nikdo není ostrov od J. M . Simmela, môjho obľúbeného autora (Láska je len slovo, Nechajte, prosím, kvety žiť...). Čítali ste niekto? Simmel ma určite nesklame, ale zvedavá som aj na iné pohľady a názory.
Biely kvet četla jsem to kdysi dávno, pamatuju si to jako dobře čtivou knížku, takže z tohoto pohledu asi dobrá volba... kdysi dávno jsem jeho knížky taky ráda četla, ale nedávno jsem zkusila dvě, a ano pořád se to dobře čte, ale už mi to přišlo takové - nevím, jak to popsat - prostě už mě to nebavilo, a nebylo to tím, že bych si to snad pamatovala a věděla, jak to skončí, to jsem většinou zapomněla, spíš to byl jen takový sice čtivě napsaný příběh a nic víc ...
nolita Já jsem četla někdy v 18 láska je jen slovo a přišlo mi to úplně úžasný - a od ty doby te nějak bojim, ze už to nebude ono
Potrefenáhusa
uplne presne totez
Potrefenáhusa tak přesnějsem to tak měla já, četla jsem to na gymplu a byla jsem z té knihy unešená, pak ještě všichni lidi bratry jsou a aféra niny b., no a ta se mi tolik už nelíbila a od té doby asi nic
Potrefenáhusa no právě není, protože postupně prostě začne mít člověk vyšší nároky a tak... jedna z těch dvou, které jsem zkusmo nedávno četla, bylo právě láska je jen slovo a už to nebylo ono...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.