vanilka Zuzanin dech jsem poslouchala jako audioknihu. A pro tuto formu mi ten styl psaní přišel ideální :-) A knížka se mi líbila moc. Ono ale někdy trvá fakt pár stránek než si člověk zvykne na styl psaní dané knihy ...
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Sparsholtova aféra - trochu jsem se zasekla se čtením, což ale rozhodně není chyba knížky, mně se to líbilo moc, i když to není nabité dějem, tak je tam hezky vylíčená atmosféra, nebo jak to říct, a je to fakt dobře napsané...
Podzemní železnice - zajímavé téma, možná by si postavy zasloužily trochu líp propracovat, ale celkově to hodnotím pozitivně, ráda bych si na to téma něco dalšího přečetla, nemáte nějaké tipy od současných autorů... vím jen o Kdo tančí s vodou (nebo tak nějak)
A pak ta trilogie století, kterou jsem teda dočetla, i když mě dost zklamala
po dlouhé době čtu znovu pravidla moštárny a pořád mě to baví...
a ještě to svědectví o životě v kldr - vím, že to schytalo nějakou kritiku, ale mně se to líbilo, včetně toho, jak k tomu přistoupila a jak to podala...
a čeká na mě poslední murakami tancuj tancuj tancuj, ale asi si před tím přečtu ten hon na ovci, který jsem četla hrozně dávno a nepamatuju si to...
vanilka Mne forma vubec nevadila, spis uz ten namet je lehoucce ohrany. Ale celkove pozitiva prevazovala.
Jinak ja v posledni dobe precetla kratkou zalezitost od Tolsteho, Kreutzerovu sonatu a docela se mi to libilo. Treba se nekdy pustim i do tech jeho bichli..Musim zacit cist nahromazdene knihy z edice knihovna klasiku, kdyz uz jsem jich nasyslila asi 15.
Dale Ani pozdeji, ani jinde. To bylo skvele a taky takova rychlovka. Cetla jsem od autorky kdysi jeste Pouta a musim ji prozkoumat vic.
No a v poslechu pokracuju v Neviditelnem (ma to asi 20h) a teda nadseni se stupnuje. Ta cestina, ta obraty, ty prohnile charaktery! A zacla jsem Nepraveho Nera od Feuchtwangera, ktery mi strasi v knihovne uz roky a roky.
nolita Ze Století jsem byla nejprve dost nadšena, ale postupně přišlo také zklamání. Na mě to zavánělo červenou knihovnou.
ionicera mne ten pribeh prisel hrozne slaby, za kazdou cenu naroubovany na ty dejinne udalosti... no a abych to brala jako exkurz do historie, tak na to to taky nebylo...
nolita Aaa, Sparsholtova aféra, to je moc povedená kniha. Jedna z posledních, co jsem stihla půjčit babičce.
No a v poslechu pokracuju v Neviditelnem (ma to asi 20h) a teda nadseni se stupnuje. Ta cestina, ta obraty, ty prohnile charaktery!
![]()
Já jsem v poslední době četla:
Tomáš Třeštík - Po povrchu - bavil mě
Petr Kolář - Labyrint pohybu - taky fajn, pár zajímavých informací, jen hodně otravný způsob, jakým pokládala redaktorka otázky
Robert Brynza - Mlha nad Shadow Sands - asi po jeho třetí knížce jsem na Brynzu před pár lety zanevřela, ale toto nebylo úplně špatné. Děj hodně předvídavý
Georgia Hunter - Měli jsme štěstí - vůbec jsem něvěřila, že se tohle mohlo stát, hezky napsaný příběh
Delia Owensová - Kde zpívají raci - moc hezká knížka, krásně popsaná příroda, trochu červená knihovna, ale líbila se mi
Michaela Klevisová - Drak spí - určitě nejnudnější ze všech uvedených knížek, chybělo mi tam napětí, a nebo mi prostě nesedla ...
Sparsholtova aféra se mi líbila
vanilka Mě se Zuzanin dech četl poměrně dobře, ani jsem si neuvědomila, že tam ta přímá řeč chybí.
Ale zato mě naštvalo, jak to (ne) skončilo.
Ignis tak jsem asi divná jen já
. Ale pak už jsem si zvykla.
vanilka No, bylo to trochu jiné, než obvykle, to zase jo. Ale ta strohost mi právě spíš vyhovovala, žádné okecávání, jedu jedu ![]()
![]()
Teď čtu Satanské verše a to je pravý opak, tam si musím dávat pauzy, protože to je strašně užvaněné ![]()
Ignis Teda, jestli je dočteš, dostaneš metál!
To jsem kdsi vzdala. Přitom Děti půlnoci byly geniální.
Jo a já ted přečetla Červená, bílá a královsky modrá, hihi.
Sweet Potato Mě ten příběh svým způsobem hrozně baví, ale to čtení jde fakt ztuha ![]()
Sweet Potato Ignis nic nemůže bejt rozvláčnější než Gargantua a Pantagruel
- dělala jsem z toho referát na gymplu..to byla hrůza
Chrám divů - New York na konci 19. století. Koupila jsem to slevněné za pár kaček, ale bylo to velmi čtivé.
Sweet Potato Ignis nic nemůže bejt rozvláčnější než Gargantua a Pantagruel
- dělala jsem z toho referát na gymplu..to byla hrůza
To vyšlo za mýho dětství... a rodiče to zřejmě dost bavilo, protože nám z toho předčítali před spaním
Samozřejmě si pamatuju jen špeky a la Pantagruelovo narození a pak taky debatu o výhodách housátek ![]()
barbucha ježiš no..tohle si bohužel pamatuju taky ![]()
Z toho by se přece referát psal prakticky sám! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí