Gatita ishiguro je poklad, doporucuju vse :) ted je nova kniha Klara a slunce, trochu podobne tema jako Neopoustej me. A na film doporucuju se nedivat
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Gatita já mám ve frontě Tenkrát v Nagasaki, ale zatím jsem od něj nic nečetla, rása čtu, že píše zajímavě :)
Gatita ishiguro je poklad, doporucuju vse :) ted je nova kniha Klara a slunce, trochu podobne tema jako Neopoustej me. A na film doporucuju se nedivat
Ani po přečtení knihy? Na csfd má dobré hodnocení.
Gatita Neopouštěj mě je
, vlastně ti teď trochu závidím, že to čteš poprvé!
notna ne, je to oproti knizce uplne ploche, zbytecne
baltik díky za varování.
Četla jsem Vzpoura oceánů.
Takové scifi že současnost na téma životního prostředí.
No.. K moři na dovolenou už asi nepojedu. A bedlivě koukám i do umyvadla. Co kdyby.. ![]()
Dadoo Vzpoura oceanu se mi moc libila
, zkousela jsem dalsi knizky od toho autora, ale uz me to koc nezaujalo.
Gatita neopoustej mě je
asi jedna z mých úplně nejoblíbenějších knih. Ale smutná je celá teda moc
Mulen a už jsi přečetla ty Sestry Makiokovy? Bylas to ty?
Ja znovu na dovolené a zase se mi to moc líbilo. ![]()
Dadoo ji, přečetla. Moc se mi to líbilo, úplně jiný svět.![]()
Koupila jsem si na dovolenou do čtečky Neopouštěj mě. Kosmas má teď slevu 20% na e-knihy a audioknihy, kdyby se někomu hodilo.
notna Jé, děkuju, to je super zpráva, hned jdu nakouknout!
Docetla jsem Me before you. Mam ze sebe radost, po dlouhe dobe v Aj. Ja myslela, ze mi to nejde ale pak jsem si uvedomila, ze nemam chut cist ani cesky.
Chtela bych ted v te aj cist vic. Nedate mi nejake doporuceni? Spis lehci. Ted zacinam Nesba. Tak at uz mam neco v zaloze, nebo zase prestanu
Candance Úplně nevyžádaná rada. Když čtu v aj, tak si vybírám knihy, co jsou anglické už v originále. Připadá mi divné v rámci tréninku číst překlad. Mám pocit, že je to "kvalitnější". Ale je to naprosto subjektivní názor, ničím nepodložený.
Jinak se dobře čte HP, ale i detektivky s Cormoranem Strikem, pak třeba Follet nebo moje oblíbená detektivní série se středověkou lékařkou od A. Franklinové.
brrr ja toho Nesba dostala uz driv, protoze jsem ho dost cetla a melo me to motivovat. Jinak mas pravdu samozrejme.
Dik za doporuceni
Gatita Od Ishigura jsem prvni cetla Soumrak dne a ach
. Uplne me to dostalo, pritom je to komorni pribeh, velice melancholicky, nijak ztrhujici dej. Pak jeste Malir pomijiveho sveta je uplne uzasny. Paradoxne Neopoustej me se mi z tech tei libilo nejmin. To tema jsem uz predtim v jine knize cetla a az tak me to nedostalo. To ale nemeni nic na tom, ze Ishiguro je fenomenalni mistr slova. Mistr jemne naznaceneho, ale presto nevyrceneho. Neumim to uplne popsat. A diky, musim se pustit do dalsich doma neprectenych a to jak koukam vysla ta nova!
brrr Já jsem před dovolenou přečetla Neklidnou krev a po 973 stránkách jsem měla kvalitní separační úzkost :-) Ale zjistila jsem, že další díl v angličtině vychází už koncem srpna, tak mám dobrou motivaci konečně něco přečíst v angličtině. A potěšilo mě, že píšeš, že se detektivky s Cormoranem Strikem čtou anglicky dobře ;-)
Naposledy jsem se prokousala Sněhulákem, protože jsem nevydržela čekat na překlad :-)
Candance Souhlasím s brrr , že je lepší číst knihy, které jsou v angličtině přímo napsané. Jinak si myslím, že výběr dost závisí na tvém oblíbeném autorovi, a osvědčuje se mi číst knihy od autorů a z univerz, které už znám z českých překladů a mám ráda, jednak se člověk snadnějí ponoří do příběhu a prostředí, a jednak se většinou, jako píše LadyMary , jedná o poslední díly sérií, kde se nemůžu dočkat, jak to dopadne, což je dost dobrá motivace.
Takže pokud se ti Me before you líbila, tak se stejnou hrdinkou jsou dvě další pokračování.
LadyMary Je, vůbec jsem o tom novém dílu nevěděla. Koupím si ho, ale mám pocit, že to začíná sklouzávat do červené knihovny. No, stejně se těším.
A ano, cte se to dobře i v aj.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025