Cestování

09. srpna 2014 10:36
Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 09:48

stes Dadoo Ono tohle stěhování je fakt nejhorší kvůli rodině :-( Ale zase pokud si vybereš hodně hezké místo, je velká šance, že za tebou budou všichni rádi létat :-) 

Třeba Kostarika nebo Panama jsou dost drahé na letenku, ale do Thajska se dostaneš kolem deseti tisíc, to si jednou ročně do Evropy zaletíš. Rodiče mého kamaráda v důchodu v Praze pronajímají byt a za zisk žijí na Bali. Přilétají cca jednou ročně, oběhají si doktory a tak a letí zase zpátky....

Jinak já se na Zanzibaru setkala se starým pánem, který takhle lítá do tepla na celou zimu vždy někam jinam, zůstává vždy v jednom hotelu, nebo penzionu (nepronajímá si byt, protože prý chce být v kontaktu s lidma). Má scestovanou celou Asii a půlku Afriky. sedával vždycky u dveří na recepci a popíjel s někým z personálu pivo :-) Napřed jsem si říkala, že je to drahá sranda, ale pak jsem si uvědomila, že koupě nějaké nemovitosti přijde na stejno, jako trávit stáří takto. 

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 10:04

já bych si vybrala to portugalsko, tam se mi líbilo, pořídila bych si deset koček a psa a pila kafe na zápraží 

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 10:20

Potrefenáhusa no Portugalsko je moje láska...tamta exotika se mi líbila vizuelně, ale nemám ráda rovníkové podnebí, to vlhko mi prostě strašně vadí, když jsem tam byla (okolo rovníku), tak jsem si to fakt moc neužila

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 10:21

Garfie to je pěkný stáří

Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 10:53

stes Já to mám zase hrozně ráda, i se všemi negativy. Někdy mi přijde, že jsem v minulém životě musela být britský kolonizátor

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 10:57
Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 13:32

slniecko Jako investovat do nemovitosti v těchto zemích bych si teda rozmyslela, to určitě. Jinak ta Kolumbie mě na seznamu taky dost překvapila, vůbec tady ty drogové země bych obecně nepovažovala za nejepší místo k žití. Ale třeba Ekvádoru bych se na nějakou delší dobu nebála a Mexika (mimo některé oblasti) taky ne. 

Offline Kokoska
34175 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 13:41

Garfie ono se to v Kolumbii pry dost zlepsilo a kdyz nezijes na nejakym primo vyhlasenym nebezpecnym miste nebo nejsi nejaka dulezita osoba, ktera by sama nebo nekdo z jeji rodiny stal za unos, tak se da docela dobre. Treba Medellin byl centrem mafie a ted uz je v pohode, krome jedne ctvrti, o ktere se to vi a bezne se tam nechodi. Totez v Bogote, reknou ti, kam radsi nemas chodit a jinak dobry. Nikdy jsem tam nejaky pocit ohrozeni nemela. 

Offline Kokoska
34175 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 13:45

Mne by teda v techhle zemich vadila absence rocnich obdobi a tma od sesti vecer celorocne.

Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 13:52

Kokoska Ono podle mě obecně je na světě bezpečněji než si lidé, co moc necestují, myslí. Já byla loni s dvěma kamarádkama na prodloužený víkend v Krakowě a o půl roku později v Budapešti a jedna z nich je takový hodně přírodní typ, na dovolené jezdí chodit po horách a tak...a úplně jsem byla šokovaná, jak se chová úzkostně. Pořád nás napomínala, za rozepnuté tašky, po očku pořád sledovala různé (v jejích očích) podezřelé existence a podobně...jako i bych věřila, že to je ten typ co vyjede do Prahy v omšelé bundě a batohu na břichu, nebo jak zní ta legendární MP historka. Normální chytrá čtyřicátnice, skoro jsem tomu nemohla uvěřit.   

Offline Kokoska
34175 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 13:54

Potrefenáhusa Portugalsko je skvely, tam by se mi taky libilo. A zrovna na tom namesti, co je na fotce v clanku, jsem byla. Ta obrovska stavba mel byt puvodne klaster asi pro 11 mnichu.

Offline Kokoska
34175 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 13:57

Garfie paradoxne ve meste by se asi clovek moh citit min bezpecne nez v opustenem lese. Ted mi nekdo vypravel, jak chodil po Praze s byvalym bezdomovcem a co se vsechno dovedel, malem.jsem pak byla nervozni pri prechazeni Vaclavaku. 

Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 14:01

Kokoska No ale to já zase docela mám, nedávno u mě spala kamarádka a večer jsme se byly projít a ona se normálně bála (bydlíme na předměstí, ale náš kus už začíná být trochu opuštěný, začíná tu les, je tu hřbitov...), ale já bych se víc bála za tmy někde na sídlišti. 

Offline Kokoska
34175 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 14:03

Garfie jo, to chapu.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 16:05

Garfie a tak hej, ale zas ako "deset zemí, kde je nejlépší začat nový život" by som to tiež nenazvala

Online Garfie
28031 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 16:26

slniecko Jojo, s tím souhlasím, taky mě ten výběr docela zaskočil. Ale jestli ten výběr dělají každý rok, tak to musí trochu točit :-)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 16:35

s ohledem na to, ze na 5. miste je malajsie, me ten seznam ani trochu nepresvedcil...:)

Offline Kammila
745 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 16:42

Garfie Kokoska my jsme projeli Kolumbii+Panamu v listopadu 2019 a celá skupina se vrátila bez úhony a nadšená. Jsou to nádherné země i když bych ani jednu neoznačila jako idylku k životu. Byly tam čtvrtě, před kterými nás varovali po setmění např. v Medellínu, ale takové jsou všude po světě. V Bogotě postávali na ulicích ozbrojení vojáci nebo policisté, ale rozhodně jsem po celou dobu neměla větší pocit ohrožení než jinde (a protože máme cestování jako koníček, že už jsem toho projela..)

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 17. ledna 2020 17:55

Kammila toto bude fakt od povahy. Napríklad mám príbuznú, ktorá je fakt že výrazne scestovanejšia, ne ja, včítane krajín, kam by som ja bez prinútenia nešla ani za svet - je fakt, že je zameraná prírodnejšie, ako ja - a v Izraeli ju všadeprítomní ozbrojenci znervózňovali natoľko, že prehlásila, že nikdy viac a ja (vyslovene občasná, nehorázne pohodlná a mestská cestovateľka) som si tam poskakovala spokojne ako pingpongová loptička s pocitom, že veď keby čokoľvek, zamávam na najbližšieho chlapíka/dievčinu s kvérom.

Zas ale ten Izrael je asi iná kapitola.