continuity my jsme v Polsku bydleli hlavne v apartmanech. Snidani poresis samodomo, Biedronky jsou vsude. Okolo Wolinskeho NP funguje dobre hromadna doprava, takze muzete auto odstavit v cili a na start vyletu se presunout mhd. Vykoupete se v Baltu.
Cestování
continuity nebo do Bonnu a pocourat tam. Beethoven, centrum, Haus der Geschichte, botanická, Haribo
Schloss Drachenburg
Tabea díky moc. Do Dusseldorfu/Essenu jsem kdysi jezdila pracovně a nějak mě to hevzalo za srdce. Já to Porýní vždy zazdim, asi neprávem. nám ráda hory a to je taková placka plná průmyslu. Ted mam dost času, tak to asi absolvuji.
continuity Jo, Bavorsko je hezčí ![]()
Kdyz bys vyjela do bergisches land, tak tam kopce jsou. Hory teda ne...
.... Ted mam dost času....
To jako že je práci volněji nebo jsi to už rozetla?
Makara já už to rozetla už před měsícem a půl. ![]()
Teď se těším na léto. Ještě měsíc, ale už mám volněji i teď. ![]()
Kölsch v nějaký pěkný Kneipe a Muzeum čokolády zcela určitě. A Museum Ludwig, obrovská sbírka moderního umění... a Římsko-německé muzeum (obsáhlá sbírka vykopávek z římské doby - založeno jako Colonia Agrippina). Dufthaus (Dům vůní) 4711 a nebo Duftmuzeum (Muzeum vůní) Farina...
barbucha díky moc. Vidíš na muzea zrovninka budu mít čas, bez dětí a částečně i bez chlapa.
continuity Je v tom Dusseldorfu něco fakt "must see"? Mě tam za dva tejdny čeká konference, nikdy předtím jsem tam nebyla.
Si taky nemohli vybrat lepší místo ![]()
I když by tam člověk kvůli tomu speciálně nejel, když už tam je, tak by asi stáli za návštevu i muzea.
Já jsem tam měla vždy čas akorát podvečer, takže vůbec nevím ty vnitřní prostory, ale projít se městem je fajn. Je tam udělaná nábřežní promenáda + pak se dá zabrousit do centra. Já nám ráda i ty velké přístavy, ale sama večer to je takové...
Ludwig je fakt super... a je, jakož i to římský, hned u dómu.
Lama_z_Lana Já teda v Dusseldorfu nikdy nebyla :-), ale vím, že je tam největší Japonská komunita na světě! Je tam celá japonská čtvť, mezinárodní škola, japonská zahrada a spousta dobrých japonských restaurací, tak zajdi na rámen. ![]()
Křesťanská část je za mostem

Když se v Beratu vyjede do hradní části, dá se jít kolem hotelu (moc dobře vařili, plněné vinné listy byly super!) dozadu, kolem kostelíků, které skoro nejsou vidět, pak kolem zachovalejšího byzantského vystoupat do kopce k pevnosti a projít na tu vyhlídku.

Fotky z KRUJE jsem dávala 21.5. večer :)
Ať vám výlet vyjde!
Takže Tirana...
je ještě mnohem ošklivější, než jsem čekala. A to mně se dokáže líbit skoro všude. Najít si tu program do pátku bude výzva. ![]()
V sobotu jsme během chvíle prošli všechna doporučená místa v "historickém" centru.
Takže Tirana...
je ještě mnohem ošklivější, než jsem čekala. A to mně se dokáže líbit skoro všude. Najít si tu program do pátku bude výzva. ![]()
V sobotu jsme během chvíle prošli všechna doporučená místa v "historickém" centru.
Jednou (a skoro jedinou) z "must see" atrakcí je Most čalouníků z 18.století.

Z Tiranského hradu - Justiniánovy pevnosti ze 14.století zbývá kousek zídky. Ze zbytku udělali "úžasnou" rádoby původní uličku hospod a obchůdků ze suvenýry.
Nově opravená Pyramida, slavný Hodžův palác. Představovala jsem si ji vyšší, ale do prostoru je rozcapená hodně. Je z ní hezký výhled. Interiér ještě není otevřený.

Dostavěna byla r.1988, tři roky po Hodžově smrti.
Nyní to bylo a zase bude Mezinárodní kulturní centrum.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje