Lilly_Ku no jo, ale s velkymi skupinami turistu ani s nastavenim mest ja nic neudelam, muzu udelat jen sama se sebou a neprispivat k pretizeni tech mest + sama davy nesnasim
Cestování
baltik ja taky davy nevyhledavam a vlastne si ani nepamatuju, kdy jsem se naposledy na dovolene setkala s prilis mnoho lidma. (v barcelone jsem dvakrat stravila pracovne nekolik mesicu a to mesto je pro me fakt
)
ale i tak si myslim, ze regulace turismu je hlavne v rukou destinaci.
ale abych sama sobe zaodporovala :) cetla jsem nedavno zajimavej clanek, shrnuti bylo "cekate, ze turismus zmeni vas, pritom zmeni predevsim mista, kam cestujete", a to bych teda podepsala.
notna já vim, že si psala, že si to rozmyslíš, ale ještě se vracím k tomu Hamburku, ten můžu doporučit! Je zajímavej a určitě tam nebudou davy, bych řekla..já tam byla teda před vánoci, to tam víc lidí bylo, ale přišlo mi, že hodně bylo místních.. já se tam určitě plánuju vrátit
Ounz ale taky to chce aspon jeden hezky den, aby se dalo jit na lod. My tam byli nejak koncem dubna, bylo uz teplo a bylo to moc prijemnych par dni.
Je tu někdo, kdo jel v odpolední špičce z Říma busem 520 nebo 720 na Ciampino? Jak dlouho to trvalo? Netuším, kolik času nechat na cestu i s nějakou rezervou pro jistotu a zase nechci trčet na letišti 4 hod před odletem...
Mermaid já odjezd okolo třetí a jelo to přesně podle řádu, na letišti přesně. Ale pokud máš pochyby, jed vlakem, je to jen pár eur navíc.
Kokoska my byli na vyjizdce po přístavu v zime večer a taky to vlasně bylo fajn :)
andulka01 my budeme mít 3 denní jízdenku, která platí i na cestu na letiště, tak se mi nechce platit navíc vlak. Asi to teda risknu, dám si hodinu rezervu a budu doufat.
continuity docitam zpětně, tak jsem zvědavá, co napíšou ke Casablance ostatní. Byli jsme tam asi před 13 lety a fakt nás to zklamalo. Oproti královským městům, Fez, Ranat, Meknes a Marakeš tam nebylo nic zajímavýho. Myslím, že v průvodci byla nějaká trasa po starých francouzských domech, ale byla to fakt bída. A jen kvůli mešitě bych tam nejela.
tam nemůžu sloužit, Maroko jsem procourala s batohem téměř křížem krážem dvakrát, ale Tanger jsme vlastně nevím proč nikdy nezaradili...
Kdyz se mnou to je těžké, ze mě úplné nadšení z Maroka nikdo nevyloudi (i kdyz řada mist nadhera, to bezpochyby!), a to jsme mu dali šanci i po druhé...
mohla bys napsat, proč z tebe nadšení z Maroka nikdo nevyloudí?
Ze mě teda taky ne, jak píšeš, spousta míst je krásných, ale mě hrozně rozčiluje být neustále ve střehu. Neustále nám někdo tvrdil, že tam, co chceme jít, neprojdeme, že nám ukážou cestu. Z x případu to byla pravda jednou. Jednou jsem šla někde přes den venku sama, pronásledoval mě někdo na motorce. Pro mě ta severní Afrika nějak není.
Tabea no tak je to asi jasné.
To je přesně, co na dovolený nechci řešit. Jestli můžu jít sama po ulici. Diky
continuity je dost možný, že dneska by po mně ani pes neštěkl, ale tenkrát to bylo hodně nepříjemný. Měla jsem dlouhý kalhoty, triko s dlouhým rukavem a šálu kolem krku, žádná polonahá turistka.
Mně vadí, když zůstanu někde moment stát, tak se mi hned někdo něco snaží vnutit. A že když se zeptám na cestu, hned je očekáván bakšiš. Byli jsme tam tenkrát s batohem, takže jsme dolarem nesmrděli na sto honů.
A
mohla bys napsat, proč z tebe nadšení z Maroka nikdo nevyloudí?
Ze mě teda taky ne, jak píšeš, spousta míst je krásných, ale mě hrozně rozčiluje být neustále ve střehu. Neustále nám někdo tvrdil, že tam, co chceme jít, neprojdeme, že nám ukážou cestu. Z x případu to byla pravda jednou. Jednou jsem šla někde přes den venku sama, pronásledoval mě někdo na motorce. Pro mě ta severní Afrika nějak není.
asi jsi to vlastně sama shrnula... Mě absolutne nesedí ta mentalita tamních lidi, takový ojeb nebo snaha o něj na každém místě za každou cenu. A úplně ve všem. Bohužel to nedovedu nějak oddělit od těch krásných míst a pamatek. A k tomu taková trochu všudypřítomná špína a smrad. A podotýkám, že to říkám jako vcelku zcestovaly člověk, velký milovník např. Indie, nad kterou by asi většina z vás ohrnovala nos, pokud jde o čistotu atp., obdobne i napriklad Laos, musím říct, že ani v těchhle zemich nebyla při většině mých pobytů většina zážitků tak intenzivní jako v Maroku, a to jsme vždy do všeho šli zcela po hlavě, hezky si to užít po vlastní ose jako obyčejný batůžkar, nic pohodlného s cestovkou...
@Parfumaniačky, copak nám to tu kvete?

Sweet Potato ylang ylang??
Janulik03 ![]()
Voní opravdu nádherně.

A ještě něco voňavého.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje