Victoria diky moc za podrobnou odpoved. Mne je na malych lodich spatne vzdy (takove ty vyjizdky na sledovani delfinu, cesta na vedlejsi ostruvek apod.). Na trajektu jen pokud bylo extra skarede pocasi. Takze ja bych do toho sla, ale muz mel obavu, ze to cele stravim s hlavou v zachode.
Cestování
Dneska byl vylet na kopce nad Bursou, cca 2000 m n.m. Byla tam desna zima, na louzich led. Je tam lyzarske stredisko, v zime pry hodne navstevovane.

Navstivili jsme cestou pres den takovou skanzenovitou vesnicku, k obedu jsme meli skvele bramborove placky a zeleninu nakladanou na kyselo. Pani pekla placky na venkovni plotne, neumela jina nez turecky, ale ze chceme pridat, pochopila.

Kaki na strome
Mistni keramika

Iznik je centrem vyroby keramiky, predevsim keramickych dlazdic uz od stredoveku, pouzivaly se na vyzdobu mesit, pry i v Istanbulu. Ukazka je na mistni hodinove vezi.

Kokoska Turecký čaj je úžasný. Kupovávali jsme Rize. A i tu jednu dvojkonev jsme kdysi táhli na batohu, ale doma už to nebylo ono.
Kokoska Pro ty br.placky (gözleme) bych šla světa kraj!
Kokoska jedete moji loňskou trasu. Lanovka do hor byla skvělá. jen škoda, že z vrcholu nebyly výhledy nad město.
A takový stánek s úžasnými hrnky jsme ram tedy neměly. To bych neodolala.

Kokoska K těm hrníčkům vpravo mám sestřičky, z Istambulu a z Kréty.

Malvin ja uz nesmim nic kupovat, vcera jsem koupila hedvabne satky (uz teda i jako darky na Vanoce) a taky to nemame kam cestou dat a tak maly kafe stejne nepijem, ale stejne me to stalo dost premahani.

Sweet Potato jojo, tech misticek taky bylo spousta, to zas lakalo muze. Mame jich doma asi 10 podobnych, vzdycky to nekde koupime a lapa to doma prach, nez to nekam zastrcim. Ale tusim, ze jestli je v Istanbulu potkame, zase podlehneme.
Kokoska Pro ty br.placky (gözleme) bych šla světa kraj!
Ono je tech placek spousta druhu, rano k snidani jsem mela se slanou naplni, nejaky jako tvaroh nebo syr, je s tim i borek treba, taky vyborne. Ale ty bramborove, maslem mastene, ty byly top! Ja doma taky placky pecu, ale takhle dobre a krupave nejsou.
Kokoska krása. Já si z Turecka dovezla jen malou mističku. A saly, koření, jablečný čaj.
Já mám keramiky, porcelánu spoustu. Ale všechno využívám, všechno točim. nemám jeden oblibeny hrnek, ale asi 20 ????. A jednou za čas dělám čistku a něco vyslu do světa.
Malvin no prave, ze uz mam doma taky tech oblibenych hrnku az dost :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje