baltik Není vůbec zač:-) Ale vlastně jste mi připoměla, že mi na jedné malé lodi také bylo jednou hrozně zle, ale až v okamžiku, kdy loď vypla motor a čekali jsme na žraloky (bylo to v Jižní Africe při pozorování velkých bílých žraloků), jak se to houpalo, tak jsem začla zvracet hned. Jakmile se loď rozjela, tak to hned odeznělo.
Cestování
Jeste teda zminka - jak jsem psala o vsudypritomnych kockach, tak ty se tu maji zjevne dobre, v tech mistickach, co tu pro ne jsou dost casto v ruznych zakoutich, nemaji jen zbytky, ale casto i granule, musi to nekdo extra kupovat. Ale je tu taky dost toulavych psu, cestou do hor jich par behalo kolem silnice i po silnici a tady v Izniku jich je snad vic nez tech kocek. A psi tu jsou pry dost opovrhovana zvirata, necista, a podle toho taky vypadaji. Kdyz maji delsi srst, jsou zacuchani, zapraseni, na tech kratkosrstych to tak videt neni, ale zas se jim daji pocitat zebra.
Kokoska Máte moc pěkné fotky. Také jsem si asi před 22 lety dovezla z Istanbulu keramiku, mísu s motivem tulipánů. Máme jí do dneška a mám jí moc ráda, trpím tulipánovou horečkou, je to jedna z mých nejoblíbenějších rostlin:-)
Victoria tak te bych asi neodolala, tulipany mam taky moc rada a navic je to zdejsi symbol, narodni kvetina, tradicni zalezitost.
Kokoska Já je zavřela mezi nádobí, používáme je nejčastěji na sójovku.
Sweet Potato ja je davam hostum na odlozeni cajovyho sacku, kdyz nechteji sypanej. Ale to mam v kredenci asi 3, neco ma muz na pracovnim stole a zbytek se tu a tam objevi, kdyz hledam neco uplne jinyho ![]()
Kokoska Nevrcholí teď náhodou v Turecku sezóna granátových jablek? Pánové s odšťavňovačem na každém rohu?
Kokoska To je nadhera! Ja znam z Turecka jen Istanbul, zato patri k mym nejhezcim cestovatelskym zazitkum!!
Kokoska Nevrcholí teď náhodou v Turecku sezóna granátových jablek? Pánové s odšťavňovačem na každém rohu?
šmarjá toto
, nie je to až neskôr? či asi podľa pásma...ja som to teda nezažila v Turecku, ale v Izraeli a odvtedy nemôžem bežné, u nás kúpené granátové jablká ani vidieť. To sa nedá porovnať.
A mám kamarátku z Gruzínska, ktorá mi popisovala, ako sa u nich tie granátové jablká vlastne zbierajú až keď "puknú" do takého tvaru hviezdice, to sú už tie zrniečka takmer čierne...že nechápala keď prišla, čo s tými bledoružovými akože chceme...
letfenixa Díky:-)
brrr asi jo, nebo zacina, na trznici meli hromadu. Jsme uz v Istanbulu, na venkove jsem nevidela.
Cesta Istanbulem pres asijskou cast do evropske byla teda vyzivna. Pry v sobotu nebyva takovy provoz, ale teda stalo to jak D1.
Ale byli jsme v Cisterne (byvaly rezervoar na pitnou vodu) a to byl zazitek uzasny, jen asi nic pro klaustrofobiky. Pousteli tam ruzna svetla, obcas byla skoro tma, bezva atmosfera. Myslim, ze se tam natacely nektere sceny z filmu Inferno.

Kokoska Oh, Istanbul. Vy se máte.
Kokoska cisterna boží teda!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje