Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 18:06

continuity princovy ostrovy (Adalar), to je tak vylet na trictvrte dne.

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 18:23

brrr Malvin Archivářka Lilly_Kuděkuji všem a co ta galipol? má cenu udělat to s Troji na dva dny?

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 19:04

continuity mrzelo me v Istabulu, ze jsme vic neprosli ctvrti Fener, Kadiköy nebo Üsküdar. Kdyby ses vydala do Bursy, tak je tam u ni neco jako skanzen, vesnicka Cumalikizik, zajimavy videt.V Burse je hezky si to projit nahoru k sultanskemu mauzoleu, jinak je tam v dolni casti velky bazar, jako vsude, zajimavy byl i Koza Han, prodava se tam hedvabi.

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 19:23

Kokoskadíky za tipy, kousek od Kadikoy jsem bydlela, je to nejlepší čtvrt, to město mě tam normálně vcuclo .

Ta europska část kolem Modré mešity a do přístavu je turistická past vedle pasti. Sranda je, že když jsem se ptala domácích, ti mě neustále vraceli k těm profláklým památkám. 

Chtěla jsem vidět třeba ještě jinou lokální mešitu, kde by turisti nevadili (kostely taky beru popořadě). No beznaděj, furt vyjmenovavali ty tři nebo čtyři turistické. 

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 19:33

continuity na kopci na druhym brehu nez je Sofia, Topkapi atd., je nova obri mesita, nejak to dal snad postavit Erdogan. Strasny monstrum, tam te asi nikdo neposlal? Vevnitr to bylo jak na nejake party, po koberci posedavaly rodiny s detma,  deti behaly, lidi si povidali... samozrejme mimo doby bohosluzeb. Jeste me napadl letohradek Kucuksu, takovy zamecek na Bosporu, ale pri hustote istanbulske dopravy nevim, jestli to neni na pul dne.

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 19:38

Kokoskazávisí kde to přesně je, já si já istanbulskou dopravu nemůžu vůbec stěžovat. 

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 19:50

continuity ten letohradek je az nekde v Beykozu, ale fakt je, ze se tam da jet lodi asi dost pohodlne. My tam byli na ceste z Bursy, je to ten smer, a autem a odpoledne, takze pak jsme se probojovavali dost tezko. Bydleli jsme kousicek pod Modrou mesitou.

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 20:34

Kokoska z eminonu mi to píše hodinu. No uvidíme. Ještě vůbec nevím, kde budeme bydlet, od toho závisí dost věcí. 

Offline Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 22:41

continuity jinak bych se courla po kadiköy (asijska strana), je to takova fajn studentska ctvrt.

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 22. ledna 2024 23:11

Lilly_Ku

Jo to už jsem psala Kokosce, bydlela jsem kousek odtamtud. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 18:45

Oplati sa ist v tomto case do Rima? Dostali sme opustak na buduci vikend, chcela by som samba niekam vytiahnut lebo uz zacina nezvladat kolotoc praca/deti. Nelyzujem a wellnes este dlho nemozem.Trochu sa bojim, ze Rim nebude uplne mesto pre mna (podobne ako Milano) ale musim trocha kratit rozpocet na letenky a Rim z toho vychadza asi najlepsie. barbucha ty si tusim teraz bola v Rime.

Alebo by som sla dakde zatraposit na bezky (nejde mi to ale to mi neprekaza:), je realne niekde v CR zohnat takto na poslednu chvilu ubytko a pozicat bezky? Nejaky tip na destinaciu? 

Offline andulka01
12760 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 19:10

Mrakoplas teď jsem z Říma přijela a za mě je to perfektní destinace, ale netuším, co znamená, že to nebude město pro tebe. Řím má všechno - historii, bohatou architekturu, muzea, parky, jídlo...

Na běžky teď doporučím spíš Ramsau. Jistota super sněhu a upravených stop, ubytování najdeš teď snadněji - v CR začínají jarňáky a to je peklo. V Jizerkách bude příští týden 50., tam teď nebude volná postel. Snad Krušné hory, ale zas mají mimo provoz jednu z mála rolb na úpravu stop (Dlouhá louka a okolí).

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 19:48

andulka01 no tych prazdnin som sa trocha bala. Prosim ta vies mi specifikovat ten Ramsau, naslo mi ich viac.

K tomu Rimu - trochu sa bojim, aby to nebolo dalsie mesto bez atmosfery  (pre mna) ako Milano..to sa mi az na par momentov nepacilo v podstate vobec. Ovela viac sa mi pacilo Bergamo, odkial sme leteli. Das teda nejaky tip kam v Rime? Pocitam s tym, ze tam, kde treba kupovat listky dopredu sa uz nedostaneme. Ale staci mi aj uzit si atmosferu mesta, kludne vynecham highlity ak by som sa tam mala predierat davom. Alebo aj oblast kde je fajn sa ubytovat.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 20:11

Mrakoplas Řím není bez atmosféry . A takový hezký, i když profláknutý místo, kde se ubytovat, je Trastevere.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 20:16

999 tak to rada pocujem, to je zaklad :) 

Offline stes
9029 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 20:19

Mrakoplas Řím atmosféru má. Ale rozumím Ti, jak to myslíš. Já to takhle cítila poprvé ve Vallette, vlastně na cele Malte. Krasna, ale pro mě taková bez ducha. Coz jsem vedela, že není. Musela jsem tam podruhé,  abych si dojem spravila a povedlo se.

Offline Mha
příspěvků moje polička 23. ledna 2024 20:24

andulka01

Ještě se vracím k Římu - zadání šílené. Budu tam dva dny, ale pracovat. Pro sebe utrhnu 2 hodiny odpoledne se startem přibližně u Vatikánu.

Doporučíš mi něco?

Na vatikánská muzea apod mi nestačí čas. Chci něco vidět, ale nerada bych skončila s jazykem na vestě.

No, jak to rozmýšlím, jestli nemám nakonec zůstat sedět na zadku a jenom civět... 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. ledna 2024 20:37

Mrakoplas O tom Milane se tohle ale vi. Bergamo bylo uzasne, doporucuju starou ctvrt a jen se prochazet. Treba nekdy priste! Ale trochu te chapu, mne se kdysi skoro vubec nelibilo v Dublinu....

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 21:00

Mhajá bych se šla projít na pohodu městem bez nějakých ambicí. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 21:14

Jos no ja viem, bola som tam uz raz predtym ale toto som dostala od samba k narodeninam a letenky a ubytovanie uz boli kupene. Tak som to nejako prezila To Bergamo bolo super, stravili sme tam den a kludne by som dala aj tri keby som mohla zrusit ubytko v Milane :)