continuity teraz neviem čo myslíš. Dieťa musí byť dôchodkovo poistené na území SR.
Cestování
letfenixano to je logické s tím pojištěním, ale to maximum je za jedno dítě. Kdo má na Slovensku dětí, které tam odvádějí pojištění, víc, může mít víc.
continuityrodičovský dôchodok sa vypláca iba tým rodičom, ktorých deti pracujú na Slovensku (ak to teda tie deti neodmietli, deti mali možnosť odmietnuť vyplácanie príspevku). Výška príspevku je max. tých cca 23 eur, taký príspevok dostávajú tí, ktorých deti zarábajú v hrubom cca viac ako 1500 eur (t. j. bez ohľadu na to, či zarobia 1500, 2000 alebo 2500 či viac, maximum je príspevok cca 23 eur). Ak niekto zarába menej, tak tie príspevky sú nižšie. Spočiatku nemohli dostať rodičovský dôchodok tí rodičia, ktorých deti pracujú ako štátni zamestnanci, museli opravovať ten zákon, lebo na nich zabudli. Problém bol aj v evidencii, mnohí nemali zaevidované v systéme všetky deti, nevedeli to spárovať, museli sociálnej poisťovni dokazovať, že majú deti.Proste chaos.
dorota no tak zrovna procesy, které souvisí s důchody jsou v ČR úplná katastrofa, na přiznání důchodu se v ČR čeká měsíce, klidně půl roku. Takže bych řekla, že to sociální pojišťovna nějak zvládla na to, jak velká to byla změna. V ČR si to neumím představit, ten systém je pravěký a zkazky co jdou mezi ajtaky o zpracování důchodu jsou přímo děsivé..
continuity Máme v rodine skúsenosti aj s českou sociálnou poisťovňou. Otec pracoval dosť dlho aj v Čechách, dostával okrem dôchodku zo Slovenska aj dôchodok z Čiech. Keď zomrel, mama vybavovala vdovský dôchodok z českej sociálnej poisťovne a netrvalo to dlho, myslím, že to nebolo ani pol roka. Neviem, či doplatenie vdovského dôchodku z Čiech nebolo dokonca rýchlejšie ako doplatenie vdovského dôchodku zo Slovenska.
continuity jako chces rict, ze kdyz odejdes do duchodu, jses pul roku bez prijmu? ![]()
moora no jsou takoví. A to ještě všichni doporučuji si ověřit,jestli má státní úředník v pořádku ty záznamy. Protože,když ti chybí zápočet od zaměstnavatele, který mezitím přestal existovat, jseš v totální prdeli.
Tchýně má zažádáno od půlky listopadu o vdovský. Zatím ani ťuk. A to je úplně jednoduché, protože tchán důchod vyměřený měl, takže se reálně dokládal akorát umrtny list a víceméně to stačí přepočítat.
moora je to tak, muj tata sel pred rokem v lednu a vymera! mu prisla nekdy v cervnu, prvni duchod v rijnu.
"protože,když ti chybí zápočet od zaměstnavatele, který mezitím přestal existovat, jseš v totální prdeli. "
Toho se trochu děsím, co pak?
stes tak ty jsi můžeš požádat o výpis přes identitu občana už teď. A uvidíš. Třeba se děsíš zbytečně.
Já ty české potvrzení od zaměstnavatelů pečlivě schraňuji. To se pak doloží papírkem. Když to chybí úplně, má to snad nějaké řešení? Nevím.
Ráda bych vykopla téma Maledivy. Je to destinace, která mě nikdy nelákala, moje dobrá kamarádka se odtud vrátila se slovy "super dovolená, ale ty bys tam umřela"
, takže mi můj dojem potvrdila, navíc šaria.....ale teď mě tam láká na jarní prázdniny jedna zdejší kamarádka, jako na dámskou jízdu s dětmi, dají se koupit hodně levné letenky. Celkově se mi za to ale nechce moc utrácet a trochu se bojím, že mě to nakonec bude stát spoustu peněz. Takže otázka zní: Jak moc je tam draho, kolik tam člověka láká utratit a jestli to vůbec stojí za to. Chápu, že dva, tři dny to může být fajn, ale jela bych na týden.
Blaire Děkuji za postřehy. Ono tedy tou lodí poznávání NZ je přece jen jiné než když si člověk pronajme auto a cestuje napříč ostrovem. Z lodi je toho vidět dost omezeně, ale zase je to velmi pohodlné:-) Nakonec to možná tak dopadne, že zkoukneme Sydney a poletíme domů. Máme čas o tom přemýšlet.
Garfie No, Maledivy, já jsem tam byla už už dávno před covidem a už to neplánuji. Moje informace jsou tedy staré. Tam vždycky bylo draho, ale to záleží na resortu, který zvolíte a to platíte předem, takže si lze udělat představu. Pokud se nepletu, a opravdu nevím, jak je to aktuální dnes, ale tam jako turista nesmíte volně cestovat mezi ostrovy, jste na ostrově, kde je resort. Ty nejsou na ostrově kde jsou místní, ty ostrovy jsou maličké a vláda nepodporuje styk mezi turisty a místními lidmi.
Ale možná, že vaší otázce úplně nerozumím přesně.
Garfie Ještě se ptáte, zda to stojí za to. No, to je těžká otázka, je to strašně individuální. Jako je to nádhera, nás to tam házelo to zenu, deset dní nebyl problém, strašně mě to tam zklidnilo. Věřím, že jedince, kteří nevidí smysl v pohledu na měnící se barvu moře a nejsou schopni se vnitřně zklidnit a usebrat se, tam trpí. Hodně se tam lidi potápí, šnorchlují, skvěle se tam rybaří na vlasec, to hodíte vlasec do vody a za chvilku máte rybu... pak jsou všude masáže...pro někoho je to ale málo.
Victoria Myslím, že mojí otázkce rozumíte úplně přesně a děkuji. :-) Je to přesně ten dojem, který jsem vždycky měla, jen jsem si říkala, že mě třeba někdo přesvědčí o opaku.
Já si dovedu představit tak strávit nějaký čas, ale nevím jestli bych netrpěla bez jiné možnosti. Navíc ta kamarádka, která mě láká, je spíš "známá", není to asi úplně někdo na někoho bych se těšila, že spolu strávíme spoustu času. Nechám si to ještě projít hlavou. Děkuju moc!
Garfie Fajn, to jsem ráda. Pokud tedy ještě můžu dodat, pokud toužíte si najít čas, kdy si chcete fakt odpočinout, každý den joga, masáž a právě ten duševní zen, tak je to ideální destinace.
Z hlediska eko je to megaprůser, zase ale turistický průmysl dává lidem práci a tak...
continuity to už jsem udělala,ale právě něco chybí. Momentálně to není aktuální, takže jako většinu reseni nepříjemnosti na uradech odsouvám a odsouvam
Garfieteď jsem na tw narazila na účet @ivetasvojkova1
Teď byli na Maledivách a snazili se to vyřešit levne, třeba tam najdeš nějaké informace, co tě zajímají.
https://twitter.com/ivetasojkova1/status/1748718177427607910?t=wVF7rzqwDf_l26KMjoL3PQ&s=19
continuity Díky moc!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje