Malenge uz je to dost dlouho, co jsme v Cine byli, asi 2010? Ale myslim, ze ta snaha udelat se pred cizinci co nejhezci jim zustala.
Cestování
Kokoska China Airlines nejsou čínské aerolinky, ale tchaiwanské.
wiki: Čínská republika na ostrově Tchaj-wan je státoprávní kontinuitou kontinentální Čínské republiky z let 1912–1949, která byla formálně vyhlášena 1. ledna 1912 a nahradila tehdy dynastií Čching ovládanou Říši Čching. Roku 1945 získala Čínská republika správu nad ostrovem Tchaj-wan, který byl od roku 1895 součástí Japonského císařství. Koncem čínské občanské války se v roce 1949 hlavní jednotky věrné vládě Čínské republiky stáhly z pevniny na tento ostrov. Vládu nad celou pevninskou Čínou převzala Komunistická strana Číny pod vedením Mao Ce-tunga, která vyhlásila Čínskou lidovou republiku. V současnosti zahrnuje Tchaj-wan jako mezinárodně neuznaný stát vedle ostrova Tchaj-wan i Peskadorské ostrovy (Pcheng-chu) v Tchajwanském průlivu, ostrovy Lü-tao, Lan-jü, Ťin-men (v tchajwanském přepisu též Kinmen), souostroví Ma-cu (někdy též Matsu) a další malé ostrovy.
andulka01 Dik za ponauceni.
Kokoska jsem se chvíli snažila nějak napsat, že Čína vlastně není Čína, že Tchaj-wan je ta pravá Čína, ale wiki je jistota :-)
andulka01 Ja si nejsem nikdy schopna zapamatovat, komu patri ktera aerolinka air china a china airlines![]()
![]()
711990 díky
Partnerské město Olomouce.. ![]()
Celé širší centrum se dá obejít po hradbách. ![]()

Tabea Nördligen? Letecký pohled na město je super.
brrr je to tak.
razorblade ještě jednou děkuji, co se Göteborgu týče. Vzhledem k odletu/příletu z toho byl jeden celý den a jedno pozdní odpoledne. Mohu tedy doporučit pouze ( ale na 100% ):
Restauraci Carbon
Restauraci 28+
Galerii Göteborgs Konsthall kam jsme šli plánovaně do Hasselblad Center ( ale i do zbytku galerie ) a kde bylo v Mr.P nejlepší ( čti nekyselé :) kafe z celého města
Samozřejmě COS, ARKET, Stories atp. :)
Jinak mě velmi mile překvapilo, snad až zaskočilo, jaký byl všude klid a ticho. Hned v letištní hale, na nádraží. Nikde žádná příšerná diskohudba z rádia, nikde žádné zvýšené hlasy, hlučné děti. Je to náhoda ? barbucha možná ne/potvrdí
Mini stihli jste na pulden vyrazit i nekam po ostruvcich? :)))
Ja vam, kdo me nemate na insta, dam jednu uz skoro bilou noc od jezera Saimaa, foceni ve 2:30. A prej v nasledujicich mesicich bude jetse "hur"
razorblade my jsme jeli cíleně na výstavu Anderse Petersena, takže pak už jsme v té kunsthalle zůstali. Po příletu jsme se stihli tak projít po městě a na večeři :)
razorblade kde u Saimaa jsi, smim-li se zeptat?
razorblade Ale to sem dávej, to vypadá dobře
Friga ja presny misto nevim, protoze jsem jen vybehla z taxiku to vyfotit
ale nekde kolem Imatry to bylo :))
razorblade jo tak. Ja timhle smerem byla asi pred 10 lety, jeli jsme za kamadovym tatou do Ilomantsi. Cestou jsme jeli pres Imatru, kde jsme se byli podivat na pereje na Vuoksi, pak jsme jeli pres Punkaharju a Savonlinnu, kde jsme byli na hrade Olavinlinna. To jezerni Finsko je krasny, dost jiny nez jih. Uzij si dovolenou!
Friga uz jsem zpatky, byla to jen dvoudenni rychlovka :))) pereje byly super. A jeste "divny kamen" nedaleko. A druhy den Lappeenranta, ta se mi moc libila. Bylo krasny pocasi, azuro. Ale nechtelo se mi fotit, tak z toho nic nemam![]()
edit: Savonlinnu mam prislibenou v lete, kdy mam v planu jet do Kuopio. Delala jsem si trochu prdel z hradu v Turku (kde jsem byla pred 11 lety), v Savonlinne je prej lepsi![]()
Já jsem v Göteborgu nebyla a Stockholm je přece jen velkoměsto, takže úplnej klid nehrozí - ty mraky lidí přece jen generujou nějaký zvuky a i haranti někdy řvou
ale obecně máš vlastně pravdu anžto se tam nikdo nikdy nerozčiluje ani nestrká (ve frontě třeba) ani netroubí jak zběsilej... jo, já tam jezdím jako do lázní ![]()
Co se ti líbilo na Lappeenrantě? Natočili tam docela dobrej krimi seriál, ale o místě většinou mluvili jako o díře...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje