andulka01 zas bych to tak nepaušalizovala, ta druhá "klášterní" špeluňka byla teda dost zoufalá a jinde postel přistrčená ke zdi taky nic moc. Ale to je holt úděl cestovatelů! :)
Cestování
barbucha tohle je, oproti velké části ubytování v Římě, velkej luxus! Kdybys viděla některý ty špeluňky, tak zlatí turci
V Římě to bylo fajn...

Victoria Tedy v Čechách se můžou všichni podělat z Panské skály u Kamenického Šenova a v podstatě je nic proti tomuhle útvaru. Je to krása!
barbucha tak když člověk pohledá, najde, ale na mě teda vyskakovaly i hrozný věci.
barbucha takove pokoje taky mivame, i kdyz ne asi tak hezky dekorovane. A taky je vedle postele misto akorat na nocni stolek. Byl tam nejaky dalsi stolek nebo odkladaci plocha treba s rychlovarnou konvici nebo tak neco? A bylas tam sama nebo jste byli dva?
Byla jsem sama, plocha s konvicí tam byla, i lednička. Na druhý straně i police na kufr a tašky (kromě skříně a trezoru v předsíňce). Jako malá cimra, to zas jo, ale mně to stačilo - hlavně že jsem měla širokou postel, já už na "jedničce" neumím spát, asi bych spadla ![]()
Naštěstí taky pochopili že jsem jedna osoba, která i hodlá platit jen za jednu osobu... jinak bych musela jinam, mně ta dvojí platba za single člověka leze strašně na nervy.
Takže všecko cajk.
barbucha kdyz jsme v takovym pokoji dva, je to horsi, zvlast kdyz muz je dost narocnej na prostor, vzdycky zabere 3/4 pokoje.
Ani to sem nejdu dávat jako hádanku. Je to ta Ceausescova obluda v Bukurešťi. Přemýšlím, kdy jsem naposled viděla stavbu s tak negativním Vibe.

A Rumunům to megalomanství vydrželo až dodnes. Toto je soustava fontán, která se táhne od výše zmiňované obludy a končí na obrovském kruhaci, kde normálně jezdí auta. Celé to má bezmála kilometr.

Občas člověk narazí na nějaký skrytý poklad. Tady jsem vám ještě jednu Fridu.

continuity To je hustý! Já v Rumunsku nikdy nebyla, ale strašně bych chtěla, teď už tam mám navíc slušnou základnu kamarádků.
Kolega z divadla (Francouz) se tam chystá na prázdniny, škoda že už se potom neuvidíme, zrovna jeho pocity by mě docela zajímaly.
Vlastně teď mi došlo, že on ani není na žádných sociálních sítích a zrovna u něj mě to teda dost mrzí, po patnácti letech v Japonsku se stěhuje do jižní Ameriky....to už se asi těžko někdy potkáme.
continuity az Rumuni budou muset zacit setrit vodou, budou mit hezkou dlouhou strouhu. I kdyz takovi megalomani mozna budou vodu poustet dal.
Kokoska zas na druhou stranu, dělá to v tom městě hrozně příjemné klima. Je tady 30C a vůbec to nevnímám negativně. V Praze bych už umírala vedrem.
continuity to asi jo, to je pravda.
s tím Rumunskem, já jsem tady tak různě počtvrté 2x jako dítě, pak dovolená v horách a teď pracovně. podle mě je tady fakt krásná příroda, hlavně to asi pořád lze doporučit lidem, co nemají rádi davy. potkali jsme za týden víc polodivokých psů jež lidí. (i když pravda, že v horách jsme byli před 15 lety). To stejné platilo pro pláže, pořád se dala najít taková zapomenuté místa za pěti dunami. Ale ta Bukurešť nevím, dostala strašně zabrat za Ceausescova řádění a války. Nějakých pár hezkých budou se tady najde, ale ještě jsou všude městem natahané dálnice. Jako prodloužený víkend se tady strávit dá, ale třeba ta Polska města z loňska jsou mnohem lepší.
Muž taky tráví dva měsíce v roce v městě s 200 tisíc obyvatelmi a hrozně nadává, že tam není absolutně co delat, ani na procházky není moc kam, protože furt jdeš kolem šestiproudé silnice. Stejný dojem mám z ty Bukurešti. Furt jdeš kolem silnice.
My jednou jeli do Bulharska autem (příšerná cesta), Bukurešť byla hnusná, ale to vnitrozemí moc krásný.
barbuchanevím v jakém stavu jsou silnice mimo město, ale chodníky v Bukurešťi jsou úplně tragické. Jdeš po dlážděném povrchu a najednou chybí dlažka, díra jak po vytaženém zubů. Třikrát(!) jsem za jeden večer špatně šlápla a to jsem se fakt snažila koukat pod nohy. Je to mnohem horší než rozbitý křivý asfalt. Nebo zcela běžné jsou úplně neoznačené schody, hrany chodníků a pod. Takto jsem na WC a uprostřed chodbičky schůdek, no spíš práh, stejné barvy jako podlaha. Prerazili jsme se tam všichni z cizinců.
Fakt jedu na La Grace ![]()
Mulen čekáme podrobnou reportáž
.
ale hlavně si to užijí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje