Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline moora
8662 příspěvků moje polička 16. června 2024 20:02

continuity jeste pred 2 rokama jsme letely lidsky pres den :(

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 16. června 2024 20:25

rasaNori Mulen holky, mely jste to bozi!

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 16. června 2024 21:35

moora ona se tam denní relace najde, ale ta cena je brutální. 

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 16. června 2024 21:38

Lilly_Kudíky!

brrr no já bych jela do Pyrenejí hned (teda s vymknutým kotníkem se mi o tom přemýšlí trochu blbě), ale jedno dítě je dost nechodive a já na to už nemám nervy. Pár výletu s příslibem moře zvládne, ale celou dovolenou na tom postavit nelze. 

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 17. června 2024 05:34

Kokoska urcite, i kdyz ja mam asi hlavně fotky racků

razorblade boží je ještě slabé slovo

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 17. června 2024 05:43

Mám cestovní historku, drsnou. Naše škola pořádala pro high school studenty týdenní výlet do Londýna, dcera neletěla (protože za tu cenu se tam z ČR dostaneme celá rodina, haha), ale pár jejích spolužáků jo. Vedl to můj učitel dramatu, takže to mám denně z první ruky. Přímý let Tokyo-Londýn s British Airways jim přebookovali přes Helsinky, ok. Zpáteční let jim odložili o den (až v průběhu toho týdne, co byli v Londýně), let nakonec i tak zrušili. Škola musela BA vyhrožovat žalobou, aby jim poskytli náhradní ubytovalní a jídlo. Našli jim nový let, místo přímého opět přes Helsinky. Ovšem v Helsinkách s nimi nepočítali, letadlo plné a odmítli je nechat nastoupit. Takže další šílená anabáze, nakonec je rozdělili do tří letů, jeden přímý, další přes Šanghaj a třetí (o 10 hodin později) přes Singapur. Jeden z těch letů měl další tři hodiny zpoždění...tvl to chceš poslat dítě na takový výlet, připadně tam být jako dozor!!!

Offline brrr
12260 příspěvků moje polička 17. června 2024 06:45

GarfieChudák učitel dramatu! To je noční můra. 

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 17. června 2024 07:31

Garfie no to je peklo

Muž ještě nemá žádnou reakci od Lufthansy, protože před 14 dny skončili v noci místo v Hamburku, už v Mnichově. Sice kvůli počasí, ale postarat se aerolinka musí. Ale oni šly a zaplatili si hotel. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 17. června 2024 07:46

Garfie Tak tohle mít na starosti je noční můra. Tak hlavně že měli dost pedagogů aby všechny ty skupiny vykryli. 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 17. června 2024 08:08

Garfie to jsou nervy pro dozor, deti i rodice doma. Jeste ze dcera neletela.

Posledni dobou se ty zmatky nejak mnozi, v Praze pry cekali lidi na odlet 24 hodin a spali na letisti, protoze se porad nevedelo, co bude. A nejaci Britove leteli do Spanelska a skoncili v Litve, clanek tady.

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 17. června 2024 08:11

Kokoska to je neuvěřitelný.

Měli fakt smůlu,že zrovna jejich místa byla volná, protože to by asi palubní personál pojmul podezření.

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 17. června 2024 08:31

continuity taky jsem se divila. Nevim jak kde, ale nam pri cestach myslim vsude skenovali palubni listek, nez nas pustili z gatu k letadlu. Myslela jsem, ze se to kontroluje na seznam cestujicich. Ale jestli ti lidi meli asistenta, treba to nejak obesli?

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 17. června 2024 10:30

Kokoska no právě, Ryan stal asi klasický někde v polích a ne normálně u gatu a tak to obesli. Z článku plyne, že mají handicap jiný než mentální, takže by si asi taky všimli, že jsou u špatného gatu s cílem v Talinu a ne Barceloně. 

Online baltik
4962 příspěvků moje polička 17. června 2024 10:35

jeden den na sluzebce ve Stockholmu, co videt?

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 17. června 2024 15:51

Kokoska No jestli počítám dobře, tak některé děti mohly mít až tři dny zpoždění, věřím že to mohlo dost narušit i ostatní plány a lety domů...:-/ 

Jimik Pokud vím, tak s nimi byli jen dva učitelé, každopádně zrovna ten, co znám, přiletěl s první nebo druhou skupinou a čekal na zbytek celou dobu na letišti...jako masakr. Nevím jaký byl přesně klíč k rozdělení, asi nechali samotné letět ty nejstarší, případně ty co měli v plánu odletět potom domů...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2024 19:55

Garfie to je teda hustý! 

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 17. června 2024 20:30

Garfiejá bych asi nechala letět samotné ty, co měli přímý let. Tam hrozí nejméně pruseru. 

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 17. června 2024 23:30

continuityJá po tom teď pátrala a zjistila jsem, že měli nakonec ty učitele tři, takže každý v jednom letadle. Zmátlo mě, že ten "můj" letěl s prvními, ale čekal i na poslední, ale prý proto, že byl "vedoucí zájezdu" a cítil za všechny zodpovědnost.

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 19. června 2024 08:29

Jak jsme tady řešili ty Tatry, tak rozhovor s Viktorem Beránkem, je tam už strašných let a je to jedna z tatranských legend

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/chata-pod-rysy/r~7d6ec4be2a2011efb589ac1f6b220ee8/

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2024 10:00

Karja Tak nakonec budeme kousek od Lipnice. Mám pár dotazů

- dostaneme se k památníku odposlechu s kočárkem, nevíš? Podle Map to vypadá, že jo. S pár kořeny se počítá, ale zase abysme nenesli kočár dva kilometry na zádech. 

- je ve Zruči nějaká restaurace, kde se dá rozumně najíst (a nevyhodí nás s dětmi)? Případně jestli máš tipy, kam zajít i jinde (v jiný den) na jídlo nebo na kafe?

- kdybys měla tipy na nějaké přírodní koupání (jestli budeme už bez sádry)? Koupaliště si najdu.

Díky, díky