Myrtila ono se to těžko pozná. Úplně nepotřebuju někomu kazit kulinářský zážitek. Ale něco typu té Farmy je úplně v pohodě. A samozřejmě když je posezení venku, je to o to lepší.
Cestování
continuity Evaeva Asi to záleží, jak se sejdou podmínky ve škole, nátura dítěte apod. My jsme dceru ze školy kvůli dovolené nebo horám uvolňovali skoro každý rok. Ale dcera byla zvyklá od školky být na měsíc v lázních, pak i na základce, takže dohánět školu jí přijde asi úplně běžný. Plus od první třídy mají ve třídě asistentku, která chybějícím žákům kopírovala poznámky, sbírala materiály od učitelů, takže pak v podstatě stačilo se to doučit a dopsat písemky a testy. Takže u nás ty absence byly bez problémů.
Ty asistentky byly za těch 9 let, tuším 3, a všechny ač byly pro jednoho žáka, vždycky byly úplně skvělé a když to šlo, pomáhaly všem.
notna já si na nějaké extra dohánění taky nepamatuju. Naši jedou teď se ségrou na podzim taky asi na týden. Jasný, že pokud dítěti dělá škola potíže, tak ho ještě nevezmu na týden pryč, ale jinak to určitě jde.
Evaeva k Mahlerovi chodí lidi s detma a je to spíš takové obyc prostředí, ale s dobrým jídlem. Ještě mi ségra poradila kemp Radost u Vlastejovic, půjčit si loďku a prý tam dobře vari. To je u Zruce. U Ledce ještě restaurace u Vlka, to je taky na samotě v přírodě. Kluci jsi říkala jsou takový typci s klackama do lesa, tak to se u nás fakt nudit nebudou.
Karja jojo, lesní muži
Moc díky za tipy
Myrtila přemýšlím, jestli si to s něčím nepletu
každopádně tedy zařazuju na seznam
Evaeva tak víš co, Hejlík doporučuje různá místa, třeba k bistro na parkovišti (tam mě před nějakou dobou přiměla jít švagrová, bylo to dobrý, ale prostě bistro na parkovišti
), čímž chci říct, že to doporučuje on, tak to neznamená, že je to nutně nóbl restaurace ![]()
Myrtila jojo, my podle něj chodíme hodně. Ale z fotek mi to přišlo moc (ale fakt nevylučuju, že si to s něčím pletu)
Vyvolávám místní znalkyně Jindřichohradecka dzizisketa ?
Nějaké tipy, kam s ročním nechodícím dítětem? Představu máme zatim nenáročné zevlení venku, ale jede s námi moje máma a ta musí mít program, tak se nějaké tipy budou hodit.
Prosim nemel by nekdo na nejake tipy na Elbe? Dovolenou zakoncime 4dny na ostrove. Zatim jsme na skok koukli na Gardu, pak dva dny v Parme, Cinque terre v Ligurii, ted dva dny valecka na plazi v Toskansku a jeden den mame asi free na nejake vnitrozemi. Ale nejvic se tesim asi na tu Elbu. Puvodne jsem chtela po dvaceti letech do Florencie, ale po mnozstvi lidi v Ligurii (masakr) to nebudu pokouset. Naopak plaze jizne od La Specie pod Pisou jsou poloprazdne, tady sezona jeste nezacala. 
Jos Elbu neznám, ale to je hezký program.
Elba akorát porto di azzuro, z přístavu vede trek na horu s křížem, není to kdovíjaka strapac, jen bacha na značení. Pristav je plny soch, vecer to tam opravdu zije, primo na namesti super levna a skvela zmrzka. A můžete se rozhlížet po La Grace
taky se tam bude určitě někde motat...
Jos a ve Florencii jsem byla dva týdny zpět, lidi tam bylo moooooc, ale asi jako v jiném městě v Itálii o prázdninách. Tam si myslím, že je jedno jestli jsou prázdniny nebo ne.
rasaNori nevim kdo/co je La Grace. Florencii vzdavam, mozna v budoucnu bez manzela a ditete.
Jos to je ta plachetnice, co na ní holky pluly. Tady to je na předešlé stránce.
notna Evaeva A necítíte se trochu provinile, když uvolňujete dítě ze školy? :-) Já to taky párkrát udělala, ale přiznám se, že si vždycky připadám tak zvláštně, zvlášť když vypisuju důvod pro ředitelku....
A mimochodem, v naší současné škole se to dělat nesmí, uvolnění je jen z vážných důvodů. A pokud dítě není ve škole v době závěrečných zkoušek (z jakéhokoli důvodu), musí si nové zkoušky zaplatit.
Garfie tak zatím je to hudba budoucnosti, když nepočítám povinný předškolní ročník
dám pak vědět.
Garfie já jsem se provinile trochu cítila, ale nezabránilo mi to v tom nikdy
dohánění problém nebyl, ale v učitelce ano. Dcera měla jako třídní typickou pančelku, která cestování považovala za marnotratnost. Jednou v březnu jsem ji uvolnila na týden, protože s jarňákama a víkendy to udělalo přes 2 týdny a letěli jsme do vzdálenější destinace kde je naše jaro na poznání nejlepší. Komentář pančelky si pamatuji dodnes, protože dcera vedená k pravdomluvnosti bezelstně cíl cesty prozradila
u syna problém nebyl
notna Evaeva A necítíte se trochu provinile, když uvolňujete dítě ze školy? :-) Já to taky párkrát udělala, ale přiznám se, že si vždycky připadám tak zvláštně, zvlášť když vypisuju důvod pro ředitelku....
A mimochodem, v naší současné škole se to dělat nesmí, uvolnění je jen z vážných důvodů. A pokud dítě není ve škole v době závěrečných zkoušek (z jakéhokoli důvodu), musí si nové zkoušky zaplatit.
Na delší dobu jsme uvolňovali kvůli dovolené jednou, museli to podepsat všnichni vyučující (nižší gymnázium), ale dcera se učila dobře, takže ok.
Provinile se cítím, když dítě uvolňuju na pátek z "rodinných důvodů" a ve skutečnosti mládě mizí za partou hrát larp někam ke Znojmu a pokud nevyrazí z Plzně ráno, nemá šanci tam veřejnou dopravou dojet v příčetnou dobu. Ale učí se dobře, to nemůžu říct. Někdy vylepšeno tím, že jde jen na první dvě hodiny a s obrovským batohem, z kterého trčí luk a šípy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje