Sweet Potato oooooo, všechno, ale svišť je nejvíc
Cestování
Už vám někdy někdo skoro ve 2500 m nm vařil kávu?

Sweet Potato to je mají ochočený na hlazení?
Makara Tenhle měl díru hned pod cestou a byl fakt hodně ofrklý. Nějaký pes se mohl uštěkat a on na něj drze hvízdal.
Sweet Potato ten výhled
(a svišť teda taky)
razorbladeFinsko vypadá taky moc krásně
Sweet Potato Parádní dovolená, ale mám dotaz z kategorie "jídlo a pití". Jak chutnala ta káva? Byla jiná než v nížině? Protože čím výš, tím vře voda při nižší teplotě. Ovlivní tedy ta nižší teplota chuť kávy?
razorblade Finsko je perfektní. A kufry doletěly?
brrr kafe jsem takto nepila, ale rýži ve studené vodě neuvaris. Prostě byla tvrdá, tvrdá, křupavá a pak už rovnou kaše.
brrr Káva nepotřebuje 100 stupňů, naopak méně je lépe. Ve 2000 je to asi 93.5. V 3400 cca 90. Samozřejmě při normálním tlaku.
Byla moc dobrá.
continuity Sweet Potato On mě jednou známý takhle posílal experimentovat na Praděd. Doteď jsem se k tomu nedostala, tak ho aspoň seznámím s pozorovaním Brambůrky.
Sweet Potato Fotky krásný!
A to o vodě jsem nevěděla, ostruda! ![]()
Sweet Potato prosímTě, víš značku té kávy? A voda byla kohoutkova nebo z potoka? Udělalal jsem z Tebe vrchního experimentátora ![]()
brrr Jejda. Voda kohoutková. Značku zkusím zjistit. A ne, barista ji nemlel až na místě. ![]()
brrr ja cestuju jen s batohem. Nebudu se jeste po svwjch stacich tahat s kufrem!![]()
Vcera vecer bylo krasne, udelala jsem si vecerni vylet po jezere a pak az do 11 vecer rozjimala na palube sveho hotelu. Dneska uz prsi. Sla jsem si tedy sednout na nadrazi (miluju design finskejch nadrazi, v Kuopio maj bozi lustry). A ukazuje se tady nevyhoda toho, ze vsichni mluvi anglicky, takze se ani mistniho opilce nezbavite omluvou, ze nerozumite jazyku jeho kmene. Salmiakki vodka, kterou mi furt nabizel, uz nikdy nebude jako driv![]()

razorblade Tie jazerá sú krásne, užite si Fínsko.
Sweet Potato razorblade to mate krasne cestovani!
continuity no Bogota je asi 2600 mnm a vsechno varej uplne normalne, teda v kuchyni
Mozna jestli jste to varili nekde na ohni nebo na varici, hur se to hlida?
Tak vařit samozřejmě jde, ale musíš tomu trochu přispůsobit ty postupy. Těstoviny potřebuji nejlíp 100C i trochu vic (proto by se měla voda dostačne osolit), na druhou stranu pomalé vaření s nižší teplotou počítá.
Jen mě tehdá zaskočilo, že je fakt znát i těch pár stupňů. Vařili jsme kolem 2 tisic.
Teď i čtu, že chemické reakce, které jsou podstatou vaření se spomali/zrychlí na každých deset stupňů rozdílu teploty 1,5x-4x
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje