Pinot Noir hlavně aby nějaký byly:-) loni jich bylo hrozně moc, poprvé.. a těsně před tím než uzrály začlo pršet a do týdne byly všecky do jedné červavý a shnilý. ochutnali jsme jen těch pár, co jsem při zkoušení jestli "už?" utrhla nezralý![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Estara krásné.
clothilde to jsou pomněnky?![]()
Naše meruňka dopadla komplet takhle, nezachránil se ani jediný květ
. Nektarinka zatím přežila, zhnědly jen květy na koncích větví, které šly teď při řezu stejně pryč. Ale ještě asi není všem mrazům konec ![]()

dneska je HO fakt radost (na houpačce pod třešní:-)

Pinot Noir Naše meruňka vypadá stejně
Par květů přežilo, ale ty jsou úplně na vrcholcích mladých větví, tam se plody určitě neudrží.
viktorka_od splavu Nám zahradník peckoviny stříhá po odkvětu. Na stříhání stromů si vůbec netroufame.
viktorka_od splavu jj pomněnky jsou v plném květu a začínají konvalinky
U nás taky pomněnky v plném květu ![]()

Potrefenáhusa susedovi marhula zmrzla. My mame taku uz suchu hrusku a dala som cez prerastat tahavy clematis horsky a ona potvora ma kvetne puky. Ide kvitnut, tak som zvedava
bram brunery
u nas este malicke
michaela Díky, podívám se i po ní.
viktorka_od splavu tomu říkám výhled:-)
viktorka_od splavu Pardon, já jsem to datlila ve spěchu a pak jsem si říkala, že jsem to asi nenapsala úplně srozumitelně. Jak je naznačen řez na fotce, tak v zásadě by to asi šlo. Trochu jsem se bála, aby tím nebylo míněno dát to pryč hned v úrovni dalších větví (ty by se případně mohly trochu zakrátit, aby ten hlavní nepřečuhovaly).
Ono je to řezaní docela obtížné, ale zase je zbytečné se bát. U mladých stromků, pokud se nezmrví úplně něco brutálně, je docela prostor to v průběhu let opravit. A nejlíp se naučí praxí.
Docela fajn je najít třeba nějaké video, protože jednou vidět, je mnohem lepší, než si o tom desetkrát číst, případně schémata v knížkách nejsou vždycky úplně dobře nakreslená.
Mně kvete maranta :) a nepište mi, že kvete často a snadno, já mám radost :)

A pomněnky u nás, miluju je! ![]()

Ounz mne saju nepodarilo ani dopestovat takze veeelka gratulacia ![]()
Jo a opravujem svoje tvrdenie ze magnolia zmrzla cela. Dnes na slniecku sa otvorili kvety ktore prezili. Jupiiii
a zrovna tie ktore mam na ociach ked sedim v obycacke. Zivy obraz ![]()

Janulik03 Krása!![]()
Janulik03 no já ji nemám zas tak dlouho, ale roste a snad se jí zatím daří :) mně se moc líbí, jak hejbe těma listama..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my