Diky vsem, nejak se s tim poperu snad ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
jinx co monstera? Me ta moje udelala to samo, listy co mely fleky jsem odstrihla (2 z peti, au au) a umyla jsem ji opatrne, presadila. Od te doby prosperuje a vypada to, ze i poroste novy list, ted teda zpomalila pres zimu, jak vsechny rostliny asi. Nicmene koreny rostou o sto pero.
monstera takto: dva listy uplne v prdeli (
), treti list bojuje, dalsi tri jsou zatim ok a jeden novy vyhodila. Dava mi zabrat :) Ale nevzdavam to. Co me ale potesilo, venuji se monstere a co nevidim, v kvetinaci, co je pod ni, si zatim pekne prosperuje fikus. Ten mam uz nejakou dobu a stagnoval a ted se rozhoupal k akci a poporostl. Tak aspon nekdo mi dela radost :)
jinxTen novej list je dobry znameni! Me to taky vyhodilo nabeh i kdyz 3 byli uz v pr... Podle vlastni zkusenosti (nevyzadava rada) bych necekala a ty tri ufikla, at ti nenacne ctvrtej jeste, to by byla skoda.
Fikus super, ten muj vyrost za rok o cca 120%, jsem koukala jak puk!
MhaMam klasickej ficus elastica (nevim, jestli to neni ten budgundy, je uplne tmave zeleny (nejtmavsi rostlina co mam) a listy jsou pri klubani do cervena a zespodu je stredova cast tmave bordo?), ten se vytahl hodne za rok. Nove mam belize, je jeste malej, ale taky klube
0zero7 Díky, já si právě nějaký fikus vybírám a jestli elastica roste do výšky, to vidím jako pozitivum![]()
0zero7 Jestli je do cervena (nové listy), bude to asi elastica abidjan.
MP Meri Do tmave bordo je hlavne zespod jinak je tmavej, fakt nevim, jsem hroznej jelen, vyfotim to ![]()
MP Meri do cervena je jen ta zila vespod a novej vyhonek. Jestli to nahodou neni uplne obyc fikus, zakladni rada ![]()

Ráda bych pochválila moje krasavce, dělají mi radost. Letos se jim daří, když jsem pořád doma![]()

0zero7 U té sanseviery to také může být tím, že ne všechny takto do hlíny zapichnute řízky se chytnou a ty slabší prostě odejdou. Zbytek bude ok. Aspoň já mám takovou zkušenost. A zalevam minimalne, v zimě asi 1 za měsíc. Cca po 6 letech je řřízkuji a omlazuji, protože jinak už to není kytka, ale bodná zbraň. A jednou mi dokonce vykvetly, ohromně voněla, ale od té doby už to nezopakovala.
letolet teda ty kvety jsou paradni. Mam sansevieru take a dokonce ve stejnych kvetinacich.
Stinvlka no ale krásný moc! ![]()
Ginger byly krásný. A objevila jsem je jen díky té pronikavé vůni.
letolet kvety vzdycky potesi. Mne jednou jedinkrat vykvetla ceropegia fusca a take jsem ta kvitka objevila uplnou nahodou
letolet To je nádhera! Tu musím mít ![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje