Ginger máš SZ
Kytičky aneb zelené prsty...
Je nádherný. Musím si na podzim někde sehnat další cibule.
Sweet Potato můj nejoblibenější, Groenland
v sobotu si jdu pro kytici řezaných.
Já bych si dovolila opravit název, není to Groenland ale Green Wave. Mají stejnou barevnost, ale Groenland se "nekroutí". To jen aby si Sweet Potato na podzim koupila ty správné cibule:-)
Sweet Potato poptam se, určitě ještě druhocibule budou, ty si nikdo moc nebral.
Victoria ok, ověřím
Victoria Díky!
Sweet Potato tyjo, ten vypadá jak kosatec! to je tulipán?
Papouščí tulipán.
andulka01 To by bylo super.
baltik Díky! Nemáš prosím zdroj? Potrebuju umlátit argumenty jednoho zaryteho "anglickotravnikare" ![]()
MP Meri ty jo, my máme taky anglickej trávník. A přesto si myslím, že potravy a vody pro hmyz má naše zahrada pořád výrazně nadprůměrně.
Pinot Noir My máme oboje, na seno vysokou a tam kde chodíme, je to na krátko a kosům se ty žížaly tahají líp z anglického, to je jasný a je jich tu mrak. Bych řekla, že z krmítka se to vždycky plynule přesune na záhonky, jahody, borůvky a tak. :D
Kan kdybych měla velkou zahradu, tak jim taky dopřeju kus louky. Ale máme průměrnou městskou zahrádku, ve které chceme žít, chodit bosí, válet sudy a hrát petanque a nechci pořád řešit včelí žihadla. Bez kvetoucích jetelů a pampelišek trávník udržuje robot, který nedělá hluk, trávu díky neustálému jemnému mulčování nehnojíme a květin vyhledávaných včelami máme asi tak za pět průměrných zahrad. Ale stejně občas slyším přes plot kydy o anglických travnících.
MP Meri ¨promin, to nemam, mela jsem to myslim na linkedin, nevim uz od koho, ale dole je nejake razitko, jestli by to podle toho neslo najit?
Pinot Noir my taky máme anglicky trávník, ale od té doby, co jsme zasadili pár stromů a udělali záhony, tak máme mnohem více ptactva a hmyzu. A to je stále nejvíce trávy. Kus zahrady má oficiální pojmenování fotbalové hřiště, protoze to je hlavni funkce, pak je vedle trampolina. Původní majitele zasadili ginko a vánoční smrček a to kromě habru (plot) bylo všechno.
Pinot Noir To srovnavas nesrovnatelné, ty mas hromady kvetoucích kytek. On má jen ten trávník. A možná nějaké tuje.
Pinot Noir To si neber osobně. Ty zahrady, o kterých je řeč, jsou zelený beton.
Sweet Potato no, kdyby zelený. Jsem v jedné FB skupině a tam pořád jedou ty textilie, fólie, nejlíp v několika vrstvách, kačírky a barevné kůry vysypané do vzoru jing jang, uprostřed trůní jedna utrápená azalka a klasické dotazy
1) proč ta rostlina žloutne
2) čím postříkat pýr, protože prorostlý tou textilií nejde vytrhávat
3) jak zlikvidovat žížaly, které dělají ve spárách zámkovky hromádky
A hit poslední doby - návod, jak vybrat bílé kamínky ze záhonu (nechápu, proč tomu říkají záhon) a vyprat je v Savu, aby nezelenaly. ![]()
Jo a největší hit je bobkovišeň, tújka a "pompová" tráva. Připadám si tam jak na výletě o třicet let nazpět. ![]()
Pinot Noir To srovnavas nesrovnatelné, ty mas hromady kvetoucích kytek. On má jen ten trávník. S možná nějaké tuje.
Ale určitě má i bobkovišeň. ![]()
Hele, bobkovišeň mi neber
potřebovala jsem něco k plotu a celjem dobrý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje