Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline zelene.oko
649 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 12:01

brrr Kamarádka mi zrovna nedavno vyprávěla, jak mamce někdo ukradl psa. Byl přivázaný před obchodem. Nevím přesně, co je to za rasu, ale docela velký pes. Naštěstí kamarádky mamka chvíli poté vyšla ven a kolemjdoucí jí řekla, kam pán se psem mířil. Tak volala policii a vydala se je hledat. V ulici, kudy šly, je restaurace, kde kamarádčina mamka pracuje, tak tam taky dala echo. No a pán se psem tudy opravdu šli a před restaurací se pes seknul a dál se nehnul. Tak mu tam psa servírka hned odebrala, dorazila policie i majitelka. Pán byl opilej a psa mu bylo líto, že je tam tak sám, tak si ho chtěl vzít domu.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 12:01

brrr Už viackrát som čítala, že ukradli psa zo záhrady, dokonca aj cez deň. Minule takto hľadali Barzoja.

Online RoSa
10061 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 12:10

Potrefenáhusa 

kolega mě tuhle upozornil, abych Ronýska neuvazovala před obchodem, že prej byl na ČT o tom kradení psů u obchodů dokonce extra pořad - použití je děsivý: množírny (to je teda asi ta nejlepší varianta), soupeř bojových psů v rámci jejich tréninku, pekáč... a pak ještě asi dvě možnosti, ale to jsem už radši zapomněla...

ad útěkáři: ve vesnici, kde máme chalupu, zřídil kdysi obecní úřad funkci "fotograf toulajících se psů"; pán chodil po vesnici a fotografoval psy, jakože důkaz proti majitelům... sousedi v ulici za svýho kokra Haryka zaplatili vcelku slušnou částku, on byl tak odjakživa zvyklej a "starýho psa novejm kouskům..." ... pak se nějak dohodli s obecním úřadem na paušálu... no a časem byla pracovní pozice fotografa beztak zrušena

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 12:12

zelene.oko paktofonika Potrefenáhusa V tom případě doufám, že sousedi dobře hlídají.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 12:24

Kdyby ze zahrady, pár měsíců zpátky jsem zaznamenala v Brně případ, že nějakýmu mladýmu páru ukradli jejich dva francouzský buldočky přímo z bytu, vůbec nevim, jak to nakonec dopadlo, jestli je našli a tak, jen se ta story hodně sdílela na sítích, ale ať už to teda skončilo jakkoli (ono dost lidí tenkrát v komentářích tu paní obviňovalo, že si to vymyslela, důvody ale neznám), už jen ta představa, že by množírenskej byznys byl natolik výdělečnej, až by si lidi začali předem různě po parcích vytipovávat psy a pak se kvůli nim vloupali jejich majitelům do bytu, no fuj teda.

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 12:51

Já uvazuju Bonnie před knihovnou, předpokládám, že odtud mi ji nikdo neukradne, a i kdyby chtěl, ona umí dost děsivě štěkat. Ale u nás vlastně můžou psi skoro kamkoli, na poštu s ní chodíme a viděla jsem psy i v té knihovně, tak ji pro jistotu příště vezmu s sebou dovnitř

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 12:53

U našich na vsi je australský ovčák, který poslechne na povel "Ofi, běž domů!" Fakt se otočí a jde domů.

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 12:56

Zu me taky strasila pedikerka, ze jeji zname v nasem meste ukradli stafforda ze zahrady, ale to musi byt teda fakt znalec psu, protoze lidi, co ho neznaji, se ho boji (je to ten fuj bojovy pes)

a pritom on je to takovy milovnik lidi, ze verim, ze by s kymkoliv opravdu odesel :(

my mame jeste takovou mezibranku mezi zahradou pred domem a za domem, tak se ho snazime zavirat vzadu, aby ho lidi nevideli, kdyz jsou kolem domu po ulici, ale ne vzdy se to povede, nekdy proste touzi nas vyprovodit az pred dum a pak cely den hlidat ulici :)

na zahrade nam nic nenici, maximalne pocurova ty bylinky

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 13:21

baltik ja ted o vikendu byla se staffikovskym stenetem a normalne lidi se na ulici osklibali ze fuj, bojovej pes

kazdoapdne foto toho zloducha, Olivie, zde;)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 13:24

711990 Ňuňu. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 13:25

paktofonika no prave

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 13:34

711990 Ešte aj to meno jej skvelo sadne. No zlatíčko. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 14:44

Zu Je dobře, že to řešíte dopředu, hodně lidí se nad tím ani nezamyslí, ale 9 hodin samoty je pro ně hodně, ne že ne. Většinou teda lidi tvrdí, že pes stejně spí a zvykne si, tak jasně že si zvykne a spí, co mu zbude taky. 
Já bych tomu asi na vašem místě podřídila výběr plemene a vyhla se pracovním psům, hlavně tem, který při práci vyžadujou součinnost s člověkem, ti tou samotou trpí přijde mi víc (myslím to samozřejmě obecně), a taky se jim to pak musí hodně vynahrazovat, a koukla bych se po něčem, co tu samotu zvládá líp a tu celodenní nečinnost nebdue brát až jako takovou újmu.

Ohledně toho, jestli uvnitř nebo venku, bych to taky řídila psem. Jsou i psi, co o ten samostatný pobyt na zahradě moc nestojí, si myslím, že Paktofonice by její dvojka moc nepoděkovala a ridgeback bude taky radši hnít na gauči, než aby se sám "bavil" na zahradě. Jiní to zase ocení, že je tam aspoň nějakej děj, když kolem někdo projde... 

Já ty svoje venku samotný nenechávám, nemám z toho úplně dobrej pocit, právě že jsme tu ve městě a taky si říkám, že by jim někdo mohl přes ten plot něco hodit a mladšího i odvést. V předchozím bydlišti, kde to bylo takový už spíš vesnický, jsem je venku nechávala, s tím, že měli přístup do domu. Do kotce bych svýho psa nedala.

Online Zu
2759 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 14:52

Zina já nevim no, už se zase kloním spíš k tomu, že si nechám jen ty rybičky. Toho bordera jsem vybrala právě i kvůli tomu, že je dost na pohodu, když není možnost jít ven i když je to původem pracovní pes. Kdybych vybrala nějakého gaučáka, tak ten se mnou zase nezvládne sport. Popravdě to mám tak, že buď border nebo nic, ale přesně, 9 hodin doma by prostě v týdnu byl :( achjo, potřebuju jinou práci 

Ještě EDIT - s tím kotcem přesně, to si toho psa radši odepřu.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 14:55

Zu Border teriér je super, taky se mi líbí, připomíná mi vydru :-). Jen je třeba počítat s tím, že je to ostrej pes. Zakousne kočku raz dva, klidně vyřídí všechny na dvoře. A králíkárnu vyčistí taky hned.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 14:58

Zu A do práce s Tebou nemůže?

Online Zu
2759 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 15:00

999 jojo, já mám pozjišťovanej cvičák a byla jsem připravená fakt na dril. Mám zkušenosti s drsnosrstýma jezevčíkama, tam ty lovecký pudy taky jsou. A popravdě po pár útěcích za srnou jsem psa už z vodítka prostě nepustila. A k ostatní zvěři - mám jen rybičky a případný kočky od sousedů by to snad nezkoušely... 

Online Zu
2759 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 15:02

brrr no jo, to jsem se vlastně nikoho neptala :-D  

ale nevím, jestli je to úplně dobrej nápad, by to mohlo v ostatních evokovat, že nechodim pracovat, ale hrát si se psem...

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 15:05

Zu 
Podle nejnovějších výzkumů se ukazuje, že pracovníci, kteří si s sebou do práce mohou vodit psa, pracují kupodivu déle, jsou výkonnější a s kaldnějším vztahem k práci. proč asi :)

Online Zu
2759 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 15:07

dzizisketa no jasně! jako když mám občas home office (většinou kvůli nemoci), tak si ani nezapnu pračku a neuvařim čaj, abych se jako neflákala! uznávám ale, že jsem trochu trefená