Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 10:36
Reakce na dzizisketa:

je tam fakt pěkně, i říčanskej les je docela fajn, i když v sezoně tam taky bejvaj lidi

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 10:41

Díky všem za názory na ochranu proti klíšťákům. My ji mít musíme- ááá- už používám mateřský plurál! , minulému psíkovi jsme jich vyndali po procházce i 60. Také jsem se bránila ochtaně, že to asi musí být škodlivé, ale nešlo to. Pipeta mu fungovala tak týden a zabral obojek. Ten byl dobrý. Ale štěňatům ho nedoporučují, rychle rostou. 

Offline Friga
2007 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 10:43
Reakce na Zina:

Ja teda v Praze uz nejaky ten patek neziju, ale moc hezky bylo v uhrinevske obore, da se to projit do Dubce. Ta obora je kousek od vlaku a jezdi tam i autobusy, z Dubce jezdi autobusy. Liduprazdno tam asi teda taky neni, naposledy jsem tam byla loni v lete, lidi jsme potkavali, ale nebyly to davy. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 10:44
Reakce na dzizisketa:

Potrefenáhusa moora Děkuju za tipy, ukládám :-). Směr Beroun jezdíme docela často, protože to spojíme s prohlídkou stavby, ale měla jsem na Kunratický les takový dobrý vzpomínky, tak jsem si je chtěla trochu oprášit. Dost se to teda, za těch cca 8 let, co jsem pryč z Roztyl, změnilo, lidi to víc táhne ven.

Ad Bravecto - demodex i blechy jako důvod k nasazení úplně chápu, když byl vloni Cid v podezření, že má blechy, tak chlap málem povolal domů protichemickou jednotku.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 10:51
Reakce na Zina:

ty blechy byly fakt strašný a s kočkou v jedný domácnosti člověk musí bejt opatrnej s těma permethrinovýma prostředkama (což je třeba biokill na povrchy a pelíšky), jako bylo to fakt zoufalý a teď fakt nic

jako si člověk říká, že to musí bejt asi pěkná sra*ka, když to takhle funguje, ale ty blechy by je sežraly a ne že na lidi psí nejdou

(a jako abyste si nemysleli, že jsem nějaká cíťa, ale to člověk přejel Godzille všiváčkem po hlavě a vyčesal jich třeba 6 a takhle několikrát za sebou, pražský bytový nynaný kočičce!!!)

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 10:58
Reakce na Potrefenáhusa:

Myslím, že u koček musíte být opatrní i na některý obojky, ne? Zrovna u toho Scaliboru jsem to myslím četla. Hrozba blech nás teda taky dost vyděsila, hlavně když si to pak člověk četl na netu, jak s tím lidi bojují, naštěstí to pak byla jen nějaká alergická kožní reakce.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 11:00
Reakce na Potrefenáhusa:

Ja Vás za to obdivujem...ja by som asi utiekla. Neviem si to ani predstaviť. Chudáčik Rufík a Goliáš. No tak samozrejme, že aj Vy :D

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 11:02
Reakce na Zina:

no my tohle nepoužíváme na kočku vůbec, jak nechodí ven, tak není ani ničím stříkanej, až když měli ty blechy, tak jsme nejdřív zkoušeli pipety plus ty důkladný úklidy, luxování, vytírání, praní, ale fakt nic.

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 11:05
Reakce na paktofonika:

tak jako já už mám psa docela dlouho, tak už jsem celkem otrlá, sem tam nějaký blechy donesl i Čenda, i když měl pipetu nebo obojek, ty klíšťata mi přijdou hnusnější i nebezpečnější, a že jsem jich taky vyndala už dost, ale tahle invaze blech byla fakt strašná. Horší teda byl snad jen ten svrab, co měl Goliáš, když se nastěhoval

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 11:24

Po delší době přidám nějaké fotky Alwina

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 11:42
Reakce na Ginevra:

Vše se dobře zahojilo, nic dalšího se zatím neobjevilo, žádné potíže nemá. Když je hezky, jde někdy do zahrady, ale rychle se zase vrátí.  Dost vyhledává naši společnost, hlavně moji, tulí se, přede. Ale spí čím dál víc a čím dál tvrdším spánkem. 

Offline pecka
6155 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 12:16

Lily davam uz 5 rokov Top Spot od Biovety a mala za cely cas asi 3-4 kliestov a aj to v obdobi,kedy bola bez nicoho.A to je v oblasti,kde je kliestov pozehnane.Poviem vam,najst a vybrat jej kliesta nie je hracka.Si ho brani,akoby to bol jej majetok

Otec skusal pre nu aj nejaky obojok (neviem znacku), no vraj sa skriabala ako diva,tak ho museli dat dole.

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 12:29
Reakce na Sweet Potato:

Mišutka je úžasná  a Ty taky. Moc na vás myslím a držím palce.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 13:55

ochranu proti kliestom pouzivam max pipety (striedam a vyberam z tych, ktore su dostupne u veterinara). z tabletiek mam strach, co to musi byt za svinstvo, ked to tak ucinkuje :-/ a bojim sa, ze to ma vplyv na creva a pod. (som paranoik ). obojky zas nepouzivam, lebo tym, ze tie moje psiny su extra kontaktne a gaucovo-postelove, nebolo by mi prijemne, ze tie obojky sa o vsetko otieraju...  mne je to proti srsti, takze pipety. a pred vyletom antibakterialny sampon votriet do riecista na krku. Zuna za rok a pol mala klieste 2, ale skor mam pocit, ze tie svine male idu po Blackovi, ktory ma dlhsiu srst, u neho je to cca 5 kliestov za cely rok. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 13:58
Reakce na Zina:

mam radost z Terka, ze to nie je ortopedicky problem, aj ze chrbtica je ok a dufam, ze po ATB bude cim skor fit! 

Offline Ginevra
909 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 13:59
Reakce na Sweet Potato:

Tak to jsem ráda, to je dobrá zpráva, že ji nic netrápí.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 14:03
Reakce na pecka:

haha, ze si Lily brani klieste :-D to poznam :-/ veskere kozmeticke upravy na Zune zvladam sama iba s fixacnym nahubkom  ale je pravda, ze som s nim aj musela Zunku kupat a pod., no postupne si krasne krasne zvykla. 

tie obojky su podla super vec, len kazdemu psovi sadne nieco ine, preto to treba skusat, vela rad a doporuceni nepomoze: jeden obojok moze drazdit, po inom vypada srst, treti smrdi a ten dalsi konecne sadne a poskytne 99% ochranu. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 14:03
Reakce na ionicera:

tesim sa na fotky!!! :-)

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 14:42
Reakce na Emi:

Ginevra 

Děkuju. Ale to víte, pořád ji kontroluju, se strachem, že zas něco najdu. A nebo že se jednou už neprobudí. Což by samozřejmě byl ten nejlepší možný konec,ale ještě ne, prosím.

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 07. dubna 2017 16:39
Reakce na Sweet Potato:

Podařil se Ti úplný zázrak a Mišutka ví, že Ti vděčí za krásný prodloužený život. Máte krásný vztah a moc vám přeju, aby vydržel co nejdéle

A myslím, že chápu, jak se cítíš a bojíš. Roky jsme měli a máme kočky, většina je venkovní. O svou poslední domácí kočku jsem přišla asi před 6 lety. Pak jsem se asi tři roky snažila ke kočkám moc nepřilnout a skoro si jich nevšímat. A pak se to pokazilo a začala domů chodit Vilemína. Vloni se přidal Vilém a Truhlinka. A od podzimu se snaží domů vnutit To. A jedna venkovní Bělča musela vloni na těžkou operaci, další měly zlomenou tlapku... Prostě už v tom zase lítám, záleží mi na nich a bojím se o ně. Bydlíme na kraji vesnice, občas tu někdo jede jak blázen, kolem chodí lovit myslivci. Každý den se bojím, že když vyjdu ven, už tam nějaká nebude. Anebo naopak bude, ale...