Ja dávam Amy Bravecto. Teda teraz mala od októbra pauzu, ale zrovna včera som jej dávala tabletku. Nikdy žiadneho kliešťa ani inú pliagu nemala, takže funguje spoľahlivo. Len ja jej to nedávam ani tak kvôli kliešťom ako kvôli demodexu. Sa priznám nebyť demodexu asi sa poohliadnej po niečom šetrnejšom.
Chlpáči a iné
nam dala ted pro stene veterinarka tabletu proti klistatum, ze je to pry vhodne do 10 kg
a manzel k tomu prikoupil jeste jaky odpuzovac klistat, ktery udajne vydava zvuk, ketry my ani pes neslysime a klistatum vadi (??)
kliste sundavame skoro kazdy vecer jedno, ale nikdy nejsou prisata
Já úplně slyším, jak Rufíček chrochtá blažeností.
![]()
Se těším na šťěňátko :-).
Ohledně tablet - já bych do nich nešla, zcela laicky se mi nelíbí, že musí projít přes trávicí systém, navíc např. třeba takové Bravecto je na trhu relativně krátc,e aby se projevily nějaké dlouhodobé nežádoucí účinky. Popravdě nejsem šťatstná z žádných těch přípravků proti parazitům, a ty na přírodní bázi nám nefungují, ale obojky a pipety považuju za menší zlo
A drží ti ty pipety i na takových vodních tvorech, jako jsou flati, jo?
Nám právě na Bonnie vydržela asi tak tři týdny, jak se přes léto pořád někde máčí.
já jsem to loni docela konzultovala, než jsem se kvůli těm blechám, který prostě nešly ničím vymlátit, k Bravectu odhodlala a prej je na to nesrovnatelně míň reakcí než na pipety a obojky a navrch jak je to už léčivo (taky to narozdíl od obojků a pipet není volně prodejné), tak je to mnohem víc testovaný (prej jsou veterinární léky na úrovní lidských léků) než ty kapky a tím by to mělo bejt snad i bezpečný.
Ale jako nevim, no, zatím jsem letos nic nedala, po každý procházce vyčesávám všiváčkem, včera ani jedno a v úterý jsem jich vyčesala šest...
, takže mě to rozhodnutí taky čeká.
taky teda na světlým kožichu se to hledá líp než na předchozí černý houni
Jinak Terk už má po vyšetření, verdikt je nakonec neortopedický - zvětšená prostata, a to tak, že dost. Čili dostal antibiotika a analgetika, než ta ATB zaberou (prý to dost bolí), a nějaký hormony, mělo by to prý brzy odeznít.
Nakonec jsme šli na Stodůlky, ne teda k žádnému z doporučených vetů, ale k prvnímu ortopedovi, který měl volno - jak jsem Terka pozorovala, tak se mi nechtělo moc čekat. Karta dle očekávání trochu zaskřípěla, ale zatím jsem fakt spokojená, doktor měl super přístup a šel skoro na jistotu, rentgeny a odběry to jen potvrdily.
Bonus - podle rentgenů, které zabraly větší část páteře, ji prý má vě skvělém stavu, to mě potěšilo.
Pochybný bonus - po těch hormonech hrozí větší družnost, to si teda u fleta snad ani nechci představovat :-D.

A co Mišutka, dobrý?
Vydrží ty tři-čtyři týdny, podmínka je, že ten první týden nejdou do vody, což je pro obě strany těžký :-D. Ale bylo to dlouho jediný, co mi na Terkovi aspoň nějak fungovalo, čili jsem za ně byla vděčná. Na Cidovi mi vloni fungoval i Scalibor, uvidíme, jestli bude i letos, když se nasrstil.
Jinak mám dotaz na tebe i další Pražáky - kam chodíte na větší procházky? Jsem chodívala s Terkem kdysi do Kunratickýho lesa, mimo hlavní tepny tam byl docela klid, ale byli jsme tam před 14 dny a i v dřív liduprostých částech to vypadalo jak na Můstku, akorát tam bylo teda podstatně víc cyklistů. Jsme tam byli v sobotu a v neděli jsme to vzdali a jeli venčit na Berounsko.
Taky mame se stodulkama vesmes dobrou zkusenost, naposled s torzi zaludku, kdy se jelo o pulnoci (takze stejne jina moznost nebyla, tech nocnich pohotovosti moc neni) a na torzi prisli prakticky hned a hned to taky odoperovali, takze fena prezila. Jinak chodime hlavne na zbraslav k voldrichovi.
Vencit jezdime ponejvice do lesu kolem jiloviste nebo na tocnou, zavist.
já myslím, že když je pěkně, tak tyhle pražský a přípražský lesy jsou docela vytížený. Mně přijdou docela dobrý Běchovice a Klánovice, ale když už má člověk vlézt do auta, je myslim lepší vyjet někam na menší vejlet, podle toho, kde bydlíte, my berem většinou ty směry od nás nejblíž, což je Středohoří ![]()
Ale Berounsko je taky skvělý, když chce jet člověk Prahou, i když tunely to fakt dost vylepšily
Jé, tak to jsem ráda, že Terk má teda "jenom" prostatu, ale i tak je mi ho líto, když ho to bolí, chudáčka!
S Kunraťákem máš pravdu, byli jsme tam přesně kvůli tomu jen jednou. My chodíme nejčastěji do Milíčáku, protože je nejblíž, i když je to jen takový lesíček-parčíček. Nebo na Hostivař, ale ne dolů k přehradě, ale nahoru na oppidum, tam je klidněji, dole je to taky samý cyklista. Mám ráda trasu Milíčák-Křeslice-Hostivař-domů přes sídliště. Nebo Milíčák-Újezd-Průhonice (park nebo obora) a zase zpátky. Jinak často někam jezdíme, nejvíce do průhonické obory, tam snad nikdy nezavírají, tak jezdíme i přes týden po práci, hodně do voděradských bučin a taky dost turistíme někde, kde jsme ještě nebyli, Bonnie úplně miluje jít někam, kde to nezná.
Ako som písala, ja by som to Bravecto asi tiež nedávala, ale tak ten Demodex je fakt blbý. Hlavne keď mala po operácii to sa jej znovu začali robiť lysiny v srsti. Tak som trochu počkala že možno sa to spraví, dávala som doplnky na imunitu. No ale lysiny boli stále väčšie, hlavne na predných labách a v okolí uší. Tak nechcela som riskovať, že sa jej to premnoží a bude z toho problém. Takže to je rozhodnutie buď alebo no. Zatiaľ žiadnu reakciu nemala. A odkedy je u nás ani jedneho kliešťa.
Ja neviem či bývame v oblasti kde sa nevyskytujú ale fakt som nenašla ešte ani jedného. Prisudzujem to skôr tomu Bravectu.
A som rada, že sa Terkovi zistilo čo ho trápi. Našťastie "len" prostata. Prajem mu rýchle uzdravenie a čo najmenej bolesti. ![]()
voděradský bučiny jsou krásný, na jaře zelený, i pak na podzim.
Byli jsme loni na podzim s novým Rufíčkem (tahal za sebou ještě stopovačku a nějaký lidi měli v lese řeči, jak jsme na to vyzráli, že máme psa jakože na vodítku a přitom je puštěnej - mysleli to dost negativně, jakože jsme něco občůrali)

Tak hlavne nejezdete nikdo na Zavist 27.4.-1.5. to se tam slavi Beltine (carodky v keltskem stylu) a je tam spousta lidu, casto opileho, nebo hur, i my uz se kvuli tomu presunuli o kilometr jinam...
Já to tam mám ráda, mám kamarády v Louňovicích a přítelova teta tam má chatu, tak se občas stavíme na kafe a procházku, mají labradora (kterému Bonnie krade míčky, je to takový ťunťa), takže tuto lokalitu já mohu nejen Zina doporučit! Je to i dobrá houbařská oblast.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje