Kdyby ho utiskovala moc, tak pripadny odkopek beru.
Chlpáči a iné
Tak to jsem zvědavá, co tam s ním budu dělat, jestli bude vedro. No, vadí mu i déšť. ![]()
Plavit :-D. A nebudou nějaké fotky Toníčka z dovolené? :-)
Potrefenáhusa paktofonika Mně právě máta nejde! Měla jsme ji v Novohradských horách, v Orlických horách i na Roztylech v květináči, ale teď se nějak nemůže rozjet. Mám teda hrozně meduňky, tý se nejde zbavit, a obrovskou levanduli, ale ty se mi do mojita fakt nehodí :-D.
tak jo! Já ji teda kupovala teprve asi před 14 dny, ale roste to jak divý. Fakt je to takový jemně jahodový.
No mne chlpy nevadili. Mne viac vadilo ti, ze som chodila stale oslintana. Najlepsie ked uz som bola na odchode a mohla son sa ist rovno prezliect. Ale boxer je super. Na cvicaku jedneho mame. Poslucha ako hodinky.
A potvora Amy sa do mna najradsej utiera po jedle ![]()
já jsem dělala levandulovou limonádu, ale je to fakt trochu pro znalce...:-D
máta mi přežila i celou zimu na balkoně v bedýnce, takový tý umělohmotný průhledný ikea, takže na jaře bylo vidět, jak ty kořeny prorostly úplně celou nádobu a výhonky vyrašily úplně všude.
myslím, že na Šumavě to půjde naplánovat se stínem v lese a přes poledne se kdyžtak někam schovat.
Já loni dělala levandulový a tymiánový sirup. Bylo to, no, prostě sladký. A levandulový mi pak ještě chytil plíseň. Meduňka nám plevelí úplně všude, i mezi zámkovou dlažbou. Mně voní, ale nechutná. A mám úžasný citrónový tymián, ale moc nevím, co s ním. Zato mátu konzumujeme ve velkém.
bonsaicats dnes rano

citronovej tymián máme taky,dávám ho k pečenýmu kuřeti, je skvělej. Možná lepší sušenej než čerstvej.
ten levandulovej sirup jsem taky dělala, ale nějak mi to nejelo, ona je ta levandule fakt taková specifická, líp voní než chutná. Ale teď dělám už tejden bezovou limonádu, takovou tu perlivou k rychlý spotřebě, musim ještě dneska na procházce s Rufem nasbírat květy, dokud je sezona.
Já ji mám taky za naprosto nezdolnou, rostla mi všude, i tam, kde jsme ji nechal svému osudu, proto to nechápu. Už jsem si vzala několik odkopků, ale nějak tam živoří, že by jim vadil jižní svah? Sousedce vedle teda taky nejde.
Levandulová limonáda zní zajímavě, budete ji dělat znovu? :-D
já vždycky když vidim tyhle hromadný fotky, tak mě popadaj touhy si těch koček pořídit ještě milion :-D ![]()
už asi ne, ona je ta chuť fakt taková specifická. Ale jinak mi sušená levandule strašně moc voní, já mám ráda i ty levandulový parfémy teda se přiznám, je to taková vůně horkýho léta.
No ja mam asi 4 druhy mäty a najlepsie na tom je ta ananasova. Je oproti ostatnym velka a odolna. Ked niekedy zabudnem obyc mäta uz upada a ananasova sa drzi. Hm
A dari sa aj citronovemu tymianu, len neviem co s nim.
Stydím se, ale nejsem schopná dostat fotky z telefonu sem. Čekám, až přijede dcera. ![]()
Už je to pěknej výrostek, je to děsný, jak roste každým dnem. Píšete plavit- ale veterinář mě upozorňoval, že se může koupat až od půl roka. Kvůli tomu jsme i odvolali dovolenou v Korutanech u jezera.
Rufíček je tak strašně roztomilej, že se na něj člověk nemůže ani pořádně zlobit (podle mě to ví a pěkně toho zneužívá! :-D)

Ja mam tiez rada vonu levandule ale nikdy mi nevykvitla. A problem mam s rozmarynom. Vzdy ked som ho kupila a zasadila zčernal a uschol. Skusala som aj tien, aj slnko, aj polo, skusala som nezalievat, skusala som zalievat pravidelne(s tymto mam probkem) skusala som zalievat, vzdy bol vysledok rovnaky
Uz sok si povedala ze dalsi kuppvat nebudem,
A řekl proč? Cid a jeho parta se koupou od tří měsíců, vlastně od dřív, měli tam dokonce bazének, ještě když byli u feny. A ani na cvičáku pro retrívry nebo jidne jsem se s tím nesetkala...![]()
Na fotky se těším :-).
mně přijdou dobrý takový ty samozavlažovací truhlíky, na bylinky zvlášť
Tymián mám ráda a citronovej teda neznám, ale mohl by se hodit k nějaké středomořské zelenině, ne? Možná i k nějaký rybě, ale to trochu střílím do tmy. Po ananasové mátě se teda podívám a tu jahodovou chci taky :-).
Podla mňa tým myslel kúpanie šampónom. Nemyslim si, že by mohla voda šteniatku uškodiť.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje