Holky sou skvělý a ty obličejíky, co hážou ![]()
Chlpáči a iné
ja zkusim neco najit, pravda je, ze u ni silne prevlada vyraz "jsem drsnak a vladkyne vsehomira"
a jak je tmava, blbe se foti, pr. vsechno splyva...
Ale je to milacek, ted ma novinku - kolem pul pate rano (
) prijde a packama mi zacne brat polstar, dokud se neposunu. Pak si na nej sama lehne a zacne silene vrnet.
No, jak píšeš, je to miláček...![]()
Jsou fakt dobře namíchaný. Jedna něha sama a k ní ten pekelník
.
Obe sú krásne. Naša Cheeky zas vedela prísť tak ráno o štvrtej a začat bubnovať na skriňu. Proste sa postavila pred dvere skrine a pravidelne bubnovala. Niečo ako Godzilla na chladničku. To musel jeden vstať a vyšmariť ju na chodbu.
správný holky
Boží kočky
! Výraz jsem ředitel zeměkoule je nám též vlastní.
No, jak píšeš, je to miláček...![]()
Jsou fakt dobře namíchaný. Jedna něha sama a k ní ten pekelník
.
A mně přijde, že se Suzettka už ty drsňácký ksichty trochu přiučila!!!
Musím ešte napísať, že sa mi strašne páči aj okolie, kde je kroutvor fotený. Výborný nápad s kvetináčmi. Neviem sa vynadívať. Ja sa teda korytnačiek bojím. Akosi nepopísateľný rešpekt pred nimi mám, je tam poznať ten pravek.
tyhlety odchody do práce! ![]()

Teeda, to musí byť ťažké.
hm, a nešel by kroutvor uložit k zimnímu spánku? V přírodě tuším želvy zimu přespávají jak medvědi, ne?
Musela bych ho nechat v chladu vytuhnout a někam uložit, do stabilní nízký teploty - někdo to řeší lednicí (k zelenině
), ale to se mi tak nějak příčí... na balkóně ho nechat nemůžu, kdyby začalo mrznout.
Veterinář pravil, že spát může a nemusí. Nespavci pak prej akorát míň rostou.
Děkuju. To jsou všechno starý nádoby z chalupy... A máš pravdu, želvy jsou jako pozůstatek dávnověku - divný tvorové ![]()
Kámen by se ustrnul! Takhle se těžko odchází, co?
jo, do tý lednice, že se dávaj, to už jsem slyšela. Nebo zahrabaný do listí do krabice a do sklepa. Akorát nevím, jestli pro ně nejsou ty zimní spánky stejně trochu rizikový. Ty vodní taky zimovat nemusej, leda by je chtěl člověk množit. Venku v přírodě zimujou v pohodě, jen musej bejt v dostatečně hluboký vodě, která nepromrzne až ke dnu. Voni jsou vidět i u nás v přírodě, jak je lidi vypouštěj ven, když už neví, co s tím, akorát se u nás nejsou schopný rozmnožovat, naštěstí, protože želva nádherná je prej strašně přizpůsobivej predátor, kterej vybije potravu místním druhům. I když nevím, jestli třeba u nás ještě žijou, na východní Moravě a na Slovensku bývala želva bahenní.
odchody jsou strašný, i když Goliáš si udělal dneska o půl pátý taky tělocvik, on u těch sprintů strašně dupe, v kuchyni všechny koberce shrnutý, vypadlej kryt od myčky (my nemáme u linky takovou tu dolní lištu, jen nožičky a u myčky je to nacvaknutý na magnety), to to tam někdo napral smykem, pak jsem ještě slyšela, jak kočka leze do papírový tašky a pes ji zvenku vraždí (strašná zábava) ![]()
a želvy jsou super, my tý naší říkáme netvor :-D
My máme sklep moc teplej
Ty podmínky se holt těžko nastavujou. Možná nějakej chovatel to má nějak ošetřený - extra lednicí?? Do tý rodinny potravinový mi to přijde blbý.
Ale co... nakonec ho máme těch dvacet let, bez spánku, a že by mu to nějak chybělo se mi nezdá. Někdy, když se jo ochladí, vytuhne na tom balkóně, a holt když zasvítí sluníčko, zas se probere...
Jestli u nás žijou divoce, to nevím. Kamarádka akorát našla jednu velikou na poli, ale to byl útěkář ![]()
Netvor a kroutvor
Vidím že máme podobný asociace ![]()
Já měla kliku - s tím odcházením - že Otíček vždycky ještě spal (pokud jsem ho nemusela venčit). Když jsem s ním někdy musela ráno já, tak jsem ho budila násilím, a po návratu ihned upad do limbu znova, a čerta starýho ho zajímalo, že jdu pryč. Naopak byl rád, že bude mít zas/konečně pokoj!
Ked si predstavím, ako otvorím chladničku a tam netvor, ma omývajú. Ale tá predstava.......![]()
Si pamatuju, že sousedům utekla želva někdy v létě v Novohradských horách, kde ty zimy bývaly docela studený a hlavně dlouhý, a normálně to přežila. Bohužel pak teda nepřežila setkání se sousedčinou motykou, která ji omylem ťala. A sousedi v paneláku v 80. letech zas zimovali želvu ve sklepě tamtéž, ale byly to vždycky nervy, jestli se jim probere.
Mně se želvy moc líbí a chtěla bych jednu, ale to je můj problém, že bych taky chtěla skoro všechny zvířata. A když jsme před pár lety před dovolenou vezli kamarádovi na hlídání morče a křečky, jednoho psa eskortovali do opatrování do Budějc, druhýho do Orlických hor a ještě jsme úkolovala paní na uklízení ze sousedního města, jak má nakládat s rybičkami ve dvou akvárkách, tak sjem si sama sobě slíbila, že se budu krotit :-).
Ked si predstavím, ako otvorím chladničku a tam netvor, ma omývajú. Ale tá predstava.......![]()
Ještě by si z ní někdo omylem uvařil polívku. ![]()
Nene! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje