Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 15:08

barbucha pro nás (já + pes  ) je "uklidňovací fáze" akce, která nahrazuje nestandardní/nežádoucí chování (nejenom zlozvyky, ale právě i enormní strach) a měla by psa zklidnit, případně nabídnout mu jiný "nový zvyk", který bude vyhovovat psovi i páníčkovi. ono pokud se nejedná o štěně, ale dospělého psa s nějakými navyklými projevy, je prostý zákaz dost těžko anebo zdlouhavě aplikovatelný... náhrada (zlo)zvyku jiným zvykem funguje mnohem líp... samozřejmě s patřičnou odměnkovou motivací.

asi by bylo fajn zjistit, jestli Poppy jde jen po psech nebo/i po fenách... a pak mám taky obavu, že bez aspoň malého přispění nějakého velmi mírumilovného psa se ty ataky budou docela těžko měnit. ona ta socializace ve spřátelené smečne funguje nejlíp, včetně toho občasného výchovného usměrnění staršími psy. jen bych se snažila vyhnout konfliktu s fenou... ale pes, agresivní fenu jen lehce usměrní anebo se jí spíš vyhne... (píšu o socializovaných neagresivních jedincích  )

to je mi fakt hrozně líto, protože Poppy je od pohledu zlatíčko! 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 16:47

prďola Skoda, ze Chico bydli od Poppy tak daleko - jakozto socializovany, neagresivni jedinec by byl perfektnim kandidatem  Jeden uspech uz zaznamenal: Nevim, jestli jsem psala, ze jsme byli na navsteve u kamaradky, ktera ma fenku, takoveho voriska z utulku, o neco starsi a vetsi nez Chico? Tak kamaradka me varovala, ze ac jeji fenka neni agresivni, neni ani spolecenska, a s ostatnimi psy si proste nehraje, nikdy a za zadnych okolnosti. No a kdyz jsme odchazeli, tak obyvak byl sice v podstate v troskach, ale Chico i Scout se spolu prohaneli, jako by se znali odjakziva 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 17:04

MP Marge no vždyť já vás tu pozorně čtu a s Chicem obdivuju  i když i ti krabi mě dostali! 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 17:55

prďola O krabech mi ani nemluvte   Ja jsem z nich uplne na prasky! Ty tri male uz jsem skoro mesic nevidela a ten velkej sice zustava na povrchu a zije, ale nezere  Tak nevim, co to s nimi je...

Ale jinak s Chicem toho neni moc k obdivovani, mne prijde, ze jako panicka stojim spis za starou belu - v domacnosti porad vladne chaos!

Jinak teda ja bych si klidne tykala, pokud by nevadilo? Mne uz se zacina plest, komu tykam a komu vykam 

Offline Sweet Potato
39929 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 17:59

Pomóc! Loki ukradl jezerního skřítka!

Offline barbucha blogger
35447 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:05

prďola 

Ona je zlatíčko, ale s náma doma!  No vidím, že náhrada jiným zvykem nehrozí... těžko s ní můžu začít dělat něco jinýho (co taky - venku na chodníku) a cpát jí nějakou odměnu už vůbec ne, jako za co - že se chystá vraždit?  Koukala jsem včera, po kom vlastně jde, a bylo to jedno. Po psech i po fenkách. Schválně jsem ji nechala jednou, zastavila se a jen čuměla, zatímco se k nám blížil nějakej smeták. Nevrčela, vodítko prověšený, paráda. Mno, smeták se přiblížil na metr a hop - skočila mu po čumáku. (páníčkové ho teda včas strhli zpátky, já je varovala!) Ach jo.

Obávám se, že někoho neohroženýho na trénink tady neseženeme. Navíc i andělsky trpělivýho psa to jednou může přestat bavit a udělá z ní čtyři takový... Tak holt se asi z vodítka nikdy nedostane, no. Těšila jsem se, že časem budeme chodit do nedalekýho lesoparku k jezírkům a potůčkům... tam by bejvala mohla běhat co hrdlo ráčí... tak nic prostě 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:06
Reakce na Sweet Potato:

Pomóc! Loki ukradl jezerního skřítka!

​Pardon, ale ... 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:07

MP Marge já bych si taky tykala 

a nemaj ti krabi jenom nějaké období "vegetačního klidu"? v nich se vůbec nevyznám, jenom je obdivuju... 

Offline barbucha blogger
35447 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:07

MP Marge 

Poppy je ale jedno, jestli je dotyčnej socializovanej kliďas nebo masovej vrah, nikoho nediskriminuje  Chicovi by se to nemuselo vyplatit 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:12

barbucha píšu SZ

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:12
Reakce na prďola:

MP Marge já bych si taky tykala 

a nemaj ti krabi jenom nějaké období "vegetačního klidu"? v nich se vůbec nevyznám, jenom je obdivuju... 

​Maji, prave, no, ale neda se poznat, jestli jsou v klidovem rezimu anebo chcipli  Vyhrabat se nesmeji, protoze by je to vystresovalo, za coz by mohli zaplatit zivotem  Pry mam k terariu pravidelne cichat, abych je pripadne ucitila se rozkladat, to je rada, co!?

Navic pres ten smrad ze susenejch krevet nebo zahnivajiciho hoveziho ("nejvetsi lahudka") stejne houby poznam!

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:13
Reakce na barbucha:

MP Marge 

Poppy je ale jedno, jestli je dotyčnej socializovanej kliďas nebo masovej vrah, nikoho nediskriminuje  Chicovi by se to nemuselo vyplatit 

​Tak vidim, ze je to nakonec klika, ze Chico bydli v DeKalbu 

Offline RoSa
10056 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:13

MP Marge

hele, já bych o ty tři malý už asi měla docela obavu, jakože potravní řetězec: velkej nežere... malý nevylejzaj... nic ti tam nesmrdí...

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:16

RoSa Ty jo, a kazdy rano je to tam rozhrabany - no vite, ze mate mozna pravdu!?  No ty vole, jestli on je fakt sezral...!!!

Offline barbucha blogger
35447 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:16

RoSa 

Ano, tomu říkám logická úvaha 

MP Marge 

Jo, buď ráda, tam ti přežije! 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:17

RoSa to není moc uklidňující... 

MP Marge já bych si to spíš vysvětlila tak, že velkej dohlíží, aby si malí v klídku pospali... 

Offline Sweet Potato
39929 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:18

MP Marge Se mi posmívá a sama si doma hýčká kanibala.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:19
Reakce na barbucha:

RoSa 

Ano, tomu říkám logická úvaha 

MP Marge 

Jo, buď ráda, tam ti přežije! 

​No ale co ti tri mali, chudinky, to by byl hroznej pocit  

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:20
Reakce na prďola:

RoSa to není moc uklidňující... 

MP Marge já bych si to spíš vysvětlila tak, že velkej dohlíží, aby si malí v klídku pospali... 

​No rada bych tomu verila, ale... Neda se nic delat, az prijdu domu, bude se vyhrabavat!!!

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 03. ledna 2019 18:21

Sweet Potato No, to me Panbuh potrestal za chudinku vodniho skritka