Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:04

Pro ty co sledují: Co říkáte na nové Nikony Z? Mně se moc líbí, asi už tuším, kam budou mé kroky směřovat příště...

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:20

Berta jasně, je to optický klam. já tam vidím siluetu domu takto a místo probleskujícího slunce na fasádu tam vidím oblohu s mraky :)

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:27

Solathis A co ten tvůj novej foťák?

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:32
Reakce na alibi:

Berta jasně, je to optický klam. já tam vidím siluetu domu takto a místo probleskujícího slunce na fasádu tam vidím oblohu s mraky :)

​No já  teď nevím, jestli si  dobře rozumíme,  ale myslím, že to vidíš správně. 

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:39

Berta blbě jsem to popsala

na konci aleje je ve skutečnosti dům, jeho okraje jsou za korunami stromů a na jeho fasádu probleskuje slunce. když si to přiblížím, tak to vidím taky.

ten klam: z dálky mi to připadá jako průhled do nebe přes koruny stromů, které tvoří tu siluetu domu (červená čára) a na ní "visí" tmavé dveře (ten vjezd) a okno. a k tomu průhledu směřuje muž (ve skutečnosti to jsou dveře). A je to jako obrázek od Dalího.

jsem se do toho zamotala :D

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:44

Potrefenáhusa Já jsem s ním dost happy, ale ještě jsem ani nedočetla manuál, takže než ho zvládnu využivat tak, aby to vážně bylo super, asi nějaká voda v řece ještě proteče.  Mé kroky příště jsou třeba za tři, pět let, pokud to Nikon nepokazí následně, bude to super (a lehčí) alternativa k zrcadlovce.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:50

Solathis Ještě s ním teda nefotíš? Já čekala, že tu budou přibejvat fotky žíži

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:54
Reakce na Solathis:

Potrefenáhusa Já jsem s ním dost happy, ale ještě jsem ani nedočetla manuál, takže než ho zvládnu využivat tak, aby to vážně bylo super, asi nějaká voda v řece ještě proteče.  Mé kroky příště jsou třeba za tři, pět let, pokud to Nikon nepokazí následně, bude to super (a lehčí) alternativa k zrcadlovce.

​Já jsem maximálně spokojená s  mobilem, jako alternativou  k Nikonu .. Toto mně přijde jako alternativa ( rozuměj  mít oboje) celkem zbytečné. 

Top tě obdivuji,   já bych  nevydržela to nepoužívat než přečtu manuál... aspoň metodou pokusu a omylu a do manuálu   se dívat, na co potřebuju. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 16:03

Berta No to já čmeláka samozřejmě používám, ne že ne, ale některé věci nejsem s to najít, takže musím vzít manuál a učit se, no. Teď ale pracuju na webu, ten má aktuálně prioritu, čeká se na něj už moc dlouho a visí mi kvůli tomu další věci (třeba vizitky, že.. :-D )

Offline Kokoska
34425 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 23:35

Berta Taky mám mobil k zrcadlovce, mám Samsung S7 a fotí slušně i v horším světle. Jen zoom má teda rezervy.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 23:37

Kokoska 

Tak to je krasna fotka!

Offline Miru
16598 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 05:28

Kokoska 

Krása.!..

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 06:12

Kokoska Nádhera!

Offline Kokoska
34425 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 06:47

ta bila tecka vpravo od Mesice býl ve skutecnosti rude zárici Mars. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 08:37

Kokoska Moc hezká náladovka.... ty zoomy jsou v mobilech obecně problém....

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 14:20

Kokoska To máš fotku z mobilu? Já jsem minulý týden dostala S9, ale fotek jsem ještě moc neudělala, tak jsem moc zvědavá. Zrcadlovku mám Canon, ale teď mi ji spíš zabavil syn. 

Offline Kokoska
34425 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 14:47

Renusatko Ano, z mobilu. Ale byla to nezvykle jasná noc, den po úplňku. A jak se to odráželo od moře, bylo opavdu hodně světla. Ta fotka trochu utrpěla zmenšením a přenosem sem, ale i na originálu jsou vidět šumy, přece jen by to chtělo stativ a nastavit nějaký rozumný čas.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 16:05

Kokoska I tak je to na mobil paráda. To mě celkem těší. Doteď jsem měla maličký Samsung S4 mini a tam fotky teda nic moc. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 22:30
Reakce na Kokoska:

Ano, z mobilu. Ale byla to nezvykle jasná noc, den po úplňku. A jak se to odráželo od moře, bylo opavdu hodně světla. Ta fotka trochu utrpěla zmenšením a přenosem sem, ale i na originálu jsou vidět šumy, přece jen by to chtělo stativ a nastavit nějaký rozumný čas.

​Vídím to takhle jednoduše: Fotka je nádherná. To, že by focená s jiným foťákem/se stativem/bez zmenšení atd. atd. mohla vypadat jinak... jasně, že mohla. Ale tak jak je, na mě zapůsobila jako málokterá tady z poslední doby. To, co se se sešlo - úhel, kompozice, talent, štěstí... postačilo. 

Offline Kokoska
34425 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 22:38

domenica No asi nejvíc štěstí a  náhoda, nijak jsem nad tím nepřemýšlela. Vůbec pozoruju, že nejlepší fotky u mě bývají ty "za běhu" :D