Guerlain
Miru Co to je - toto?![]()
...nevím. Našla jsem to
Korsičanka Asi nejaká limitka.![]()
Korsičanka Biely kvet Rok předtím (2009) byla limitovaná edice flakónu s květinou (vůně stejná)

https://www.parfumanie.cz/database/detail/eau-de-shalimar-flower-guerlain
Dneska jsem strikla rano na zapesti zbytek Guerlain L'Homme Ideal a je tak hezka! Asi si ji zase koupim (pro sebe). Jakmile odezni pocatecni pansky ton, je fakt krasna. Chtela jsem znovu koupit Habit Rouge, ale asi poridim znovu tenhle :)
0zero7 Je to fakt pěkná vůně. Kamarádka zase běžně nosí jeho pánský Vetiver a nikdo netipuje, že je to záležitost míněná pro pány.
0zero7 Pánské Guerlainy jsem snad nikdy nezkoušela, ale píšu si k vyzkoušení.
Mě včera překvapil Shalimar Parfum Initial, mám odstřik a říkala jsem si, že je to hezká vůně, ale až ji spotřebuji tak se dá v klidu nahradit něčím podobným. Vždycky to na mně byla vanilka a citrusy. A včera se tam najednou mezi tou vanilkou začaly objevovat pánské tóny (vetiver?), bylo to úžasné, vonělo to jako by se na sebe navrstvily dva různé parfémy. Škoda, že už se nevyrábí.
Fleur Ten jsem zkousel ajen zbezne, jeste se k tomu vratim, dik.
Černá kočka Me se libi ten klasicky cerny a ten letni bily, zkousela jsem i dalsi od G (panske), ale uz si nepamatuju jak na me pusobily. Nosim ted do prace Chanel Eau Premiere a na nej Ferragamo panskej, protoze k tomu chanelu prida matu, prijemny to je. Porad citis to ostrejsi mydlo CH, ale vune je trochu hlubsi. To me bavi.
Ja se vedome do nejakyho velkyho zkoumani tech znacek a rad nepoustim. MInule jsme s kamoskou u Creed a LeLabo stravili pul dne a jen za vzorky jsem vyplazla $130 ha ha. Takze se fakt musim ovlada, vlizt treba do Penhaligon's tak se neznam :)
0zero7 Habit Rouge sa aj mne páči. A nik by neveril, že je to pánska vôňa.
z těch pánských mám moc ráda (i na sobě) ĹInstant pour homme. A především Habit Rouge v nejrůznějších verzích... to je jak obléknoit klasický Shalimar do sametu.
Další odnož šatiček, tentokrát s meruňkou
https://www.parfumanie.cz/database/detail/la-petite-robe-noire-ma-robe-plissee-guerlain
Je to lehounce meruňkové, spíš jako meruňkové mýdlo než autentické meruňky. Nebo jako jemný šampón na dětské vlásky... ale tohle ozvláštnění trvá jen chvilku, pak se jede zase po staru.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí