Guerlain

09. srpna 2014 00:04
Offline whiskas
20817 příspěvků moje polička 11. března 2021 21:50

Dalia děkuju. Já věděla, že mi tady poradíte .

Offline Korsičanka blogger
13428 příspěvků moje polička 11. března 2021 21:51

Dalia Shalimar Souffle...Je to jiná vůně, naslepo nebrat

Offline Paris
příspěvků moje polička 11. března 2021 22:14

whiskas Shalimar Cologne se občas objevuje na Elnino. Dej si hlídacího psa. Na normální i na tester (je s víčkem). Sama jsem ho tam nedávno ulovila.

Offline whiskas
20817 příspěvků moje polička 11. března 2021 22:33

Paris Děkuju. Ale vždyť už se prý nevyrábí . Zdá se, že se mi poštěstilo a díky jedné zdejší uživatelce uspokojím svou touhu po tomto pokladu. Každopádně si hlídacího psa aktivuji, třeba se objeví a zásoba by se hodila

Offline Paris
příspěvků moje polička 11. března 2021 23:02

whiskas nevyrábí, ale Elnino občas někde pár kousků sežene

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 11. března 2021 23:29

whiskas Přestal se vyrábět poměrně nedávno, občas někde vyplave - a ještě déle tu bude možnost koupit z druhé ruky. Chce to štěstí, ale nesehnatelná rarita to není; navíc i ty se čas od času vynoří. Za sebe můžu říct, že jsem sehnala všechny vůně, které jsem opravdu chtěla, i když už se to zdálo hodně málo možné.

Offline whiskas
20817 příspěvků moje polička 11. března 2021 23:31
Offline whiskas
20817 příspěvků moje polička 11. března 2021 23:32

Jitka77 Koukám, že je to takový druh "bojovky" . Věřím, že radost, když člověk sežene parfém, který už není běžně na trhu, je o to větší. 

Offline whiskas
20817 příspěvků moje polička 11. března 2021 23:40

Paris Tak jsem právě zjistila, že asi nejde dát do sledování parfém, který již v e-shopu není v nabídce (tedy ani jako vyprodán). Nebo dělám něco špatně? 

Offline Paris
příspěvků moje polička 11. března 2021 23:48

whiskas vyhledej si Shalimar Cologne Elnino na Googlu a ve výsledcích vyhledávání si najdi Elnino...

https://www.parfemy-elnino.cz/guerlain-shalimar-cologne-toaletni-vody-pro-zeny/

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 12. března 2021 09:19

whiskas Kromě Elnina se občas objeví i na Profi-parfémech, ale koukám, že tam asi nejde dát hlídání...

https://www.profi-parfemy.cz/guerlain-shalimar-cologne-edt-90-ml-w.html

Offline whiskas
20817 příspěvků moje polička 12. března 2021 11:22

Paris Paris Moc děkuju .

Offline Miru
16598 příspěvků moje polička 25. března 2021 06:01

...nevím, zda se jedná o následující vůni(název na flakonku "Guerlain Rose", ale tipuju na

Rose Barbare Guerlain

...po téměř deseti letech:

delikátně vláčně aldehydovo - poutpourriová chypré s růží v objetí tlumeného něžně temného pačuli v pouze nasládlém prachově medovém závoji.

Nostalgická jemně old school vůně.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 25. března 2021 07:11

Miru Měla by to být vůně Rose Nacrée du Désert. I ke mně se dostal flakonek tak nepřesně označený. Ale Rose Barbare to není, tu mám. Voní jinak. 

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 25. března 2021 10:45

Miru Podľa tvojho popisu to nebude Rose Barbara, tá veru nie je jemná....

Rose Barbara je energická, výrazná vôňa s veľkou silou i výdržou.

Offline Fleur blogger
6819 příspěvků moje polička 25. března 2021 17:49

Biely kvet Já vnímám Rose Barbare přesně tak, jak ji popisuje Miru , jen ji hned na začátku cítím trošku jako suchý sekt (to Miru zmiňuje jako aldehydy). Rose Nacrée jsem měla jen v odstřicích a vždycky mi vydržely neskutečně dlouho - stejně jako sama vůně, která šla do prostoru. Ale tu bych klasifikovala jako čistokrevnou orientálku.

Tím ovšem nemám ambice vyřešit otázku, co v tom neoznačeném flakónku vlastně je.

Offline Miru
16598 příspěvků moje polička 25. března 2021 18:36

Fleur 

Dalia 

No, Rose Barbare si právě vybavuji také jinak - jako medově hutně zlatavou, sytou, pačuliovou.

Ale vzhledem k tomu, jak se mi poslední dobou mění nos, chemie bych se tomu nedivila.

Ovšem orientální mi nepřipadá vůbec.

Teď jsem si přečetla, co jsem o Rose Nacrée psala kdysi - a ano, flakonek "Guerlain Rose" má k tomuto popisu blíže než k Rose Barbare.

Přesto flakonek "Guerlain Rose" vnímám dnes tak, jak jsem napsala výše...

...intenzita malá/intimní, výdrž malá, chvilková.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 25. března 2021 18:54

Miru Je to takové malé parfémové tajemství.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 25. března 2021 19:04
Reakce na Miru:

...intenzita malá/intimní, výdrž malá, chvilková.

A nemůže to být spíš některá z růží řady Aqua Allegoria? Rosa Blanca, Flora Rosa...?

Offline Miru
16598 příspěvků moje polička 25. března 2021 19:13

domenica 

to určitě ne. ty jsou jásavé.

Tohle vintage tichá chypre s tmavou růží a s měkkými aldehydy

Asi to ta Nacrée bude - je to prostě takové vláčně prachové ale zaprášené starým šedým prachem...

...a jo, je tam růže, i je šťavnatá, ale tlumeně, je také zaprášená, jako by byla ve staré knihovně, mezi letitými navlhlými svazky...