Dalia ![]()
děkuju. Já věděla, že mi tady poradíte
.
Guerlain
Dalia Shalimar Souffle...Je to jiná vůně, naslepo nebrat
![]()
whiskas Shalimar Cologne se občas objevuje na Elnino. Dej si hlídacího psa. Na normální i na tester (je s víčkem). Sama jsem ho tam nedávno ulovila.
Paris Děkuju. Ale vždyť už se prý nevyrábí
. Zdá se, že se mi poštěstilo a díky jedné zdejší uživatelce uspokojím svou touhu po tomto pokladu. Každopádně si hlídacího psa aktivuji, třeba se objeví a zásoba by se hodila
.
whiskas nevyrábí, ale Elnino občas někde pár kousků sežene
whiskas Přestal se vyrábět poměrně nedávno, občas někde vyplave - a ještě déle tu bude možnost koupit z druhé ruky. Chce to štěstí, ale nesehnatelná rarita to není; navíc i ty se čas od času vynoří. Za sebe můžu říct, že jsem sehnala všechny vůně, které jsem opravdu chtěla, i když už se to zdálo hodně málo možné.
Jitka77 Koukám, že je to takový druh "bojovky"
. Věřím, že radost, když člověk sežene parfém, který už není běžně na trhu, je o to větší.
Paris Tak jsem právě zjistila, že asi nejde dát do sledování parfém, který již v e-shopu není v nabídce (tedy ani jako vyprodán). Nebo dělám něco špatně?
whiskas vyhledej si Shalimar Cologne Elnino na Googlu a ve výsledcích vyhledávání si najdi Elnino...
https://www.parfemy-elnino.cz/guerlain-shalimar-cologne-toaletni-vody-pro-zeny/
whiskas Kromě Elnina se občas objeví i na Profi-parfémech, ale koukám, že tam asi nejde dát hlídání...
https://www.profi-parfemy.cz/guerlain-shalimar-cologne-edt-90-ml-w.html
...nevím, zda se jedná o následující vůni(název na flakonku "Guerlain Rose", ale tipuju na
Rose Barbare Guerlain
...po téměř deseti letech:
delikátně vláčně aldehydovo - poutpourriová chypré s růží v objetí tlumeného něžně temného pačuli v pouze nasládlém prachově medovém závoji.
Nostalgická jemně old school vůně.
Miru Měla by to být vůně Rose Nacrée du Désert. I ke mně se dostal flakonek tak nepřesně označený. Ale Rose Barbare to není, tu mám. Voní jinak.
Miru Podľa tvojho popisu to nebude Rose Barbara, tá veru nie je jemná....
Rose Barbara je energická, výrazná vôňa s veľkou silou i výdržou. ![]()
Biely kvet Já vnímám Rose Barbare přesně tak, jak ji popisuje Miru , jen ji hned na začátku cítím trošku jako suchý sekt (to Miru zmiňuje jako aldehydy). Rose Nacrée jsem měla jen v odstřicích a vždycky mi vydržely neskutečně dlouho - stejně jako sama vůně, která šla do prostoru. Ale tu bych klasifikovala jako čistokrevnou orientálku.
Tím ovšem nemám ambice vyřešit otázku, co v tom neoznačeném flakónku vlastně je.
No, Rose Barbare si právě vybavuji také jinak - jako medově hutně zlatavou, sytou, pačuliovou.
Ale vzhledem k tomu, jak se mi poslední dobou mění nos, chemie bych se tomu nedivila.
Ovšem orientální mi nepřipadá vůbec.
Teď jsem si přečetla, co jsem o Rose Nacrée psala kdysi - a ano, flakonek "Guerlain Rose" má k tomuto popisu blíže než k Rose Barbare.
Přesto flakonek "Guerlain Rose" vnímám dnes tak, jak jsem napsala výše...
...intenzita malá/intimní, výdrž malá, chvilková.
Miru Je to takové malé parfémové tajemství. ![]()
...intenzita malá/intimní, výdrž malá, chvilková.
A nemůže to být spíš některá z růží řady Aqua Allegoria? Rosa Blanca, Flora Rosa...?
to určitě ne. ty jsou jásavé.
Tohle vintage tichá chypre s tmavou růží a s měkkými aldehydy
Asi to ta Nacrée bude - je to prostě takové vláčně prachové ale zaprášené starým šedým prachem...
...a jo, je tam růže, i je šťavnatá, ale tlumeně, je také zaprášená, jako by byla ve staré knihovně, mezi letitými navlhlými svazky...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje