WildOrchid Hmm, tos těch novinek nezkoušela dost, máš co dohánět.![]()
Guerlain
domenica děkuji :) tak jsem to jen přehlídla. Jdu to prozkoumat a těším se na SZ, je toho fakt hodně, co teď neznám. Asi se dá říct, že mam už "retro" sbírku :D
V týdnu jsem si uklízela poličku, tak přidávám alespoň fotku

WildOrchid
Úžasné poklady:)
Boutique Brusel. Obchody máme otevřené, ale zas jsou už rok zakázané testery komplet kosmetiky a parfémů...
Máš krásnou sbírku! ![]()
Domeček má i miniaturka Mon Guerlain:

Krásná
tu ještě nemám ani bez domečku. Jsem trochu pozadu.
Jak toho začalo být moc, přestala jsem to pomalu sledovat a sbírat. Zajímalo by mě, kolik vlastně nakonec existuje odnoží LPRN a kolik různých miniaturek, má někdo všechny?
Dřív jsem chtěla prostě všechny domečky, ale už mě to pustilo :) Víc si vážím vintage "houbiček" kolínských v kolečku a podobně. Ty si schovávám v šuplíku v komodě, v chladnějším pokoji, ať to vydrží.
domenica děkuji :) tak jsem to jen přehlídla. Jdu to prozkoumat a těším se na SZ, je toho fakt hodně, co teď neznám. Asi se dá říct, že mam už "retro" sbírku :D
V týdnu jsem si uklízela poličku, tak přidávám alespoň fotku
Krása nesmírná!
Domeček má i miniaturka Mon Guerlain:
Viděla jsem je už na eBay. Jsou úchvatné. Trochu v tom stylu poznávám Dior a Chanel ;-)
Dnes první virtuální Atelier Guerlain. Musím říct, že jsem si to užila, i když to bylo setkání jen online. Minulý týden jsem si v Boutique vyzvedla připravený balíček, který jsem měla zakázáno až do dnešního večera rozbalovat. Balíček, připravený s úžasnou pečlivostí, skrýval osm vzorečků vůní na téma "Láska". Některé vzorečky označené pouze číslem, takže jsme v průběhu večera měli nejedno olfaktorické překvapení. Poznala jsem Insolence, French Kiss a Gourmand Coquin.
Akorát to mělo jednu nevýhodu... nedávno jsem na poličku přidala LPRN Nectar a byla jsem taková spokojená, že už po ničem dalším netoužím... a vzpomněla jsem si, proč se mi kdysi v Paříži tak líbil French Kiss a proč ho nutně potřebuji ![]()

Prosím pěkně, jaký je rozdíl mezi Shalimar Eau De Cologne a Shalimar Cologne?Mám doma vzorek Shalimar Cologne a je krásná
.
Na e-shopu Brasy (neznám mmch) jsem ale našla Shalimar Eau De Cologne za dobrou cenu, jen si nejsemm jista, co čekat, bude li vůně podobná a to i do výdrže?
Děkuju :-).
whiskas Nie je to Brasty? Tam som párkrát nakúpila a bolo všetko v poriadku. Oni predávajú aj 10 ml odstreky, čo je fajn. Shalimar Eau De Cologne je podobná Shalimaru klasickému a Shalimar Cologne má viac citrusovej sviežosti.
Aspoň ja ich takto vnímam.
whiskas Shalimar Cologne je jedna z nedávných odnoží. Eau de Cologne je starší verze, resp. koncentrace. Neznám ji, ale budou si s největší pravděpodobností poměrně vzdálené, minimálně svým vyzněním - jako moderní kousek oblečení inspirovaný určitým stylem, ale ze současných materiálů, a skutečně letitý, dobový kus. Nebrala bych to tak, že když se mi líbí, SC, bude se mi líbit a unosím EdC. Tím tě nechci odradit od objevování nových končin.
whiskas Shalimar Eau De Cologne je klasický Shalimar v koncentraci eau de cologne (EdC). Na e-shopech někdy bývá za dobrou cenu.
Shalimar Cologne je jiná vůně (odnož), která se náhodou jmenuje "Cologne", ačkoli je to koncentrací toaletní voda (EdT)
Oproti klasickému Shalimaru je citrónovější a modernější, bohužel už se stihla přestat vyrábět :/
Biely kvet Ano, je to Brasty, omlouvám se za překlep :-).
Milé dámy, moc vám děkuji, byť jste mě nepotěšily. Ještě si tady "nastuduji" popisy jednotlivých (dalších) verzí, když se "Cologne" již nevyrábí - jaká škoda.
Možná Souffle? Ale to bude zase něco jiného, že?
Pokud se Cologne nevyrábí a má touhla po Shalimaru trvá, ale chtěla bych "jemnější" verzi pro začátečníky, kterou verzi by bylo vhodné vybrat? Blbá otázka, co? ![]()
Mrknu se po nějakých odstřicích, to bude asi nejlepší řešení.
Děkuji všem
.
whiskas Píšu SZ:)
Biely kvet Ano, je to Brasty, omlouvám se za překlep :-).
Jitka77 daniela
Milé dámy, moc vám děkuji, byť jste mě nepotěšily. Ještě si tady "nastuduji" popisy jednotlivých (dalších) verzí, když se "Cologne" již nevyrábí - jaká škoda.
Možná Souffle? Ale to bude zase něco jiného, že?
Pokud se Cologne nevyrábí a má touhla po Shalimaru trvá, ale chtěla bych "jemnější" verzi pro začátečníky, kterou verzi by bylo vhodné vybrat? Blbá otázka, co?
Mrknu se po nějakých odstřicích, to bude asi nejlepší řešení.
Souffle pro mě není Shalimar. Je to jiná vůně, naslepo nebrat. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje