wendulka já Tauerová L' Eau a mentolové bonbóny . Ovšem ke konci mentolka skoro fuč a zůstává ten základ podobný s L' Eau a Les annees 25
Tauer Perfumes
L'Air Des Alpes Suisses
Skály přikryté bílým krémovým sněhem, alpské květiny, bílé protěže, modré hořce, citrusová meduňka a sladkým pudrovým pylem obtěžkané lilie. Les pod skalami voní jehličím, dřevem a zlatou pryskyřicí.
blackviolet To se pěkně čte.
černá káva Tobě se čte pěkně všechno, v čem je les, že?
Díky. Jenom tady mám pocit, že toho sladkého pudru je tady víc než lesa.
blackviolet
. Škoda, vlastně je to dobře![]()
černá káva Ten závěr věty je nám společný (..."to nepotřebuji"
)
Korsičanka Jasný bingo.![]()
No. 01 Le Maroc pour elle
fíha to voní dobře! že by první marocká pro mě?..
sladká anýzová levandule,
drsně naškubané otepi levandule, dravá, ostře větrová vůně na chvíli až sevře nos
žádné kvítečky..
citrusy ani vitacit.. cítím anýz (či jiné podobné nasládlé koření:-)) a sladký pudr:-O ale hodně dobrý pudr!
studivé jasmínové mýdlo, tááák, pěkně ještě jasmínem po čenichu! to není kvítek jasmínu, to je větev:-)
kde je sakra ten tér? (neže by mi chyběl, naopak v No. 2 mi přebývá)
bílý pramínek kouře stoupá k obloze
i přes svou počáteční údernost a vytrvalou rozpínavost na mě působí klidným, až meditativním dojmem. takové podvečerní čekání... uhlíky na ohništi dohořívají, na obzoru je ještě maličko vidět zapadající slunce, už ne kotouč, jen červánky, stíny jsou tak dlouhé, až se pomalu rozplývají, přichází večer. takový ten klid, kdy den už skončil a večer ještě nezačal.. ta chvíle kterou mám sama pro sebe, prchavý okamžik, který se právě teď zdá nekonečný
ta chvíle kterou mám sama pro sebe, prchavý okamžik, který se právě teď zdá nekonečný
krasné![]()
viktorka_od splavu Ten konec dělají dřeva...Vsadila bych bývala na santal
...
Korsičanka sladké santalové tyčinky ![]()
viktorka_od splavu pěkné! až mě to přinutilo odložit Ore a vyndat "poděděnou" Le Maroc Pour Elle s trochou vůně na zkoušení. konečně...! ![]()
prďola Poděděnou![]()
viktorka_od splavu ten začátek mi trochu utekl, protože jsem měla nos ještě obsazený jinou vůní. ale v drydownu mám velmi věrné santalové tyčinky, ke kterým se přimíchala jedna nebo dvě jasmínové s trochou nasládlého kadidla ![]()
viktorka_od splavu Jsi šťastná žena, no. Na mně by se ti Le Maroc pour Elle určitě už tak nelíbila
.
Les Années 25 Bis
I Bis, stejně jako původní Les Années, působí dojmem moderní vintage, je ale jemnější, ovocnější a květinovější.
Kromě bergamotu a pomeranče přidal Andy tentokrát broskev, která s pačuli a dřevitým vetiverem vytvoří takřka klasickou chypre. Chybí tady koření, zato květinová složka s růží a pudrovým kosatcem je posílená ylang ylangem. Balzamický benzoin nakonec vše zakulatí, ale jeho sladkost je doplněná suchou slaností ambry.
A v každém případě je to opět nepopiratelně tauerovský rukopis.
Les Années 25 Bis
I Bis, stejně jako původní Les Années, působí dojmem moderní vintage, je ale jemnější, ovocnější a květinovější.
Kromě bergamotu a pomeranče přidal Andy tentokrát broskev, která s pačuli a dřevitým vetiverem vytvoří takřka klasickou chypre. Chybí tady koření, zato květinová složka s růží a pudrovým kosatcem je posílená ylang ylangem. Balzamický benzoin nakonec vše zakulatí, ale jeho sladkost je doplněná suchou slaností ambry.
A v každém případě je to opět nepopiratelně tauerovský rukopis.
Tak tu si moc přeju vyzkoušet, podle tvého popisu musí být nádherná
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“