Martula Jemná pro tvůj nos?
To bych zas asi cítila vodu.![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Rose Flash Andy Tauer
Olejová růže.
Mdlá.
Nuda.
1001 Nobile 1942
...napřed, bezprostředně po aplikaci vůně na kůži, necítím nic.
Prostě NIC.
Po chvíli se objeví čerstvý bergamot a současně s ním, máte pocit, že se prolínají, velmi měkká nasládlá pryskyřice.
Pak opět -
nic.
Jakoby vůně přemýšlela, jestli se mi má vůbec představit, předvést...
...a ano, už vím, jak voní, nakonec se mi 1001 ukázala -
ledově teplý, nesmírně příjemně hladký a oblý, jako skleněný oblázek
(onu narkotickou lahodnou hladkost přisuzuji růži, jasmínu, vanilce a pižmu, i když je, jako takové, nevnímám),
nasládlý červený čaj, zabarvený měkoučkými bergamotovými silicemi.
Klid vodní hladiny, hustota ztuhlých pryskyřicových slz, hladkost a ledové teplo.
Krásná vůně.
Jo, a drží.
No.02 L´Air du Désert Marocain Andy Tauer
Vůně lahodně nasládlého, mohérovou ambrou teplého písku s teplem pokožky obarvené spalujícím kotoučem do zlatohněda...
...písečně ambrová, díky jasmínu podprahově křehká a současně měkoučká vůně.
Hodně pěkná.
Intenzity spíše intimní, ale drží celkem slušně.

Miru Rose Flash Andy Tauer Olejová růže. Mdlá. Nuda.
Cože????Kde jsi vzala vzorek?:)))
Fath’s Essentials: Tempete d’Automne (Jaques Fath): zacina krasnymi uhlazenymi, nestiplavymi citrusy. Pak se objevi koreni s kvetinami, vse uhlazene a podkreslene jemnym zivocisnem. A prece tam neco trochu v te uhlazenosti vystrkuje ruzky a dela vuni zajimavou. Povedena a elegantni vune
Jj, ta skořice v ní je fantastická. Stoprocetně raw, žádnej skořiovej cukříček. Já obvykle Cecile Zarokian kritizuju, že se ráda opakuje, ale tady jí musím zase jednou dát body za originalitu, jak se v ní střídá unisexová skořice s ženským ylangem a pánskou levandulí a kůží
.
...když nejde Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi(= dojela jsem si ke zdroji...)![]()
Přesně tak![]()
wendulka to je skorice? Ahaa :) ja premyslela, co je to za koreni, ze to znam, ale neprisla jsem na to. Zavan levandule jsem odhalila. Vune je opravdu povedena a zvazuju, ze poputuje na tuzebnik:)
Miru Já myslila, jestli jsi neměla nějaký zkažený
Takže tím se definitivně potvrdila odlišnost našich nosů
Jacques Fath: Fath's Essentials
Tempête d'Automne
Óda na skořici. Skořicové ruličky s jejich přirozeně nasládlou, pikantně dřevitou a příjemně živočišnou vůní, mezi něž společně s kuličkami růžového pepře napadaly kousky pomerančové a mandarinkové kůry s malým ždibcem i té bergamotové. Po rozvonění mezi skořici vpluje máslově ovocný ylang s vůní přezrálých banánů s pár klásky kafrové levandule, která společně s vůní kožené aktovky Tempete d´Automne chvilku posune pánským směrem. Mléčně santalový základ s bíločokoládovou tonkou ji ale vrátí zpět do sofistikovaně ženských ylangových sfér
.
Le Loden
Kdo by neznal myslivecky zelené loden sako, typické hlavně pro Bavorsko. Nosil jej ale prý rád i samotný Jacques Fath a když zelená, tak vetiverovka. Luca Maffei jí pojal svěžím způsobem a doplnil zázvorem a kůrou zelené mandarinky. Klopu saka ozdobil snítkou jalovce a citrusově kořenitou růžovou pelargónií a do kapsy schoval tabatěrku
.
Rose Flash Andy Tauer
Olejová růže.
Mdlá.
Nuda.
Kdybych to sama necítila, tak neuvěřím. Teď už chápu, proč Miru může nosit ty silné (a pro mě už neúměrně sladké) vůně - i z Rose Flash naprosto absorbovala všechny gurmánsky rafinované tóny (žádné maliny, ani stopa po zkaramelizovaných jahodách) a na kůži jí zůstala spíš nakysle štiplavá růže.
1001 Nobile 1942
...napřed, bezprostředně po aplikaci vůně na kůži, necítím nic.
Prostě NIC.
Po chvíli se objeví čerstvý bergamot a současně s ním, máte pocit, že se prolínají, velmi měkká nasládlá pryskyřice.
Pak opět -
nic.
Jakoby vůně přemýšlela, jestli se mi má vůbec představit, předvést...
...a ano, už vím, jak voní, nakonec se mi 1001 ukázala -
ledově teplý, nesmírně příjemně hladký a oblý, jako skleněný oblázek
(onu narkotickou lahodnou hladkost přisuzuji růži, jasmínu, vanilce a pižmu, i když je, jako takové, nevnímám),
nasládlý červený čaj, zabarvený měkoučkými bergamotovými silicemi.
Klid vodní hladiny, hustota ztuhlých pryskyřicových slz, hladkost a ledové teplo.
Krásná vůně.
Jo, a drží.
No.02 L´Air du Désert Marocain Andy Tauer
Vůně lahodně nasládlého, mohérovou ambrou teplého písku s teplem pokožky obarvené spalujícím kotoučem do zlatohněda...
...písečně ambrová, díky jasmínu podprahově křehká a současně měkoučká vůně.
Hodně pěkná.
Intenzity spíše intimní, ale drží celkem slušně.
Obě na tobě vyzněly moc krásně, ale v obláčku červené chanelovské No 5 ti to tak slušelo, že nemusíš nic hledat.
Včera jsem prozkoumala dvě novinky, které teprve budou uvedeny na trh - jde o novou řadu Une Nuit a Oman značky Une Nuit Nomade.
Jardins de Misfah bude co nevidět k dostání. Je to sladce šťavnatá vůně, trošku ve stylu svěží interpretace Secret du Paradis Rouge, ale s podkresem z koření a hořkých mandlí. Prvotní nadšení po včerejší opakované zkoušce poněkud ochladlo, protože v teplejším počasí mi tam vystoupilo něco zeleně dráždivého jako andělika, kterou nemám ráda.
A na novou ambrovou vůni, která bude dostupná v září, se už moc těším.
...děkuju...![]()
Fleur Un nuit Nomade a nová vůně, tak to jsem jako na trní, prosím nevíš přesně kdy bude?
alibi Jardins de Misfah je opravdu na spadnutí, ta ambrová bude až v září.
Fleur dík, jsem moc zvědavá a trochu se bojím o peněženku :)
Dent de Lait (Serge Lutens) - popravdě ten název moc nechápu - začátek mi evokuje směs L´Eau Froide (karlovarská vřídelní sůl, v tomto případě navíc s bylinným extraktem) a L´Eau Serge Lutens (bílé kytky vymáčené ve vodě s pár kapkami citrónové šťávy). K nim zde navíc přibyla příjemná květinová aviváž, nasládlá a hebká. A taky někde v pozadí pár mandlí s jemně připraženou špičkou...
White Moss & Snowdrop (Jo Malone) - zmrzlá zemina zasypaná sladkým pepřovým prachem se rozvoněla do cedrovky s nasládlým nádechem trochu laciných syntetických tónů. Měl by to být unisex, ale připadá mi spíš jako ryze pánská vůně.
METAL CHYPRE - Juliette Has a Gun
Musím to dělat rychle
aby se to aspoň trochu podobalo
ohňostroji
závrati z milování
/Václav Hrabě - Romance/
Vím, kde se vzaly tvoje pihy. I ty moje. Dívali jsme se spolu do slunce. Tak dlouho, že se naše duhovky zbarvily dozlatova a začaly se tavit a žhnout. Pak jsem na tebe pohlédla. A ty na mě. Vzduch mezi námi se začal chvět a jiskřit. Ty jiskry byly všude. I ta záře z nich. Jasná. Horká. Nesmlouvavá. A voněla po pryskyřici a vyschlé hlíně, po bylinném sirupu a kvetoucím mechu, po kůži ohlazené a prohřáté tisícem doteků. Ty jiskry, které se dotkly tvých tváří, na nich shořely - a zbyla po nich malá ohnivá znamení...

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje