Martula Přiměla jsi mě k tomu, že jsem si musela vyhrabat vzorek. Popsala jsi ji krásně, přesně taková je
.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Cervanek blackviolet Děkuji
Teď v zimě a brzy na jaře je Betrothal nejkrásnější, tak jsem se musela podělit o své dojmy.
Postupne docitavam recenzie z poslednych dni. A je to "poctenicko" ![]()
1831 Norma, Bellini (Histoires de Parfums) - čistý parfém
Koupu se v paprscích slunečních,
usínám v polštářích z mechu,
jsem jednou z mála posledních,
živoucích těch v přírodě dechu ...
Jiskřivé aldehydy jsou jako sluncem malované zlaté ornamenty zdobící mechovou zeleň. Lehounce se třepotají v letním vánku a proměňují se s každým dalším okamžikem. Kaleidoskop tvarů a jasných barev, živoucí hra vjemů … mýdlovými tóny prostupuje olejvitá sladkost růže a máslová hebkost ylangu. Bílá něha jasmínových kvítků uvolní svou omamnost, aby se prolnula s pačuliovou zemitostí. Kontury dělící světlo a stín se pomalu rozostřují a za přivřenými víčky se rozplývají stejně jako celý okolní svět. Vše je pouhým měkce zelenkavým mlžným oparem, jímž proplouvá vanilkou provoněný pižmový obláček.
Nabízí se mi podobnost s N°5, ale pro mě ta postrádá život. Norma žije. Vibrující záře aldehydů roztančí vůni květin, nakrátko potemní při ozvách pačuli a pryskyřičných akordů a zanedlouho se usadí v tlumeném jasu něžně pastelových tónin.

Dalia JE krásná, Dali. Ale já se nemohu rozhodnout, zda není pro mě lepší Turandot, či Carmen. Kdybych sázela a vyhrála, pořídila bych všechny 3!![]()
Dalia Krasne si ju popisala
a presne si vystihla rozdiel s No5. Je to najkrajsia vona z celej sady i ked mne pomotala hlavu Turandot.
Korsičanka Micuska Turandot a Carmen na vyzkoušení teprve čekají. Vyzkoušenou mám zatím jen Normu a Madame Butterfly. Líbí se mi obě. ![]()
Dalia Nádherná recenze.
Martula Děkuju ...
Dalia Dostala si ma Dali, recenzia s fotkou sú akoby spojené nádoby, patria k sebe. A motýle v mojom bruchu opäť zatrepotali krídielkami.....![]()
milacka
... Dari, za ty motýlky jsem moc ráda! Děkuji!
milacka Mají proč se třepetat - ti motýli
Všechny 3 jsou krásné, jak jsem psala. A zajímaly by mne EdP, zda jsou opravdu o tolik slabší než extrait
Na Elnino mají Normu EdP za neuvěřitelnou cenu - přes 1300,-
A na holandské Parfumarii, kdyby nešíleli s tak vysokým poštovným
, už některý extrait ve slevě vlastním![]()
Korsičanka Poštovné je likvidačné, máš pravdu, vie niekto popísať rozdiely medzi edp a extraitom? Tiež ma to zaujíma, Norma by sa mi mohla páčiť, cítim to.
milacka Korsičanka keby ste čosi objednávali, tak sa rada pridám ![]()
Dievčatá, krásne recenzie ste zas popridávali ![]()
Myslím, že líbila
Je to vůně jako stvořená pro romantickou duši.
Dali, kdybys chtěla vzorek, napiš, ráda pošlu.
Betrothal je vůně vznešeného charakteru. Pastelová harmonie květinových tónů, o které píšeš, je naprosto trefné vyjádření. Jiskrná citrusová svěžest a temná živočišnost jsou dvě polarity, mezi nimiž je krémově hutné a úžasně hladké květinové srdce tlukoucí v neochvějném rytmu, pevný bod kolem nějž se točí celý svět.
Děkuji, Marti, za možnost vyzkoušet tuto krásnou vůni! ![]()
Comme des Garçons 3 (Comme des Garçons) - opulentní bylinná směs s kořením - byliny dílem suché a dílem zelené....andělika s bazalkou, prachový vetiver, březová kůra i listy. A navrch sladký kardamon a jemně mletý pepř a následně ještě tóny teplého kadidla. Přesto ale až do tohoto momentu vůně působí chladivě - jak ledový horský vítr. Ovšem po úplném rozvonění pole opanoval svěží zelený vetiver se strouhnutou nahořklou citronovou kůrou. Je to sice unisex, ale pohybuje se na hraně blíže k vůni ryze pánské...zato ale luxusní pánské...![]()
Cuir (Le Galion) - v rozporu s názvem vysloveně kožená příliš není - nejdřív studeně svěží pánská kořeněná se sladkým růžovým pepřem, za kterým se sladká kůže schovává. Rozvoněla se do hodně suché nasládlé směsi dřevitého a pepřového prachu s lehkých chyprovým nádechem. Tohle se povedlo... ![]()
Dalia Dali, mám radost, že se ti vůně líbí
A taky z toho, že pošta už je po předvánočním nestíhání zase v kondici a doručuje naše obálky se vzorky přímo bleskově ![]()
Perris Monte Carlo: Oud Imperial (EdP)
Krásná dřevitá vůně s kůží. Prolíná se tady několik druhů dřeva z jižních lesů, krémový santal, sluncem prohřátý cedr, zelené jehličí. Orient v podobě šafránu, zakouřený vetiver a jemná kůže. Pod dřevem se ukrývá suché pačuli a kadidlo vzbuzuje dojem, že jsme vstoupili do lesního chrámu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“