...tak jo, tak se těším![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
...jo nooo, jsem "jiná"![]()
![]()
Ale neměla Ty jsi tělové mléko či krém Portrait of a Lady.?.
Jinak - dala jsem cca po hodině od ovonění horní strany zápěstí přivonět známému a co prý cítí.?
Tak že prý skoro nic, takové slabounkaté... ...fakt to není pro mě, ten Baccarat Rouge Extrait, a to se mi líbí hodně.
Miru Ne, měla jsem Une Rose a to bych také zvládla nosit samostatně
.
...ahaa![]()
Miru Tak jsem vyzvedla oba flakony BR 540 z chladné a temné skříňky a výsledek je takový: oproti EDP (mám dle batch codu z r. 2016) je extrait z r. 2017 mandlovější a sladší a jde kupodivu víc do prostoru. EDP rozhodně není už silná ve smyslu síly, kterou nyní požaduji a kterou si pamatuji z dřívějška. Cítím z ní chvílemi dokonce kmín![]()
Extrait není sice silný zpočátku, ale jak se rozptýlí, vnímám 2 střiky z hřbetu ruky i kolem sebe a budu ho jistě cítit ještě nějaký čas - zatím je mám obě na rukou 1/2 hodiny.
...děkuju![]()
![]()
Miru Po 1 1/2 hodině jsou BR vůně na rukou identické![]()
Miru Jestli prošla ale reformulací, jak se mnozí zmiňují, končí - i díky hromadnému používání ve velkých městech - v propadlišti dějin... a nahradí ji jiné krásky.
Miru Samozřejmě, další vůně Pictura Fragrans - už jsem se o nich zmiňovala a mám je v tužebníku + na cestě:)
Byredo M/Mink
Ben z Byreda dofrčel na plac, v lese už na něho čekala sejmutá borovice. Nahodil monterky, chytl pilu a zapózoval. Žádná dřina, pot ani čůrek na kmen se nekonaly. Kampaň na parfém je hotová.
Vůně pryskyřice, terpentýnu,dřeva z borovice. Je v tom lehkost a přìroda. A pak dřevo vysychá a vůně je měkká teplá laskavá. Vydržela mi na kůži dvě hodiny. Byla to KRàSA.
Podobně také Ford Vanilla sex
Žádné perversádo se na mě nekonalo.
Hedvábně kluzká nahořklá nasládle olejovitá vaječně likérová vanilka. Evokuje mi podivně podmanivou čistotu anděla Lucifera v Sandmanovi v podánì panì Gwendolìny.
May be I want more
Woody Původní M/Mink byl animózní...nebo kolem nás ještě nevířily podobné vůně, tudíž se nám všem před 10 lety takový silný zdál![]()
Ach kde jsem byl před deseti lety ?... tomu zpocenému dřevorubci bych se nebránil.
Woody Taky se mi vůně líbila - asi jako jediné ženě na arome tehdy:)
Woody To mě nalákalo znovu vyzkoušet.
A Korsičanka má pravdu, že s přílivem všech těch pryskyřičnatě sladkých vůní v poslední dekádě se naše hranice vnímání posunuly.
...četla jsem Tvé dojmy z Her Majesty
a
jako musím přiznat, že její vzorek už mám druhý, a pořád si k tomu přivoňuju a přemlouvám se, že se mi to vlastně tak moc nelíbí(přitom jo), že to není nic extra...
ALE
1. mohla bych mít teoreticky první flakon Kilian
2. drží obstojně
3. líbí se dětem
a hlavně!, vlastně ne za 4té,
nýýýbrž za "0"(?) -
je to PŘESNĚ ten typ vůně, kdy
jste měly rády Nomade Chloé EdP(odnosila jsem x flakonů),
kdy se vám líbila Chloé Chloé EdP 2008(tak nábožně jsem ji vždy čichala, ale na mně to byl mizernej cedr)
a chtěly by jste to samé, jenže něco jiného, že jo(jinej flakon, jiná značka, prostě změna. Kolikrát jsem si tohle u jistých vůní pomyslela...)
V TOMTO je nejspíš právě genialita vůně Her Majesty
![]()

No nevím, jestli je to Niche vůně, každopádně se mi Tom Ford Figue Erotique vůbec nelíbí :-(.
...fakt.? A co všechno ne/cítíš.?..
(složení se mi líbí hodně, hlavně lékořice v kombinaci s fíkem, vetiver, pačuli, cukr, ylang...)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“