Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline 999
19601 příspěvků moje polička 18. února 2026 11:17

Miru Fík je na mně syntetickej, ylang tam necítím a ta sůl, to je spíš Rochova na nohy :-). Výdrž hrozně malá:

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 18. února 2026 11:57

999 

...hm, tak když už Ty řekneš, že výdrž malá...

(Lost Cherry, co jsi nosila, na Tobě držela dobře, ne.?.)

Offline 999
19601 příspěvků moje polička 18. února 2026 13:41

Miru Ano, držela.

Offline Korsičanka blogger
13405 příspěvků moje polička 18. února 2026 14:05

999 Ale ta původní, že?

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 18. února 2026 20:45

Korsičanka 

Dovolím si odpovědět za 999 - měla jak původní, tak reformulovanou. A můžu potvrdit, že na ní držely obě dobře (to ostatně na mně taky). 

Offline 999
19601 příspěvků moje polička 19. února 2026 08:34

Korsičanka Ta nejlíp :-).

13405 příspěvků moje polička 19. února 2026 10:56

999 jerry Tak to je fajn. Já si pořídila Bodacious-jako třešňovou náhradu

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 19. února 2026 19:21

Fleur 

...četla jsem Tvoji recenzi na Madagascar Le Baume Vanille a

zní, čte se to krásně!,

ale pak, jak jsi začala o zeleném tónu...

...ó jé, tak to bude dělat nejspíš cedr, ten mi hodně vůní kazí.

Nezřídka se stává, že vanilkovou vůni udělají jakoby poněkud hřmotně, maskulinně a to není ono.

(napadá mě, takhle mi vyznívá třeba Vanille Caviar od BDK Parfums.

První dojem - hodně dobré, ale ta "mužnost"/hřmotnost ono vanilkové kouzlo svým způsobem pohřbívá a je z toho nakonec sladká pánská vůně, a poněkud nudná)

((vanilce, podle mě, sluší lehkost...

...a není to o řídkosti vůně, naopak, vůně

může být hustá, plná, klidně intenzivní, ale v kompozici by měla být přítomna jistá lehkost, sofistikovanost, ne těžkopádnost))

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 19. února 2026 19:43

Třeba tam ten zelený tón nezaznamenáš. blackviolet zmiňuje hřebíček a karafiát, možná je to právě ono, co se mi překlopí do té skoro větrové zeleně (a připomíná mi to spíš vůni eukalyptu). Ale já jsem nikdy nemohla nosit vůně, ve kterých se mísila nasládlá hebkost se zelenou svěžestí: Angélique Noir, Douce Amère, to pro mě bylo utrpení.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 19. února 2026 21:29

Fleur Je to tak, já jsem tam tu větrovou zeleň neměla, naštěstí. Stejně jako tobě by mi ta kombinace se sladkou vanilkou vadila.

13405 příspěvků moje polička 20. února 2026 10:08

Fleur Angélique je pro mne taky občas nesnesitelná, ale pokud trefím počasí a náladu, je boží

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 20. února 2026 11:13

Korsičanka Čekat na správný rosný bod a tlakovou výši, abych se mohla navonět, to není nic pro mě. Já už mám dost práce se zohledňováním toho, co se komu z mého okolí líbí, nebo naopak .

13405 příspěvků moje polička 20. února 2026 14:25

Fleur No, vidíš, a na to já v 98% kašlu

Ta 2% jsou syn se snachou a ty vidím 1x za 3-4 týdny, takže se ráda přemůžu. Vnukům na mně nic nevadí vzhledem k tomu, jak se šmajchlují. A muž už si zvykl...

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 20. února 2026 14:46

KorsičankaJá ještě chodím do práce, takže tam opravdu nechci nikoho týrat. Sama bych těžko snášela, kdybych měla být hodiny zavřená s někým, kdo by měl na sobě třeba LVEB .

13405 příspěvků moje polička 20. února 2026 15:56

Fleur Chápu. Však máš z čeho vybírat:)

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 21. února 2026 20:06

Ultima Storia Thomas de Monaco

...nočním vzduchem chladivé hedvábí utkané z ultra hebkého, delikátně hruškovo citronového mastku

...pár mandlových sušenek vedle šálku s espressem

...tající gelato alla vaniglia

...ladně poddajná měkkost platinové barvy kůže saffiano

...třpyt měsíce a

něžný polibek na konečky prstů, pak

na holá ramena...

Sofistikovaná,

chladivě pudrová vůně na delikátně koženém základu s podprahovými, velejemně hruškově nagurmánštělými tóny.

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 22. února 2026 19:18
Reakce na Miru:

slniecko

...četla jsem Tvé dojmy z Her Majesty

a

jako musím přiznat, že její vzorek už mám druhý, a pořád si k tomu přivoňuju a přemlouvám se, že se mi to vlastně tak moc nelíbí(přitom jo), že to není nic extra...

ALE

1. mohla bych mít teoreticky první flakon Kilian

2. drží obstojně

3. líbí se dětem

a hlavně!, vlastně ne za 4té,

nýýýbrž za "0"(?) -

je to PŘESNĚ ten typ vůně, kdy

jste měly rády Nomade Chloé EdP(odnosila jsem x flakonů),

kdy se vám líbila Chloé Chloé EdP 2008(tak nábožně jsem ji vždy čichala, ale na mně to byl mizernej cedr)

a chtěly by jste to samé, jenže něco jiného, že jo(jinej flakon, jiná značka, prostě změna. Kolikrát jsem si tohle u jistých vůní pomyslela...)

V TOMTO je nejspíš právě genialita vůně Her Majesty

​Ono...či to nebude všeobecne úspech Kiliáana toto?

Včera som na seba napácovala Gioiosu od Profumum Roma, čo je podľa mňa zaujímavejšia verzia Kiliánovej Love Dont be shy a dostala som len jeden kompliment a aj to taký rozpačitý...."Nie je toto tá super vôňa z minula? Ale ty máš teraz ten kurz, čo, tak to z teba asi cítim aj celý ten mišmaš z toho".

Mno, tak toľko niche a to Profumum Roma ani nie je nejaký extra extravagantný....

Takže áno, aj ja lámem vlastný snobizmus, že no ale ....Kiliána...?

(zatiaľ zvažujem, že by to mohol vlastne byť dôvod k tomu ňuňu kabelkovému baleniu )

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 22. února 2026 19:38

slniecko 

Kilian má kabelkové balení.?. Ale asi na svých stránkách.?.

No, ad Profumum Roma - jako pořád mám zbytek vůně Thundra, je skvostná, ale jak nezřídka zmiňuji, vůně mi musí odpovídat mému vnitřku, a jsem už zase jinde od období "Thundry", takže to mám jen na připomenutí.

Nicméně vůně této značky, ne všechny, ale většina, má takový typický základ, prostě kdybych zavřela oči a přičichla k čemukoliv, poznám, že to je Profumum, a ten základ se mi moc nelíbí, noo. Člověk se lehce zmlsá... Tím vůbec neříkám, že to jsou špatné vůně, jsou parádní, ale ten rukopis/způsob zpracování tam je. Totéž mi dělá více značek, že je poznat způsob zpracování.

(+ Profumum Roma vůně mají v sobě podprahově přítomný jakýsi "vintage italy" akcent a to právě není většinově líbivé, resp. dost značek nejlépe vynikne v určitém prostředí, italské značky často nejlépe v Itálii, v Německu jsou to zas jiné typy vůní. Je to dané prostě prostředím, vůněmi a pachy toho prostředí..., vč pachů lidí, z lidí...)

...Kilian a Her Majesty obvzláště, pro mě je to typ vůně těch bohatejch a "dokonalejch" kikin(nejčastěji ruskejch) z insta

(i když teda čekala jsem větší nadšení z vůně, ty reakce jsou celkem rozporuplné).

Prostě voní mi to moc dobře, nevtíravě a současně signifikantně luxusem.

Snobismus ve vztahu k vůním vnímám tehdy, když zrovna frčí třeba Guidance a všechny influ ji musí komentovat, hodně kikin si ji pořídí, aby prostě byly in.

Jestli se ale ta vůně někomu fakt líbí, že se z ní posadí na prdel, zbožňuje ji nasávat, tak to pak není snobismus, to je vášeň pro vůně, parfémy. A to se týká jakékoliv značky, vůně(čili i pro Kiliana)

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 23. února 2026 10:12

Miru

no na svojich strankach urcite, ale tie ozdobne kabelkace mava na eshope aj Dougla a tie menej ozdobne, stihle, tak tie som videla bud na cultbeauty alebo nichebeauty

https://m.bykilian.fr/format-decouverte?_gl=1*1xqdmkz*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiAkvDMBhBMEiwAnUA9Bc-AmhYSm418mwN2KeezjU1_Jam4wS4lQIDR5dXvYjUTPpooUUvoARoCM18QAvD_BwE

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 23. února 2026 10:28

slniecko 

...děkuju.

Z ciziny nerada objednávám.

A pro mě je zásadní obsah, nepotřebuju ozdobný, byť krásný flakonek, který se na ceně výrazně podílí...

(to se mi líbí, co má třeba MFK, kdy je sada s flakony o objemu 11ml, bez pouzdra a cena solidní)