Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 12:12
Reakce na Miru:

Já jsem ještě ani jednu z nich nezkoušela, protože jsem si nechtěla kazit dojem z té původní, která byla úžasná. Ale zítra to napravím. Takhle okamžitě mě trkla akorát ta guerlainovska svatební. 

Offline Miru
16643 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 12:15
Reakce na wendulka:

...no, mě to trklo hned.

A jsem max zvědavá, až zkusíš Ty, co budeš říkat...

Jestli mě to trklo dobře...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 14:11
Reakce na wendulka:

Já jsem ještě ani jednu z nich nezkoušela, protože jsem si nechtěla kazit dojem z té původní, která byla úžasná. Ale zítra to napravím. Takhle okamžitě mě trkla akorát ta guerlainovska svatební. 

Taky jsem se do zkoušení Dolce et Gabbana Pour Femme nehnala. Ze stejného důvodu. Ovšem asi před čtvrt rokem mi na Hlavním nádraží kvůli zpožděnému vlaku vznikl nečekaný časový prostoj, tak jsem vlezla do Sephory a oko mi padlo zrovna na Pour Femme Intense. Věděla jsem, že bude jiná než klasika a od první vteřiny taky byla... pak jsem se zabavila něčím jiným, na vůni zapomněla... a o pár minut později, v té skrumáži čekajících cestujících, cítím celkem netuctovou Feminité du Bois. To mě zaujalo a začala jsem se bavit tipováním, která žena bude nositelkou této parfémové lahůdky. No a byla jsem to já, resp. moje zápěstí s D et G. Při blížším zkoumání tam samozřejmě rozdíly byly, ale vlnka, kterou parfém vytvořil kolem mně, ta měla s FdB přeci jenom něco společného a moc se mi líbila. Každopádně jsem si říkala, že tohle patří mezi hodně povedené mainstreamové vůně a že ji musím prozkoumat pořádně. 

Offline jerry
11143 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 20:13

Gershwin (Maria Candida Gentile) - suché jemné piliny se živočišnou pryskyřicí a pepřem, po rozvonění odlehčené hořkokyselým nádechem. originální, příjemná a zajímavá pánská vůně.

No 6 - À la Carte (Lengling) - gumoví medvídci se sladkým kadidlem. Ale postupně se medvídci někam zaběhli a místo nich se objevily mléčné karamelky s nepříliš sladkou vanilkou a sladce dřevitý oud se slanými oříšky. Připomíná mi variaci na méně sladkou variaci na Kalemat bez skořice. Od Lengling pro mě jasně nejlepší.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 19:01
Reakce na jerry:

Jj, potvrzujes i moje dojmy. Ta šestka je jediná normální. Mě by hrozně zajímaly prodejní statistiky Lengling. Já už jsem zvyklá na ledacos, ale tady opravdu nechápu, kdo má být cílovou skupinou 

Offline jerry
11143 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 20:29
Reakce na wendulka:

Tak podobnou otázku jsem si kladla taky - kdo a hlavně PROČ by si měl někdo kupovat takové předražené podivnosti. Na mě ten zbytek působí dojmem experimentů šíleného parfuméra.

Šestka je sice pěkná, ale za ty peníze opravdu nestojí...

Nutno ale uznat, že balení vzorků (ještě jednou za ně děkuju) má úroveň.

Offline Miru
16643 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 20:37
Reakce na domenica:

...Feminité du Bois.?

Ta vůně by me ve spojitosti s Dolce Gabbana Pour Femme Intense nikdy nenapadla...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 21:17
Reakce na Miru:

Tak hlásím odzkoušení jak Dolce Gabbana Pour Femme 2012, tak i varianty Intense a srovnání s červenou Juliette Has a Gun a tady se nijak zásadně neopisovalo.

Teda v případě té první je těch prvních pár vteřin typově podobných, potom ale následuje takový ovocný závan s nádechem skořice, což jakoby z dálky vzdáleně typově připomíná cosi z FdB, jak psala domenica, nakonec ale sklouzne do toho sladkého pomerančového květu. Ovšem chybí bílá čokoláda a mandle, jelikož v D&G není ani tonka ani otočník, ale sladce aldehydový (coca-colový) heliotropin a pomerančový květ je tu tak zpracovaný spíše formou ovocných marshmallow s cukrem.

No a varianta Intense je bez toho závanu FdB, více cukrově maršmeláková a výrazně jahodová, což MMMM... taky není

Obě to jsou však překvapivě docela slušně udělané vůně, i když s tou původní teda nemá kromě barvy flakonu společného absolutně nic.

Ta červená Juliette je fakt  docela překvapení z hlediska kvality provedení. Na druhou stranu není k tomu ten úžasný guerlainovský flakon, takže MMMM... je pro ty, kterým jde čistě jen o samotnou vůni.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 22:13

Carner Barcelona: Black Calamus

Puškvorec má dvě vůně: jeho listy voní sladce kadidlově, zatímco oddenek spíše močálově, jak to známe např. z hermesovských zahrad v podání Elleny. Rodrigo Flores-Roux se v tomto případě zaměřil naštěstí na jeho listy, smíchal je s nazelenalou, měkce dřevitou vůní papyru a drceným černým pepřem. To je asi ta nejtemnější část celé kompozice.

Po rozvonění převezme jeho úlohu labdanum, které uvnitř ukrývá jemně kořenitou tureckou růži s typickým nádechem červeného ovoce. „Broskvová“ vonokvětka v další fázi jí potom dodá příjemnou sametovost. V základu opět přebírá hlavní úlohu teplé kadidlo, zlehka proslazené mexickou vanilkou s tónem hořkosladkého karamelu a doplněné jemným oudem a špetkou jalovcového jehličí.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 23. listopadu 2016 23:33
Reakce na wendulka:

Červená Juliette mě tím pádem láka k vyzkoušení. 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 12:11

Dostala jsem odstrik Blackmail/Kerosene, takze za me asi takto...

To takhle za soumraku u vasich dveri zazvoni muz v tmavem obleku, upre na vas pohled (na ty potemnele oci s nekolika zlatymi teckami v duhovce nikdy nezapomenete) a beze slova vam poda cernou obalku, na niz jsou vase inicialy ve zlate barve... Kdyz se od vas odvrati a odchazi, je vam jasne, ze tohle je blackmail... Prvni vyderac ve vasem zivote, na jehoz hru jste ochotni pristoupit... 

Uvod je sofistikovany.... a lehce znepokojivy... S prvnimi nadechy vas zacne zvolna (ale intenzivne) naplnovat vune cerneho rybizu a ostruzin - nejsou vsak prezrale a stavnate... spise jsou to sluncem a horkem ususene, zemite, jemne hrejive, horkosladke plody, jejichz vune je tissi, ale koncentrovanejsi a poutavejsi. Pak se zacne prikradat vanilka - trochu pryskyricna, medove opojna a velmi delikatni. Pomerne nenapadne se pridava oud, ktery se odevzdane uklada na luzko z necekane sladkeho santaloveho dreva, ktere se pod jeho dotekem doutnave rozvoni, zatimco z temneho nebe padaji stripky jiskrive ambry... jako roj letavic...

Jak vystihnout atmosferu teto vune? Me nuti prozpevovat si...

In a forest pitch dark

Glowed the tiniest spark

It burst into flame

Like me 

Like me...

(Bjork - Isobel)

A jedna relevantni poznamka na zaver - vydrz i intenzita jsou znacne nadprumerne. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 13:22
Reakce na euridike:

A sakra. Tak Blackmail jsem si povinně přidala na seznam k vyzkoušení. Já jsem koukala, že vzorky od ní se před pár dny objevily na The Perfumed Court, který naštěstí zasílají i do ČR. Teď mě trochu mrzí, že jsem neupadla na klávesnici už před 10 dny, jak měly ten předprázdninový dvoudenní výprodej. No nic, tak počkám na další a pak se vyřádím.

A mimochodem skvělá recenze jako vždy.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 14:32

serge lutens arabie

a vážně nevím, jestli mi přijde spíš jako ten arabský obchod s kořením a sušeným ovocem, nebo jako shnilý fíkový koláč na kompostu, kam někdo vylil zázvorový čaj  zpočátku mi přišla dost zatuchlá, trochu jako carachel eden, teď po pár hodinách je příjemná.

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 15:18
Reakce na wendulka:

Určitě budou zase zítra slevy, na Black Friday mají vždycky. Surrender to Chance taky.

euridike 

Krásná recenze.

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 15:22
Reakce na Jiná Realita:

To Arabie někdy dělá . Já v ní mám na začátku indickou vývařovnu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 15:24
Reakce na blackviolet:

je to první nichovka, kterou jsem zkusila.

co byste mi vůbec doporučili zkusit dál? něco dostupného, třeba z notino.cz? občas si tam koupím odstřiky.

něco pro začátečníky, obávám se, že třeba věci jako kerosene nezvládnu 

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 15:37
Reakce na Jiná Realita:

Zrovna Lutens je docela dobrá volba i pro začátečníky, tam se najdou líbivé i "originálnější" věci. Kerosene bych nechala na později .

Pak třeba Annick Goutal, Diptyque, Patricia Nicolai, Jo Malone, Penhaligon's, to jsou takové niche značky pro širší publikum.

Z toho, co má notino, ještě Acqua di Parma, Atelier Cologne, Etro, Frapin, Juliette has a Gun, L'Artisan.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 17:58
Reakce na Jiná Realita:

No vůně od Nicolai Parfums mně osobně teda pro začátečníky přecházející z mainstreamu na niche zrovna moc nepřijdou.

Když to vezmu z toho, od čeho mají na notinu i vzorky, tak Annick Goutal určitě, třeba Songes, Le Mimosa. Od Penhaligon´s třeba Artemisia nebo Cornubia. Od L´Artisanu třeba La Chasse aux Papillons.

A teď jsem zapomněla, jestli jsi z Prahy nebo ne. Pokud ano, tak si myslím, že v Odéru bys třeba mohla zkusit Frangipani a Tiaré od Ormonde Jayne.

Offline Miru
16643 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 18:52
Reakce na euridike:

...krásné.!...

Offline blackviolet
3467 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 20:48
Reakce na wendulka:

A to já bych se zase Nicolai nebála, nemá nic, co by bylo nějak podivného, dobře rozklíčovatelné vůně i pro začátečníky, niche klasika, ani ty oudovky nejsou žádná divočina. Pro začátek bych třeba doporučila Weekend (à Deauville), Vanille Tonka, Juste Une Rêve nebo klidně i Sacrebleu.

Ono spíš problém bude, kde je zkusit. Netuším, jestli je někde v Praze mají.