Přesně to je L´Attesa. Tuhle recenzi určitě nenechávej jenom ve vlákně, Dali. To se Ti moc povedlo
!
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Děkuji, Vendulko. ![]()
Skutočne krásna recenzia ![]()
Vidím, že i Tebe L´Attesa oslovila.
Všimla jsem si, že ji máš v tužebníku, a navíc jsi o ní pěkně psala v jiném vlákně.
Umím si L´Attesu představit jako vůni pro podzim, zimu a jaro. Léto pro ni není, ale nynější ochlazení už jí začíná svědčit.
Děkuji ... ![]()
Áno, oslovila ma veľmi. Priznávam, že nie tak na prvé privoňanie, vlastne voňala mi hneď, ale rozložila sa na mne do kysla. To bolo niekedy v zime, vo vykúrenej miestnosti. Potom som ju vyskúšala naplno na jar a bolo to tam
Potrebujem na ňu to správne počasie, tiež trošku chladnejšie, aby sa na mne krásne ukázala. Podobne to mám aj s Opardu.
Taky si myslím, že jaro a podzim se k L´Attesa hodí nejlépe
.
Tak to bude aj u mňa, už keby som ju mohla z plného flakónu skúšať ![]()
Veľmi by ma zaujímala od Amuage Figment Woman, skúšali ste už niekto?
Už o Figment Women psala Martula, Sisi. A pořád chceš tu L'Attesu plnou?:)
Momentálne L´attesa nie je mojou prioritou (furt chcem ten Stilettos
). Tak uvidím, keď príde na ňu rada.
![]()
![]()
Mně se Baraonda taky líbí. Taky až na tu cenu
.
Mně se líbí i Pardon a zpočátku i Blamage (v dámské Narcotic Venus mi vadí asi fialka) a Černý Afgánec není vůbec k zahození![]()
Zoologist Perfumes: Civet
Musím souhlasit s Červánkem, Civet je poctivá květinová chypre, která velmi připomíná již nevyráběnou Unspoken od Roja Parfums, jen daleko propracovanější a s ještě větší intenzitou a výdrží. Kromě svěží bergamotu a aldehydů se navíc vyznačuje drceným pepřem s estragonem a nastrouhanou pomerančovou kůru, Místo jasmínu tu najdeme zelenou vůni hyacintu a palčivou dřevitost hřebíčku zde nahrazuje ještě intenzivnější hřebíčkový karafiát, který Civet dodává společně s cibetkou, kadidlem, koženým tónem labdana a větvičníkem ještě výraznější kouzlo vintage. Jinak ale obsahuje stejný ylang ylang, jehož ovocnou máslovost zdůrazňuje tuberóza s plumérií. A to stále ještě není všechno. Díky sladce perlivému otočníku, kávy a vanilky totiž mimo jiné nabízí i gurmánský akord mandlových sušenek s kávovou náplní.
Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum
Verzi EdP mám velmi ráda a nečekala jsem, že ji něco překoná. Stalo se. Extrait de Parfum mi sedí ještě lépe.
Je sladší, hustší, noblesnější. V EdP někdy cítím ostřejší kovový tón (hlavně těsně po nástřiku), extrait je od první minuty hedvábně hladký a přítulný. Ano, EdP jde ještě více do prostoru a extrait se drží více u těla, ovšem výdrž je opět famózní. Složení vnímám stejné v obou verzích, krvavé pomeranče a horká cukrová vata s lehounkou minerální slaností.
Pokud bych si měla vybrat, volím Extrait de Parfum (ale nejdřív doberu EdP, co mám na poličce
).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my