Korsičanka omlouvam se
Vsak ja doufala, verila, ruze jsou sazka na jistotu, tedy skoro...
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
jerry hmmm tak to jeste zvazim
Je krasna...
Lira na mně byla také krásná, luxusní
Evanilla doporučuji zkusit víckrát :-) přestože ji zkušená MiJa chválila a že má skvělý nos a vkus a zkušenosti k tomu, to jsem věděla, přesto jsem si napoprvé, napodruhé.. řekla: nene, to není pro mě. A teď? Sháním ji, kde můžu
kdo zaváhá... Však to asi známe všichni ![]()
Petya Charmite Ó, děkuji za pochvalu, ale tu si zaslouží nejprve Martula , jež ji objevila:) Já ji v Lancôme prodejně taky prvně odmítla (neb moc necítila) a Martule dokonce rozmluvila
Pak jsem ji zkoušela víckrát ze vzorku doma a nedalo se nic dělat - musela jsem jako omluvu M. sehnat flakon a sobě odstříknout![]()
Evanilla Není se zač omlouvat, každá máme přeci jiné vnímání vůní![]()
Love Osmanthus (Atelier Cologne) - citrusová smršť s dominantní mandarinkovou kůrou a nebývalou intenzitou a výdrží. Dojezd v podobě lehce kvasící citrusové nektarinky a cedru se tak nějak rozpliznul. dp zapomnění.
Vetiver & Golden Vanilla (Jo Malone) - akorát tak sladké vanilkové dřevo, skrz které se občas prodral náznak suchého vetiveru. Ale brzy se ztratila, aby se pak po čase zase vynořila jako nasládle zapudrovaný cedr. Pro mě velké zklamání.
alibi ty tak hezky pises, uplny balzam na dusi![]()
viktorka_od splavu děkuji, moc jsi mě potěšila ![]()
slniecko malinko jinak - levá (nezaujala) - bali, atlas (pomerančový květ v oblibě nemám); pravá (líbí)- amazonie, madagaskar (je tak zvláštní, až upoutala mou pozornost)
alibi tak pol na pol aspoň:)
Shanghai Lili Tom Ford
...nevím, jak tu vůni uchopit..?.
Není to tavenina, protože tavenina je, i když vláčná, tak pořád jakoby hutně tuhá, táhlá...
Tohle je, tohle -
jakoby jste napíchly tepnu masité růži, vrazily do té rány brčko a vší silou natáhly do úst...
...a v ústech máte prachově a vláčně vazkou, hustou, ovšem maximálně nadýchanou hmotu, něco jak stydnoucí krev.
Ale nechutná to kovově.
Chutná to..., chutná to tak nějak
bonbonově.? - bonbon z měkké pryskyřičné želatiny a
místo sirupovité náplně je uvnitř vyšlehaný kadidlový krém ochucený a zjemnělý vanilkou...
...a při slastném přežvykování a polykání delikátně orientální gurmánštiny vám mimoděk po tváři sklouzne slza, slza jedna, dvě...
...to vzpomínka na něco, na tehdy, na někoho...,
k chuti v ústech se přidá ještě křehoučká a velejemná, nezvykle krotká tuberoza, zlatavě bílé nasládlé, ledově pálivé kapky...
...a přivíráte oči, protože slzy jsou jak zámky na řasách,
přes rty přelétne úsměv a vy se schoulíte sami do sebe...
...to kašmírová dřeva s rozpuštěným hřebíčkem vzali roli konejšitelů...
...
někdy zdá se,
že je
to
dávno
někdy,
že
vteřina,
někdy
věky...
možná
to nic
nebylo
ale
pro
mě
největší
láska
jediná
(a vstoupila bych zas do stejný řeky...)

Miru Krásné verše. Ta vůně má své kouzlo škoda, že se už nevyrábí.
Včera jsem na papírku zkoušela Rose Prick a tedy na tom papírku se mi líbí velmi, což jsem nečekala. Ráda ji někdy zkusím na sobě.
...ano, je krásná... Děkuji!.
Rose Prick musím zkusit znovu.
Poprvé to bylo mezi mnoha jinými a nevěřím, že prostě není dobrá![]()
Miru Rose Prick musím zkusit znovu. Poprvé to bylo mezi mnoha jinými a nevěřím, že prostě není dobrá
Zkoušela jsem 2x a podruhé už se zdálo, že NĚCO přijde, ale...zas nic
Ale za Shanghai Lily ti musím složit velkou poklonu![]()
...kuji moc...![]()
Music Festival (Maison Martin Margiela) - tak tenhle "hudební festival" je dost zvláštní - v koženém váčku by člověk čekal spíš sušené konopí či tabák (jak to ostatně slibuje i složení). Chyba lávky - je tam sušený vetiver (a to v množství větším než malém) oscilující mezi vetiverem suchým a vetiverem suchým jemně oříškovým. A mezi vetiver se zatoulalo několik sladkých, už notně ocucaných, ovocných bonbonů Zahradní směs. Naštěstí bonbony všas pochopily svůj fatální omyl a odebraly se na Veselé odpoledne s Dádou a žížalou Jůlií. A vetiver se rozvinul do podoby jemně zakouřené, s malým štipečkem pudrové kůže. Zvláštní a zároveň i originální a současně i povedená vůně.
Jasmine Absolute and Pink Pepper (Pàris à la plus belle) - sladké dřevo s pižmovým pudrem. Zařazení mezi nikovky je zjevně velký omyl.
Miru Shanghai Lily jsem musela koupit flakon a jak ho mám, tak už ji tak nepoužívám. Odstřik jsem měla hned pryč. Tak třeba vyjde hezký podzim, to se mi nosila nejlépe.
...chápu, jo, některé vůně to takhle dělají...
A hlavně - Tom Ford, to jsou prostě emoce, a jak se s někým, s něčím spojí, nejde je nosit s někým, s něčím jiným...
bdk Parfums: Citrus Riviera
Vůně plná citrusů. Neroli, citron a mandarinka, pomerančový květ a zelená svěžest eukalyptu, trochu pačuli a krémového mýdla. Zkapalněná francouzská riviéra včetně blankytně modrého moře.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje