Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16571 příspěvků moje polička 15. října 2020 12:43

euridike 

...tak ten posh Manhattan se mi líbí moc!.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 15. října 2020 12:48

Miru Mně taky, krásná podzimní/zimní vůně to je, jen mě štve, že se na mně nijak neprojevily ty perníčky, které tam mnozí cítí, to by se mi líbilo, ale i tak je moc pěkná...

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:34

euridike Na Zagorsk se těším, doufám, že bude pořádně mrznout. To mi s ním je nellíp.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 16. října 2020 12:11

SABLES Annick Goutal

Je jeden kluk, jmenovat ho samozřejmě nebudu – no a není žádný velký tajem, že my dva nejsme úplně BFF. Náš vztah je kočkomyší, ano, kdyby bylo třeba, hned a bezodkladně si pomůžeme, budeme při sobě stát, ale v běžném provozu si jdeme z cesty //nezávislí pozorovatelé se ještě neusnesli, zda je to proto, že jsme tak rozdílní – či že jsme naopak až příliš stejného solipsistického druhu//. A tenhle mizera nosí Sables. Vnímám to se směsí obdivu a nelibosti. Nechci je vídat spolu. I když jim to sluší. Nebo právě proto…

Sables – to je horký písek, sluncem prohřáté oblázky, hřejivé tetelení vzduchu, pichlavá i medová slaměnka, sladký pepř, jemná skořice a báječně aromatický Earl Grey. Pro mě je tohle vůně Alžíru, i malých alžírských obchodů, těch skrytých, pařížských… Je to jeho vůně, moje vůně, to pěkné, co si v sobě neseme, vidíme a cítíme to, naše spřízněnost a poznávací znamení v té naší malé válce, které ani nerozumíme… Vůně – bílá vlajka, která vždy všechno zachrání...

Offline jerry
11032 příspěvků moje polička 17. října 2020 14:22

Beach Walk (Maison Martin Margiela) - kamenitá mořská pláž v ranním chládku, závany lehoučké zeleně a, trsy suché trávy s ulpělými krystalky soli. Opalovací mléko v dojezdu do celé scenérie pěkně zapadá. Je to průsečík Margielových Sailing Day a Bubble Bath (a taky trochu artisanovské Cote d'Amour). A ze všech jmenovaných má nejdelší výdrž.

Iris Dragées (Lancôme) - kosatcový pudr s pomerančovým květem (hodně připomínající Infusion d´Iris) smíchaný s vanilkovo-mandlovým krémem, ozdobeným rozdrcenou sladkou cukrovou krustou z lentilek a usazený na pižmovou peřinku. Je to povedená, radostná vůně...skoro až gurmánský kosatec.

Offline Miru
16571 příspěvků moje polička 17. října 2020 14:24

jerry 

...tak ten gurmánský kosatec zní parádně.!.

Offline jerry
11032 příspěvků moje polička 17. října 2020 14:24

euridike 

Koukám do DTB, jak jsme s Beach Walk v protikladu - na mě vylezlo přesně to, co tobě ve vůni scházelo a to, co vylezlo na tobě (kokos), tak to bych spolehlivě nevydýchala.

Offline jerry
11032 příspěvků moje polička 17. října 2020 14:25

Miru 

Nezní. Je

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 17. října 2020 14:38

jerry Máš víc štěstí než já... Kdybych ji vnímala/cítila jako Ty, tak by se mi líbila. Musím se podívat, jestli ještě nemám vzorek, že bych vyzkoušela, jestli se to nějak nepohnulo k lepšímu...

Offline Miru
16571 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:23

...no, asi tak 4% ze 100% a jen hodinu třeba, obden, ale přece - aneb, když se mi čichové molekuly snaží dát dokupy:

(= nutno brát s rezervou. Až budu ok, zkusím znovu)

((jen co jsem dopsala, vůně zmizela... ...hmm, však přání se také řeknou jednou, pošlou k nebesům a pak...))

Iris Torréfié Guerlain

Flakon neznázorňuje intenzitu a sílu vůně, ale

chrání poklad uvnitř sebe...

...proto ta masivnost skla, víčka, syté barvy.

Protože Iris Torréfié je

především -

křehkost,

a vláčně skleněná hebkost...

...jako první cítím delikátně křupavý bergamot

(pár vteřin mi v hlavě zazní začátek z vůně Shalimar Initial),

zde, v Iris, ozvláštněný nejen kardamonem, ale hned i mikro pilinkami z kůže, mikro molekulami kávy, nebo černého čaje.?., kdo ví...

...a pak,

pak je to Thierrovo hedvábí utkané z kosatců - 

z jejich něhy, křehkosti,

ze vzpřímeného držení těla, i přestože jim, nejvíce k ránu...,

za tenký krček, po ladné šíji smaragdově zeleného stvolu kreslí tenkou stezku kapky rosy...

Iris Torréfié voní jako andělské pápěří zralých pampelišek,

jako daleké světlo blyštící se skrz ozdobné závěsy ze zmrazků,

jako vonná pára nad kouřícím šálkem, a

hladí, konejší...

...jestli někdo chcete snít na křídlech Aprés L´ondée bez vody a L´Heure Bleue Nuit bez něžné 

živočišnosti, tak prosím,

zmáčkněte rozprašovač -

Online Korsičanka blogger
13400 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:42

Miru Přesně to jsem ráno cítila z nočního šálu! Už 2. ráno!!! A furt mě štve, že bych to musela stříkat jen na oblečení a do vlasů

Offline Miru
16571 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:47

Korsičanka 

...no, jak jen to říci.?.

...tak trochu "Císařovy nové šaty" od Guerlain...

Nechápu, že Thierry W. udělal vůni s nano intenzitou i výdrží.

Taková - líbí se mi to slovo - efemérní kompozice

13400 příspěvků moje polička 21. října 2020 21:49

Miru Ale až budeš mít čich zpět, tak na látce tak efemérní není. Potřebovala bych vzorek chanelovské Pausy...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:20
Reakce na Miru:

...no, asi tak 4% ze 100% a jen hodinu třeba, obden, ale přece - aneb, když se mi čichové molekuly snaží dát dokupy:

​Miru, hodnotit parfémy prakticky s totálně ochromeným čichem může být zavádějící. Natož parfém, který je opravdu velmi jemný a intimní...  

Offline viktorka_od splavu
49097 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:21

Korsičanka na látce není efemérní skoro nic vyjma vyložených řídkých vod (z úplně jiných cenových kategorií). chtěla bych vůni pro sebe a ne pro svoje šaty

13400 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:24

viktorka_od splavu Ale ty šaty máš NA SOBĚ přeci

Offline viktorka_od splavu
49097 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:28

Korsičanka bohužel to není stejný. ta vůně na oblečení nepracuje, nepovlává, nefunguje. teda mně ne, nedělá to, co od vůně čekám a co se mi na nich líbí

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:31

Kdysi se říkalo, že edt jsou určené pro nástřik na oblečení, šál... to jsem nikdy nebrala vážně. Největší potěšení je střik na pokožku, případně ťupkání na krk a zápěstí...  

13400 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:32

viktorka_od splavu To máš pravdu, že nepracuje. Ale závany jsou, né že ne:) Rukáv, šátek, rouška...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. října 2020 22:35

Korsičanka 
závany ze šátku a šálu jsou krásné, jako doplněk.