No nemůžeš se divit, že parfém, který má v názvu slovo "lost", se ztratí...
/Ale jo, i mně, byť se mi ta vůně fakt líbí, přišla poněkud nestálá.../
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
wendulka
...vůně od Parfum d´Empire ale na mně držely, myslím, dobře
No vida
.
Plus ono je to i dost jiné, když tu intenzitu a výdrž zkoumáš jen z ruky a když se pak pořádně navoníš celá. Alespoň já to tak mívám, že mnohé vůně mě pak příjemně překvapí.
999 Mixed Emotion já ji jen cítila na peříčku z ALZD. Poslali to jako novinku, ale balík mi přebírala kamarádka a bylo to už několikátý den, tak jsem si jen řekla, že dobrý. Vůbec bych jí neuměla popsat, bohužel.
Luna Taky mi přijde zajímavej. Přitom úplně mimo můj vkus a alibi taky jsem hledala něco o rodičích
.
Renusatko Tak to budu muset počkat, až otevřou :-).
999 Mixed Emotion já ji jen cítila na peříčku z ALZD. Poslali to jako novinku, ale balík mi přebírala kamarádka a bylo to už několikátý den, tak jsem si jen řekla, že dobrý. Vůbec bych jí neuměla popsat, bohužel.
Ty jo, teď jsi mi připomněla, že jsem vlastně to peříčko s vůní černorybízových bonpar očichávala taky, hned jak jsem balík z ALZD rozbalila a hned ho uschovala mezi ostatní, že to rozhodně není pro mě.
Čili vlastně tímto se podepisuju pod dosavadní recenze parfumo a ne 999 ta nebude ani pro tebe, ale klidně zkus, pokud pocit mimo chápání stále přetrvává
.
wendulka Tak to jsem zvědavá :-). BTW, co Female Christ? :-)
Ta samozřejmě dorazila i s peříčkem
. Poštou bych to ale teď neriskovala. Už pomalu dva týdny marně čekám na vzorek odesílaný doporučeně ekonomicky, který odesílatelka už v pondělí prostřednictvím reklamace urgovala a pořád nic
(a s tím povinným testováním se obávám, že to teď bude ještě horší, jak jim bude v karanténě končit čím dál tím víc lidí). Takže nejspíš budeš muset vydržet až na zrušení omezení pohybu v rámci okresů a do té doby už se na ni stihnu sama podívat.
wendulka Díky, počkám :-).
A při té příležitosti bych si pak na tobě při předání vyzkoušela ze zvědavosti i tu Magenta Pop
.
wendulka S radostí, jsem na ni po té tvé recenzi zvědavá :-).
Domluveno
.
wendulka Miru Pozor na to. Hlásím, že co jsou nové flakony (=reformulace), některé vůně jsou jiné a slabší. Zkoušel jsem Yuzu Fou (bývala málo sladká, více zeleného bambusu i yuzu a s neuvěřitelnou výdrží, nová už jen 3 hod. intenzivní a výdrž 5-6hod. - dříve i 8-9hod. A rychle dládne, citrusy utlumené - asi na základě IFRA 2013). Co jsem četl i Tabac taboo je krotší... až decentní.
...nedivím se. Takhle zku****y i vůně Toma Forda původní Private Blend...![]()
Miru bohužel je to business standard ![]()
Proto tíhnu k vintage a nikovkám... teď jsem pořídil vintage Fahrenheit Absolute i klasického Fahrenheita. Současných verzí bych se nedotknul... anebo jen za účelem recenze.
Chystám se pořídit pár remejků původních verzí klasik od Dua a Alexandria fragrances. Na zahraničních fórech na ně pějí chválu. Tak uvidíme, tedy ucítíme! ![]()
Miru
No nemůžeš se divit, že parfém, který má v názvu slovo "lost", se ztratí...
/Ale jo, i mně, byť se mi ta vůně fakt líbí, přišla poněkud nestálá.../
![]()
svěženkář Na ty jsem taky zvědavá.Jinak bych do toho zatím nešla, ale taky už jsem párkrát zachytila, že jsou prý někdy lepší![]()
Díky za postřeh. Z mé strany byla řeč výhradně o Aziyade už v tom novějším typu flakónu, co proběhla změna před 5 roky. A za mě výdrž a intenzita v pohodě.
Ale Miru mohla dle data recenze zkoušet vzorek ještě té původní, fotka jejíhož flakónu je v dtb v případě, došlo-li k nějaké změně i u ní. To nedovedu posoudit.
Korsičanka Já už mám seznam... ![]()
Tak se kdyžtak ozvi! 1 Flakon kdyžtak přiberu.
Vzorky vzhledem k přemrštěné ceně podle mne nemají smysl.
Ecuación Natural / Signature Collection: El Secreto de la Alcazaba
Má odrážet atmosféru jihošpanělské Malagy, kde sídlí parfumérie Ecuación Natural, z dob, kdy ji obývali Maurové. Dobový trh s kořením zde zastupuje čerstvý zázvor, hořce bylinný šafrán, mletá arabika a drhnoucí kořenitý tabák nejvyšší kvality, jaký znáte např. kubánské kolekce Jacques Zolty nebo Habanos (Royal Crown). Najdeme tu i ománské kadidlo s vřelou balzamickou ambrou, proslazené benzoinem, linoucí se z místní mešity, zaprášenou uličku se záhonem hřebíčkových karafiátů z Gheorghe (Strangers Parfumerie) a jemnou měkkou marockou kůži z Privé Cuir Noir (Armani)
.
Comptoir Sud Pacifique: Vanille Café
Na kávu rovnou zapomeňte. Toto jsou bari mandle obalené v krystalcích vanilkového cukru, který při konzumaci skřípe mezi zuby. Nerozpustí ho ani kondenzované mléko s vanilkovou příchutí, jímž je zapíjíte. Naštěstí je vyloženě intimní. Příznivkyním montalovských slaďáren by se ale líbit mohla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje