Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 05. března 2021 14:32

Miru 

No nemůžeš se divit, že parfém, který má v názvu slovo "lost", se ztratí... /Ale jo, i mně, byť se mi ta vůně fakt líbí, přišla poněkud nestálá.../

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. března 2021 14:41
Reakce na Miru:

wendulka 

...vůně od Parfum d´Empire ale na mně držely, myslím, dobře

​No vida.

Plus ono je to i dost jiné, když tu intenzitu a výdrž zkoumáš jen z ruky a když se pak pořádně navoníš celá. Alespoň já to tak mívám, že mnohé vůně mě pak příjemně překvapí.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. března 2021 15:19

999 Mixed Emotion já ji jen cítila na peříčku z ALZD. Poslali to jako novinku, ale balík mi přebírala kamarádka a bylo to už několikátý den, tak jsem si jen řekla, že dobrý. Vůbec bych jí neuměla popsat, bohužel. 

Luna Taky mi přijde zajímavej. Přitom úplně mimo můj vkus a alibi taky jsem hledala něco o rodičích

Offline 999
19616 příspěvků moje polička 05. března 2021 15:29

Renusatko Tak to budu muset počkat, až otevřou :-).

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. března 2021 15:32
Reakce na Renusatko:

999 Mixed Emotion já ji jen cítila na peříčku z ALZD. Poslali to jako novinku, ale balík mi přebírala kamarádka a bylo to už několikátý den, tak jsem si jen řekla, že dobrý. Vůbec bych jí neuměla popsat, bohužel. 

Ty jo, teď jsi mi připomněla, že jsem vlastně to peříčko s vůní černorybízových bonpar očichávala taky, hned jak jsem balík z ALZD rozbalila a hned ho uschovala mezi ostatní, že to rozhodně není pro mě.

Čili vlastně tímto se podepisuju pod dosavadní recenze parfumo a ne 999 ta nebude ani pro tebe, ale klidně zkus, pokud pocit mimo chápání stále přetrvává.

Offline 999
19616 příspěvků moje polička 05. března 2021 15:42

wendulka Tak to jsem zvědavá :-). BTW, co Female Christ? :-)

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 05. března 2021 15:47

euridike 

...joo noo...Ale je to škoda! Kdyby měla výdrž, tak by byla celá úžasná

wendulka 

...máš pravdu

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. března 2021 15:55

999 

Ta samozřejmě dorazila i s peříčkem. Poštou bych to ale teď neriskovala. Už pomalu dva týdny marně čekám na vzorek odesílaný doporučeně ekonomicky, který odesílatelka už v pondělí prostřednictvím reklamace urgovala a pořád nic(a s tím povinným testováním se obávám, že to teď bude ještě horší, jak jim bude v karanténě končit čím dál tím víc lidí). Takže nejspíš budeš muset vydržet až na zrušení omezení pohybu v rámci okresů a do té doby už se na ni stihnu sama podívat.

Offline 999
19616 příspěvků moje polička 05. března 2021 15:57

wendulka Díky, počkám :-).

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. března 2021 16:00

999 

A při té příležitosti bych si pak na tobě při předání vyzkoušela ze zvědavosti i tu Magenta Pop.

Offline 999
19616 příspěvků moje polička 05. března 2021 16:02

wendulka S radostí, jsem na ni po té tvé recenzi zvědavá :-).

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. března 2021 16:04

999 

Domluveno.

Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 05. března 2021 18:07

wendulka Miru Pozor na to. Hlásím, že co jsou nové flakony (=reformulace), některé vůně jsou jiné a slabší. Zkoušel jsem Yuzu Fou (bývala málo sladká, více zeleného bambusu i yuzu a s neuvěřitelnou výdrží, nová už jen 3 hod. intenzivní a výdrž 5-6hod. - dříve i 8-9hod. A rychle dládne, citrusy utlumené - asi na základě IFRA 2013). Co jsem četl i Tabac taboo je krotší... až decentní.

Offline Miru
16582 příspěvků moje polička 05. března 2021 18:20

svěženkář 

...nedivím se. Takhle  zku****y i vůně Toma Forda původní Private Blend...

722 příspěvků moje polička 05. března 2021 19:20

Miru bohužel je to business standard

Proto tíhnu k vintage a nikovkám... teď jsem pořídil vintage Fahrenheit Absolute i klasického Fahrenheita. Současných verzí bych se nedotknul... anebo jen za účelem recenze.

Chystám se pořídit pár remejků původních verzí klasik od Dua a Alexandria fragrances. Na zahraničních fórech na ně pějí chválu. Tak uvidíme, tedy ucítíme!

722 příspěvků moje polička 05. března 2021 19:24
Reakce na euridike:

Miru 

No nemůžeš se divit, že parfém, který má v názvu slovo "lost", se ztratí... /Ale jo, i mně, byť se mi ta vůně fakt líbí, přišla poněkud nestálá.../

Offline Korsičanka blogger
13411 příspěvků moje polička 05. března 2021 19:25

svěženkář Na ty jsem taky zvědavá.Jinak bych do toho zatím nešla, ale taky už jsem párkrát zachytila, že jsou prý někdy lepší

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. března 2021 19:26

svěženkář

Díky za postřeh. Z mé strany byla řeč výhradně o Aziyade už v tom novějším typu flakónu, co proběhla změna před 5 roky. A za mě výdrž a intenzita v pohodě.

Ale Miru mohla dle data recenze zkoušet vzorek ještě té původní, fotka jejíhož flakónu je v dtb v případě, došlo-li k nějaké změně i u ní. To nedovedu posoudit. 

722 příspěvků moje polička 05. března 2021 19:29

Korsičanka Já už mám seznam... 

Tak se kdyžtak ozvi! 1 Flakon kdyžtak přiberu.

Vzorky vzhledem k přemrštěné ceně podle mne nemají smysl.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. března 2021 23:17

Ecuación Natural / Signature Collection: El Secreto de la Alcazaba

Má odrážet atmosféru jihošpanělské Malagy, kde sídlí parfumérie Ecuación Natural, z dob, kdy ji obývali Maurové. Dobový trh s kořením zde zastupuje čerstvý zázvor, hořce bylinný šafrán, mletá arabika a drhnoucí kořenitý tabák nejvyšší kvality, jaký znáte např. kubánské kolekce Jacques Zolty nebo Habanos (Royal Crown). Najdeme tu i ománské kadidlo s vřelou balzamickou ambrou, proslazené benzoinem, linoucí se z místní mešity, zaprášenou uličku se záhonem hřebíčkových karafiátů z Gheorghe (Strangers Parfumerie) a jemnou měkkou marockou kůži z Privé Cuir Noir (Armani).

Comptoir Sud Pacifique: Vanille Café

Na kávu rovnou zapomeňte. Toto jsou bari mandle obalené v krystalcích vanilkového cukru, který při konzumaci skřípe mezi zuby. Nerozpustí ho ani kondenzované mléko s vanilkovou příchutí, jímž je zapíjíte. Naštěstí je vyloženě intimní. Příznivkyním montalovských slaďáren by se ale líbit mohla.