Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. března 2021 13:52

Violette Sacrée Au Pays de la Fleur d´Oranger

Fialka

Delikátně bergamotem dřevitá fialka

namočená ve vyšlehaném vlahém mléce ochuceném květy(viz složení)a 

tím vším vzlíná a nahoru se kroutí několik kouřových vetiverových, tenoučkatých ale houževnatých strun.

Velmi dobré.

...teplé a nasládlé pižmem, sofistikovaně mléčně santalově živočišné jasmínem, podprahově jemně  křupavé cedrem.

(něco mi to připomíná.?., vůně má něco z White Suede - konvalinky, vetiver, jasmínově živočišnou mléčnost z Concrete a ještě něco, jen teď honem, nevím, co, nějakou fougere vůni s fialkou. Možná Jil Sander Simply. Jo!...)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. března 2021 13:56

Korsičanka 

...co myslíš, že je parádní.?.

Hm, když si vybírám vůni pro sebe, tak prvotně koukám na složení. To je pro mě zásadní. Pak - pravda, některé popisy(obecně, u jakýchkoliv vůní) jsou krásné, člověka třeba i velmi osloví. Ale to složení je zásadní.

Nicméně - vůně jde čtvrt milimetru od kůže. Víc ne. Čili - ostatní vůně od nich zkoušet nebudu.

Offline Korsičanka blogger
13411 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:03

Miru To je ale chyba Já teď sleduju Thombsucker a ta je dle recenzí v zahraničí hooodně hlasitá:)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:19

Encens Asakusa L´Orchestre Parfum

...měkkým a teplým růžovým pepřem provzdušněné hedvábné kadidlo, delikátně dřevité kosatcem a delikátně ochucené fialkovými okvětními lístky.

Matné akvarelové tóny antracitu, holubičí šedi, tlumené tmavé fialové, slonové kosti, ale

i zlatočerná ultra nadýchaná řeka z myrhy,

vlnící se podprahově v chřípí jako z úst vyfouknutý cigaretový kouř éterem...

...teplé pižmem, nasládlé fialkou, delikátně pikantně dřevité kosatcem, měkce pichlavé cypřišem, pružně balzamické myrhou jak pápěří = smíchat a 

hutně bezgravitační lahodnost.

Krása

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:22

Korsičanka 

...na tu jsem taky koukala, ale jak jsem četla, že tam je narcis a včelí vosk, mám obavy, aby to nebylo jaksi vintage směr Caron třeba...

13411 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:29

Miru To asi bude. Což mi ale nevadí

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:33

Cuir Kora L´Orchestre Parfum

Kůže.

Delikátní ale luxusní a provzdušněná mentolovým furé v tmavé čokoládě.

nejspíš kombinace kardamonu s broskví a pryskyřicemi vytvářejí lehce navalujcí/jakoby divnoživočišný tón, jež po chvilince přechází do mléčnější a tím pádem snesitelnější roviny.

Hmm...

...lehce chlípná černá kůže změklá téměř na sirupovitou nit, pouze velmi mírně nasládlá, oblévaná vlažnými namléčnělými pryskyřicemi.

Střídá v sobě teplo a chlad. Teplo těla a chlad studené, až lehce namrzlé kůže sedadel v automobilu(vnímám i chuť kovu/plechu, resp. podílí se na onom tónu, chuti chladivosti),

a zase zpět... ...nelze zachytit, prolíná se to.

Zvláštní, lehce erotizující a současně iritující vůně

(má v sobě kůži z Cuir d´Anges - ale bez sterilnosti..., má v sobě kůži z Daim Blond - ale bez distingovanosti, má v sobě kůži ze Soleil de Jeddah - ale bez chladu chrámů, má v sobě DNA Mon Seul Désir - ale neposlouchá, nemá dané mantinely a rozpíjí se a vsakuje do pylového prachu, kam jen oko dohlédne...)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:41

Piano Santal L´Orchestre Parfum

...áááách...

LAHODNOST

Pleťový akord, bělostné hedvábné pižmo, delikátní svěžest vypreparovaná z cedru a bergamotu,

vyšlehaná mléčná pěna se špetkou namletého kmínu.

...vůně lásky v sofistikované podobě...

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. března 2021 14:51

Eléonore Rancé 1975

...pastelově žlutooranžová myrha vyšlehaná do nadýchané pěny s vmíchanou vanilkou.

Sametové, hebké, plné, něžné, , vláčně prachové hedvábí z pačuli, kadidla, tonky, zahuštěné ambrou a pižmem prohřáté na teplotu těla.

A paradoxně až na konci se objevuje citronem osvěžená a i díky němu příjemná broskev.

Optimistická, radostná vůně, ale není rozjásaná, je taková uhlazená, ukotvená do klidu...

Moc příjemná.

Vůni vnímám opravdu v barvách jejího flakonu, proto potřebuje barevný protipól...:

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. března 2021 15:01

Poudré de Liberté Au Pays de la Fleur d´Oranger

...první dojmy - evokuje mi vůni 24, Fabourg EdP Hermés více ovocem říznutý Jungle Elephant Kenzo.

Po chvíli se tenhle exotický mix zklidní, jemně zprachovatí, všechny ingredience se vzájemně prolnou v jakousi naovocnělou vláčně prachovou, nadýchaně hutnou masu s podprahovými matnými tóny perníku(to nejspíš zásluhou lékořice).

I přes své poměrně bláznivé/výrazné složení Poudré de Liberté voní příjemně tlumeně.

Toto jsou barvy vůně...:

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 17. března 2021 15:22

Gardez-Moi Jovoy Paris

..hrůza.

Zelenej ylang, teplý rajčatový listy, kytky dusící se ve skleníku na teplé hlíně se zavadající naškubanou trávou, polévkové živočišné zeleno z větvičníku.

Bože, tohle taky někdo nosí.?!..

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 18. března 2021 14:50

Miru Ad Moonmilk - píšu si, ale cena za 30 ml mi připadá poněkud vysoká.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 18. března 2021 18:17

Fleur 

...ano, i mně se nelíbí. To oproti tomu Ligno je hustý, držící, a tak min půl hodiny i prostorovka. A cena pohodová.

No, nicméně - určitě doporučuji i Encens Asakusa!. Je v ní lahodný kosatec jako v Privé La Femme Bleue Giorgio Armani...

Zpočátku a někdy i během nošení se pepř ve složení chová jak pichlavé nechtíky přidrzlého mrňouse, ale je to v podstatě příjemné a osvěžující. Ale ten lahodný základ "kadidlo + kosatec + navanilkovělé pižmo" je prostě kouzelný, éterický... 

Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 18. března 2021 21:17

Miru A v myskino nyní za -10% ;-)

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 19. března 2021 04:05

svěženkář 

...já to vím. Také, proto si doplňuji zásoby mé současné signature Ligno...

Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 19. března 2021 07:10

Miru

PS: to víš, já jdu na jistotu, kdyby náhodou... doufám, že tím neobtěžuji.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 19. března 2021 07:18

svěženkář 

...nene, člověk je vždycky rád za dobrý tip.! Nikdy nevíš, kdy a komu se bude hodit

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 19. března 2021 12:27

Madeleine Masque Milano

Tuhle vůni jsem předem chtěla milovat pro její jméno, pro neoddělitelnou asociaci s Proustem, pro její poctu cukrářskému umění, ale je mi líto, nejde to.

Nadýchaný piškot se prohýbá pod tlustou vrstvou dusivého kaštanového pyré, pražených lískových ořechů a to celé spolu s café latté s betonově hustou pěnou se chvílemi mění v protivně řezavý pendrekový tón, ano už vidím, jak se ten černý lékořicový proužek vine se zrádností hada celým zákuskem, zatímco v mléce se rozpouští tuberóza. Úvod je opulentní a všeho je moc: mléčné tóny jsou příliš mastné, ořechy a káva pražené do černa. Mám pocit, že jsem si přivoněla k zápěstí a hned jsem přibrala dvě kila.

Ale po dvou hodinách přijde odměna za trpělivost. Je hebká, teplá, pižmově dřevitá, vanilkově krémová a hlavně nepředstírá, že je k jídlu. 

Tahle gurmánská vůně je originální, ale já děkuji, zůstávám u své moka konvičky a čtverečku stoprocentní čokolády, navoním se raději růžemi.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 19. března 2021 12:29

Fleur 

...to zní zajímavě.!.

13411 příspěvků moje polička 19. března 2021 12:31

Fleur Taky jsem už o ní něco "nad míru" četla:)