svěženkář nikdy nevieš, či ON ![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
slniecko teena-s alibi milacka
Co na tom Dorinovi máte? Vždyť je to trpaslík...
Ukážkový príklad, že na veľkosti nezáleží, keď miluješ, neriešiš
(údajne
)
La Stanza Delle Bambole (Nobile 1942)
Ta vůně je trochu ujetá.. na jednu stranu voní jako květinové Salko (husté slazené mléko s ylangem a pomerančovým květem), zároveň se mi vybavuje vůně jedné mé panenky z dětství - bylo to miminko, hlava měkká a matná, tělíčko tvrdé a lesklé.
A do třetice.. ta mléčnost je značně "spermatická".. další asociace s panenkou nafukovací a ne pro děti. Suma sumárum, hříšná nevinnost. Líbí se mi to.

Martula to je moje Věruška![]()
alibi Ta moje byla Radeček ![]()
Martula to je pěkný. jméno jsi panence vybrala sama?
Moje Věruška se jmenuje po babičce
alibi podle ocasu vlevo to vypadá, že máme stejnýho koníka![]()
můjje po druhé babičce, která ho podle mojí mamky dostala darem od mé tety z Rumunska. Možná je ebenový ???
Ať jen neplevelim. Dnes jsem zkoušela Hindu Kush La Via del Profumo a je dost podobná L' air du Desert Marocain
a já ho kdysi dostala od kamarádky, která ho měla po dědečkovi![]()

BOGUE: ILL DÉCI
doporučený hudební doprovod: Bittersweet symphony
"We're running in circles... I can't change, I can't change... "
Něco v té disharmonii nehraje. Gumoví medvídci haribo (tlumené citrusy, včelí vosk), osolené benzoe, parfémovaný odlakovač na nehty, květinové stonky, Fenykl, bylinky, lehce pudrová animalika zvláštně nasladlá jak chemická chuť mejdlíček, co bývaly v cukrárnách. Posazená na santalu (ne nepodobného Santal 33). Je to něčím nepříjemný, je to divný a postupně se to uhlazuje. Po hodině krásná jemná animální pudrovka slitś se santslem, po dvou a třech čím dál tím lepší. Nejlepší teplá pleť někoho, kdo je Vám blízko. Konejšivě uklidňující, animálně nasladlá. Nejkrásnější a nejjemnější. Pro někoho maminka, pro někoho sestra, pro někoho jeho dítě.
Vše je v pořadku. A nemusíte se měnit.
slzy štěstí.
You don't need to change, when you're fully accepted, loved unconditionally. As you are.
viktorka_od splavu krásný![]()
ad L´Insomnuit Robert Piguet
...v této vůni je Iris Torrefié a Mon Guerlain EdP a stopy Cuir Intense Guerlain
ad Cuir Intense Guerlain
...má v sobě něco z Iris Torrefié
...no, on za mnou nejspíš vzoreček doputuje, čekám na něj delší dobu...
...Tvoje minirecenze na Radical Rose = super!.
Ano, tak nějaK - podstatou - by měla vypadat vůně. Prostě protiklady, rozporuplnost, přitažlivost...
Gothic I Loree Rodkin
Slast
Delikátně načokoládověle likérová vanilka, hladká jak étericky olejovitá hladina hutného ale peříčkově hedvábného zlatistého likéru,
a tahle aristokraticky svůdná mrcha hladí a šeptá...
...šeptá a
přitom potáhne z doutníku Cohiba
(jo, ne z jiného, protože tenhle JE luxusní, tenhle JE delikátně jemný a chutí plný. Tabákové hedvábí...)
a téměř neviditelný šedavý, líně se kroutící svazek tenoučkých stužek tančí kolem chřípí -
ne chuť tabáku, byť jednoho z nejdražších, ale až onen vyfouknutý kouř, pavučinový oblak z popela a ten
s královnou afrodiziak se pomalinku ale jistě vpíjejí do několika pater pačuliových listů...
...pačuli macerované v sirupu z roztaveného zlata vanilkových lusků s dochutí alkoholově vysokoprocentních čokoládových likérů, jež ale i přes svoji sílu hladí útroby narkoticky zmalátňující slastí
a na hladinu sedá prach...
...i nákladné, velmi honosné sídlo bývá někdy opuštěné, prázdné a
pak, jakoby z dálky jen velmi nepatrný chladivý vánek...
...lehoulince navlhlý -
možná zdi smáčené nočním deštěm,
možná polštáře s mapami po slzách v chladu půlnočních hodin,
možná ohromná kytice prudce vytažena z masivní vázy a pohozená na kamennou dlažbu...
(a možná jen ty pačuliové listy vzteky drcené mezi prsty - způsobují mikroskopické průtahovo a do toho plivnutej horkej vanilkovej chlast přímo z úst)
Zajímavá vůně.
Neprvoplánově líbivá/přitažlivá.
Jiná.
Krásná

...zase chlast:
Gothic III Loree Rodkin
...tinktura z mechu a
kurva!,
je to děsně rychlý!...
Takže znovu -
představte si v lese ty naducaný stříbřitě šedavě zelenkavý polštáře mechu
a ty - nejsou nacucaný dešťovou vodou,
ale jsou nacucaný chlastem - načokoládovělým sirupem(ambra, vanilka, pižmo) a
jak píšu, že je to fičák, tak sotva tohle docvakám, už je tu
erotika...
...gardenie.
Houbičkovitá gardenie.
Ale ne bíle/nevěstinkově houbičkovitá(Cruel Gardenia),
nýbrž chlípně mléčně zeleně/jak míza z nitra rostliny/
zahřátá na teplotu těla, zahuštěna ambrou - nyní ambrou velmi světlých barev a
přetransormována do konzistence špinavě bílých tělních tekutin...
Prostě gardenie pro dospělé...
Bude to znít asi blbě, ale jinak to vyjádřit prostě nejde. Je to vůně pro
femme fatale samici s nezlomnou vnitřní silou a s vnitřní křehkostí
(vůbec nemusí vypadat jako Sophia Loren či Gina L., musí na to mít "jen" vnitřní koule)
...
Bílozelená - pižmem vymazlená do dokonalé hladkosti, oblosti, mohérovosti, luxusně delikátní provokativnosti -
gardenie.
Wow!.

...na tenhle vzorek jsem čekala skoro deset let
Musc Bruno Acampora
Italský musc.
Pačuli máčené v hedvábné tinktuře z mikrohoblin hřebíčku macerovaných v ambře svařené na bezcukrovou nit s pout pouriovou rose s pár v prachu oválenými fialkami a s navlhlými santalovými policemi, v nichž, na některých místech zůstaly drobné mapky po lékarenských medicínách...
(prostě úplně na vás dýchne vintage vlhký odér z Boutique di Antiquariato)
Tohle není vůně pižma, mydlinek, pudru nebo tak.
Tohle je vůně, když se čerstvě vysprchujete a sednete si v italském domě, hotelu na čisté lůžko ve sluncem vyhřátém pokoji...
...to je ta vůně -
lehce povlávající jemňoulince hebce bylinná čistá vzdušná, delikátně prachově pikantní

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje