blackviolet vyzkousim, Kiso mi nejak prisla na ted prirozenejsi. Navic na blbej den je idealni zacouzena kuze, zejo ![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
...Tvoje "Madly in Love" - vnímám jako
absolutní/neoddiskutovatelný
konec.
Ale klidný,
smířený,
osvobozující...
(se vzpomínkami na to krásné. Protože krásné věci jsou v každém vztahu. Aspoň zlomkově)
![]()
A vůně - i složení a popis mi zní krásně
... napsala jsi to naprosto přesně
- v té vůni je tiché, měkké smíření, odcházení, ale bez zahořklosti a bolesti, je jako pomalé a chtěné stmívání, z kterého nemáš strach, jako když zavřeš oči a hluboce se nadechneš, pak pomalu vydechneš, otevřeš oči a víš, že všechno je přesně tak, jak má být...
...tak. Rozumím tomu...![]()
euridike To je paráda, úplně jsem si to prožila.
Madly in love...Musím si sehnat vzorek. ![]()
...krása
Vláčně, líně ale současně bezgravitačně jiskřivě/radostně prachově pudrová vůně,
kdy ony vonné nano částečky jsou z krásných, právě rozvitých, hlavně bílých květů růží, magnolií, luxusně delikátně jedových konvalinek, delikátně intenzivní mimózy
a mezi nimi se proplétá, prostupuje jimi, ultra nadýchaná ylangová pěna s vanilkou.
Vůni vnímám jako něžně urputně(v tom nejlepším smyslu slova)
vláčně, vlaze a vlhce krémově pudrovou, hustou a současně provzdušněnou.
Veškeré "zelené" a ostatní ingredience ve složení způsobují, že si musím neustále přičichávat a slastně přivírat oči.
Tohle jsem vždycky chtěla, tohle jsem tak nějak já...
Dolceacqua Le Donne di Masque Milano
...pouze z ovoněného peříčka
(takže jak to půjde, musím zkusit na kůži)

Lethe Ulrich Lang
Kašmír.
Nasládle delikátně naslanělá kašmírová vůně
těla.
Krásné.
Osciluje na hraně tělové a velejemně gurmánsky tělové vůně.
Jakoby jste nazí leželi pouze pod lehounkou přikrývkou, v ústech převalovali téměř na pastu rozmělněné mandle a lískové oříšky,
otevřeným oknem proudil teple chladivý vzduch a přinášel z velké dálky éterický odér cedrových kmenů objímaných vzduchem tetelícím se nad levandulovými lány...
(...kecala jsem v předchozím popisu vůně, teda, musím upřesnit - i tohle, i tahle vůně
jsem
já)

Luce Meo Fusciuni
...hmm!
...chlast ve vlhkém interno italiano s jediným, ale poledním, slunečním paprskem.
A tabák, a dřeva a prach a moderno.
A to je asi vše.
Kdo byl v Itálii, umí si všechny ty vůně a odéry, jež s touto mini charakteristikou souzní,
představit.
Krásné
https://www.youtube.com/watch?v=Vb1HfqqS6cU&list=RDMM

Carlo e Camila in Segheria

Natuzzi
Petra Le Donne di Masque
...bergamotová mandarinka
nebo
mandarinkový bergamot.?,
změklý sluneční pastelově oranžovou citrusovou šťávou a
současně jakoby se ztvrdlými rysy, jež přišly s pepřem...
A zelené, opět pepřem - pichlavé pačuli,
a jestli se do vteřiny něco nestane, vůně mi rozškrábe svým chladem a distingovaností chřípí i vnitřek hlavy...
...ale ano, ty vteřiny
byly.
Dvě, tři.?.
...a vůně začíná velmi nenápadně a velmi hladce krotnout, měknout v kolenou, stává se
- bez pejorativního zabarvení -
milou, až mazlivou. Ovšem elegantní distanc si drží neustále.
A co že tuhle tekutinu přemluvilo k tomu, aby se se mnou ráčila bavit.?
Růže.
Růže s ovocnými podtóny s neustálou, leč už delikátní pichlavostí,
s hebkostí jasmínových ovanutí, s tíhou orientálních pryskyřic,
jež ohlazují tenoučké kožené řemínky,
aby jejich šlehnutí bylo opravdu jen slastí...
Tekutina i barva flakonu jsou VELMI matoucí!.
Petra je
mrcha.
...elegantně
svůdná.
Mazlivě
distingovaná a
a tlumeně
jiskřivá.
Jestli je například Portrait of a Lady těžká, tak
Petra je
nepolapitelná
a přesto
stabilní...
Růže v této vůni nemá sólo, resp. všechny ingredience jsou v téměř shodném poměru.
Ovšem právě růže se tady chová jak rozmazlený spratek, pořád na sebe upozorňuje, neustále ji vnímáte.
(a nakonec se objevily i stopy hebké mýdlovosti. To, když už je po všem a vycházíte z koupelny...)
((Phillip Plein Milan Fashion Week 2020))

Madeleine Masque Fragranze Milano
...delikátně načokoládovělá kaštanová pasta v hutné ale nadýchané smetaně.
No, to je
žrádlo!.
Huba plná, ne arašídového, ale kaštanovo tuberózově vanilkového másla, že nestačím polykat...
...a abych nepozbyla dechu, ni života,
jak princ v lesklé zbroji ke mně se tryskem na bělostném oři blíží Jeho Veličenstvo kmín -
by se vše umravnilo, provzdušnilo,
no ale, přiznejme si narovinu, přidalo se i troošinku té aristokratické dekadence a hříšnosti
(bodejť ne, když k tomu pořád cumlá zbytky lékořicovýho špalku).
Velmi dobrá/kvalitní vůně!.
Skladbou/nápadem i zpracováním, konzistencí.
Yes, solidní voňavá díla pořád existují...
(Miu Miu)

Palermo
Rogue Perfumery: Derviche
Stejně jako Flora & Fauna nebo Tabac Vert, je i Derviche zástupcem staré parfémové školy, doplněným tentokrát i modernějšími prvky. Jedná se o balzamickou ambrovku s bergamotovým úvodem a vřelým, vanilkou proslazeným kadidlem, které zahřívá kvítky jasmínu, z níž se po rozvonění prostřednictvím zbroušené, příjemně živočišné kůže a semišového šafránu vyklube tabákovější variace na Tabac Blond. Ambra s vanilkou se pak vrací znovu v základu, aby společně se skořicovým popraškem a dalšími složkami vytvořily dojem jablečného štrůdlu z Ambre Narguilé, překvapivě však zdaleka ne tak přeslazeného
.
Matière Première: Falcon Leather
Sokolníkovy rukavice jsou labdanově kožené a podšité šafránovým semišem. Po rozvonění zdrsní kouřem z březového dehtu a potemní tóny příjemně živočišného oudu. V základu pak celou kompozici prosladí balzamicky vanilkový benzoin. A v tomhle případě konečně můžu pochválit už i intenzitu s výdrží
. Pokud vás oslovily Privé Cuir Noir, fallintostars či Sleek Suede, pak určitě vyzkoušejte i Falcon Leather.
...ta Derviche zní hodně dobře
ad zkoušené vůně
Luce Meo Fusciuni - je fakt pěkná. Ale taková opatrná, hodná. Jako podle flakonu, etikety bych si představovala tmavou, temnou, těžkou vůni/ne pro každého. Ale ona je to velmi příjemná italská tabáková vintage vůně, velmi snadno nositelná dnes.
Lethe Ulrich Lang - tak o sto procent vyšší level vůně Reveal Calvin Klein. Prostě delikátně dřevitě kašmírová vůně těla s podprahovým gurmánským zabarvením.
Výdrž výborná.
...a je ta vůně taková teple chladivá
Madeleine Masque Milano - už vím, co mi to připomíná!. Takovej poctivej, původní
Hypnotic Poison Christian Dior.
Petra Masque Milano - je kouzelná. Teda, zkouším znovu a mohu napsat jiný popis úplně.!
Ovocně sladká růže, čajově žluto oranžová, jakoby mýdlem lehce mazlavě klouzavá a s kadidlem. Je to jak Allure Chanel EdP v mohérově kadidlovém objetí.
Pichlavost.? Přítomná, leč minimální.
Jo, dnes mi barva flakonu i tekutiny k vůni sedí.
Zvláštní.
(kdybych musela pro všechny vůně vybrat jeden outfit, byl by to následující od Michaela Korsepodzim 2020)

Vanille de Tahiti Perris Monte Carlo
...alkoholově dezertní vanilka, jako nějaký vanilkový zákusek, už to mám - zmrzlina flambovaná jí samou zvláčnělém listovém těstě, zakápnutá pikaem.
(uf, to je věta!, na jedno, dvě nadechnutí v pár vteřinách recenzička)
Intenzita ale velmi rychle slábne, zrovna tak, jak tající vanilkovo smetanové gelato na teplých crepes,
a ke vší smůle(pro mě:"Ó, ty hrůzo!") se přidává zeleno z banánovýho ylangu a santalu, a
už je to "jen" zmrzkou omatlanej ylangovej santalovej špalek.
Škoda.
Začátek byl skvostnej...
(hm, ale co chci, že jo. Vanilka z Tahiti, takže vůně na bílej písek u světlounce tyrkysového moře. Čili plážovka. ..plážovka?! Ozero7
kde jsi.?..
)

(jako bych tušila "zradu", a přestože vůně s vanilkou, dala jsem vzorek na pravou ruku. Tam dávám vůně, o kterých si nedělám extra iluze. Hm, tipla jsem správně "Vanilku z Tahiti"...)
...na levou ruku si dávám vždycky vůně, kterým věřím, o kterých si myslím, že budou dobrý. Takže schválně - trefím to.?
Mystic Incense The Merchant Venice
...rozostřeně naslanělý karamel současně i se stopami sušeného ovoce rozemletého na prach.
Začátek - snaží se do kostela nalákat dušičky na mlsky.?.
Uvidíme.
...asi ano -
úvodní odér se začíná rozmlžovat, prolínat éterem kolem mě, přesně jak krouživé hyeroglify tvořené z kadidlového vánku, jenž se bez ladu a skladu v oblých obrazcích neslyšně pohybuje zšeřelým, ne studeným, ale letním sluncem prohřátým, delikátně navlhlým svatým prostorem...
Hmm. Tu vůni už jsem někde cítila..?.
Je to podprahově pižmové, naovocněle nasládlé kadidlo.
Takové pozitivní.
Žádná tíha, žádné hříchy, žádná tma.
...aha!.
Tohle kadidlo,
takhle by to mohlo vonět, když si žena s mužem jdou před oltář slíbit, že
navždy...
(prostě v téhle vůni JE kostel, je tam kadidlo, ale je tam i hodně barev, a je tam radost, vnitřní štěstí, láska...)

Venice

euridike To je paráda, úplně jsem si to prožila.
Madly in love...Musím si sehnat vzorek.
Díky, to jsi mi udělala radost, fakt...
Všechny recenze zase a opět prvotřídní, no jako vždycky...
...kuju, moc
Dík![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my