Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 29. zaří 2026 23:27
Reakce na RoSa:

Mha pěkná levandule byla Caron pour un Homme... i dobrá cena... ale je pánská...

a taky nádherná Gris Clair od Lutense, ale ta už se nesežene asi... 

​Jdu sem s dotazem a ctu par poslednich stranek, ten Caron vypada dobre! Pansky nosim hodne, to bych zkusila. Nedavno jsem zkousela jejich Tabac Exquis a je uzasny! 

Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 29. zaří 2026 23:33
Reakce na Miru:

Mha 

ad Lethe

...leknín tam vůbec není patrný, nebo určitě ne tak, jako chladivá květina.

Je to vůně pokožky, v čisté, vzdušné podobě.

(vzdáleně typově jako byla vůně Reveal Calvin Klein bez tolika "slanosti")

((ale chtělo by to zkusit, protože poprvé mi připadala hedvábná, lehounká, splynula se mnou... Ale po čase jsem ji vnímala už tak étericky, a spíše dost ambrově a i dřevitě))

​Reveal jsem ted koupila kamosce jako bolestne pri rekonvalescenci po operaci, mam ji doma a libila se ji. Je moc hezka, me pripomina Turquoise z te Prive rady Armani. Uz ji skoro nikde nemaji. 

Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 29. zaří 2026 23:38

Jdu sem pro tip na mandlovou vuni, neco bych si i dala na to vlhci a studenejsi pocasi. Mam doma ted BDK Velvet tonka a mandle je tam hezka, zbytek me uplne nebere. Zvazuju, ze bych sla do "klasiky" Acqua di Parma Mandorlo di Sicilia. Nechci uplne mega niche vuni, protoze ta cenovka je pak dost vyssi. 

Tak kdyby mel nekdo jeste dalsi tip, sem s tim. 

A nekoupila jsem si nakonec Plum in Cognac od Scents of Wood, kdyz meli 50% slevovy kupon, protoze stranka neposila do Kanady, grrr. Ale ve ct bych si mela vyzvednout Serge Lutens Feminite du Bois, na kterou mam zalusk uz delsi dobu a svetska je tam shodou okolnosti taky. Jedna pani co ji uz znam prodava 50ml baleni, tak do toho pujdu. 

Dneska od rana prsi a mam na sobe Golden Gallah, to je koreni a kafe na jistotu. 

Offline Miru
17257 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 03:22

0zero7 

...já se těším, až vyskočí Velvet Tonka Extrait BDK Parfums.

To složení je krásné.

Momentálně se mi od té značky moc líbí a na podzim ideální Stellar Silk

Offline jerry
11441 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 08:26

​Jdu sem s dotazem a ctu par poslednich stranek, ten Caron vypada dobre! Pansky nosim hodne, to bych zkusila. Nedavno jsem zkousela jejich Tabac Exquis a je uzasny! 

​Ten Caron je opravdu povedená levandule. A na vladtni kůži potvrzuju unisex. Rozhodně vyzkoušej, už kvůli možné reformulaci.

Offline slniecko admin
19769 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 09:19

0zero7 ten Caron je velmi pekny, kupila som raz aj manzelovi, len je dost vanilkovy, ved uvidis, unisex je to bez debaty.

Offline miriell
36 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 12:24

0zero7

Za mě je nejvíce mandlová Chemin D'Amande od Une Nuit Nomade. Ale už niche cenovka. 

Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 01. října 2026 15:00

jerry slniecko Caron je super, ale kupovat ho neplánuju. Dneska bych měla vyzvednout Lutense, tu Feminite du Bois. A chtěla bych koupit nějakou mandlovou, ale nevím jakou. 
miriellTo právě nevím, jestli se mi chce dát. Ještě jsem koukala na tu mandli od Van Cleef & Arpels, ale podobná cenovka. Acqua di Parma jsem kdysi jejich mandlovou nosila a jejich vůně se mi líbí. Mám na seznamu Panarea ještě. Možná mrknu jestli Loccitane nedělá toaletku v té mandlové řadě.

Offline Sweet Potato
40819 příspěvků moje polička 02. října 2026 10:34

0zero7 Féminité je báječná. Ať se ti dobře nosí.

Offline Sweet Potato
40819 příspěvků moje polička 02. října 2026 10:34

0zero7 Féminité je báječná. Ať se ti dobře nosí.

Offline 0zero7
12047 příspěvků moje polička 02. října 2026 18:04

Sweet Potato dekuji, tesim se, pani to prelozila na dnesek pres obed. Porad jsem se nerozhodla cos a tou mandli, jak budu moc otalet tak proste asi koupim tu ADP Mandorlo a bude to.