Potřebovala bych květinovku... Ne vysloveně svěží, ne avivážovou, ne přehnaně ovocnou (trochu ho snesu). Líbilo by se mi, kdyby šla klidně trochu do krémova nebo do pudrova (ale ne moc sladký pudr), případně nějaký dřevitý základ. Aby byla spíš plnější a sytější, květinově nasládlá. Nemám nějak požadavky na konkrétní květiny. Obejdu se bez konvalinek. A ideálně bez pačuli, nebo nesmí být nějak extra cítit - sice se mi líbí, ale v létě ve spojení s květinami ne... A nějak prostě nevím, kam sáhnout.
Mýdlo nevadí. Jo a aby byla nějak rozumně dostupná, jak nákupem, tak cenově. Aktuálně mám maličko "absťák" po stříkacích vůní, většinu poličky tvoří arabské roll-ony, které mám moc ráda, ale přece jen je to trochu něco jiného. Nějaké nápady? ![]()
Jakou vůni pro mě.?
Gucci Flora
Co třeba Vanderbilt - http://www.fragrantica.com/perfume/Gloria-Vanderbilt/Vanderbilt-955.html
Na mně je taková karafiátovo - dřevitě - mýdlovo - pudrová.
Mýdlo tam není výrazné, spíše jen dokresluje (tzn. žádný White Linen).
A prodává se teď za neuvěřitelně příznivé ceny.
Bvlgari Pour Femme na mňa pôsobí presne tak, ako píšeš...nie je príliš svieža, ani príliš sladká, kvetinovo- pudrová, dostupná za prijateľnú cenu![]()
...souhlas
Vanderbilt jsem měla nedávno, zas tak moc mě neuchvátila, abych si ji pořídila znovu.
Bvlgari pour Femme jsem měla dřív odstřik a pamatuju si ji docela sladkou, ale někde vyzkouším a uvidím. Díky.
A co nějakou tu letní bílou Cerruti 1881? été, blanc... Ta by mohla vyhovovat.
Jen nevím, jak je dostupná
Ale jo, určitě by se dala sehnat:
http://www.inparfumerie.cz/produkt/cerruti-1881-eau-d-ete-2004-pro-zeny-toaletni-voda-edt-100ml
A čo tak vyskúšať Quatre, tohtoročnú novinku od Boucheron ?
Flowerbomb (event, nějakou odnož), Hypnotic Poison, jednu ze starých limitek Opia - např. Opium Orchideé, odnože Angel, Alien. Amarige, Paloma Picasso, Cuir Lancome, Montale Pure Gold, Aoud Damascus, Harris Fleur Oriental, Geranium Bourbon, Black Orchid.
...děkuju
.
Ale mě nějak teď sladké vůně nebaví, resp. ano, brala bych nějakou, ale takovou, kterou jsem ještě neměla, takže z toho seznamu žádnou...
Montale - neoslovuje mě, v jeho vůních se nedá "objevovat", nelíbí se mi ty flakony, a značka Miller Harris mě nějak míjí...
Potřebuju vůni svým způsobem nezařaditelnou, neuchopitelnou, silnou, neobtěžující, luxusní, nevtíravou, líbivou, zajímavou...
...možná na nějakou časem narazím, zatím mám alespoň něco, tužebník...
Potřebovala bych poradit - potřebuju nějaké letní osvěžovadlo do práce, do kabelky, levnější, svěží polévačku, se kterou se během dne můžu přestříknout, aniž by chlapi v kanclu kolem odpadávali a otevírali okna
. Běžně dostupnou, obyčejně neobyčejnou
. Zkoušela jsem dnes a včera např. LB Dreaming in Portofino, Jil Sander Sport for Woman (moje letní stálice), Kenzo L´eau 2, CK in2you, Moschino Funny, I love love. Líbí se mi tak nějak všechny stejně, nemůžu se rozhodnout
. Poradíte? Může to být pochopitelně i úplně jiná, ale něco v tomto duchu. Děkuji!
AA Pamplelune
AA Mandarine Basilic
Eau d´Hadrien
Le Chevrefeuille
Mugler Cologne
Oudh al Misk
Tuscan Soul
Eclat D´Arpege
4711 a její odnože
některá z kolínkých od Hermes
Zkoušela jsi někdy tuhle 4711? Na léto je skvělá a cena taky OK ![]()
http://www.inparfumerie.cz/produkt/muelhens-no-4711-nouveau-pro-zeny-kolinska-voda-edc-100ml-tester
Tá od RoSy je pekná a mne sa ešte páči teraz od tej istej značky:
http://www.parfumanie.cz/database/detail/4711-wunder-wasser-fur-sie-women-maurer-wirtz
Potřebovala bych květinovku... Ne vysloveně svěží, ne avivážovou, ne přehnaně ovocnou (trochu ho snesu). Líbilo by se mi, kdyby šla klidně trochu do krémova nebo do pudrova (ale ne moc sladký pudr), případně nějaký dřevitý základ. Aby byla spíš plnější a sytější, květinově nasládlá. Nemám nějak požadavky na konkrétní květiny. Obejdu se bez konvalinek. A ideálně bez pačuli, nebo nesmí být nějak extra cítit - sice se mi líbí, ale v létě ve spojení s květinami ne... A nějak prostě nevím, kam sáhnout.
Mýdlo nevadí. Jo a aby byla nějak rozumně dostupná, jak nákupem, tak cenově. Aktuálně mám maličko "absťák" po stříkacích vůní, většinu poličky tvoří arabské roll-ony, které mám moc ráda, ale přece jen je to trochu něco jiného. Nějaké nápady? ![]()
Čo tak Flower od Kenza, kvetiny + pudr, v lete je nádherná, kolega bol z nej hotový. ![]()
Znám jen ty AA a samozřejmě Eclat d´Arpége, to je moje stálice a tu musím mít na poličce stále. U té jediné z mé poličky vím, že je krásná a nekonfliktní, tu chválí úplně každý
.
Nezkoušela. Není moc pánská
?
Co úplně obyčejnej zelenej čaj od EA? je levná, polejvací a chlapům se líbí. případně zelenej čaj od Yves Rocher. Ten taky není marnej. Nebo nějakou odnož Aliena (třeba mojí lepší polejvačku ta vydrží - Aqua chic, tu teď maj na Elninu za dobrou cenu a pak mám ještě ráda Eau Pure od Biotherm, ta je ale letos nějaká drahá)
http://www.parfemy-elnino.cz/thierry-mugler-alien-aqua-chic
Nebo v Tescu jsem si koupila Tresori di Oriente White Musc za 169,- Kč, taky vydrží a v létě bude hezká
a taky budu v létě používat Body Tender, ta je taková sprchová, neotravuje, manželovi se líbí a pojede se mnou na dovolenou, je zatím odpočinkovým favoritem
Těm co jsi tady vypsala se taky podobá Naturelle od YR, Azzure Breze z Marks&Spencer (tu mají 100 ml za 499,- Kč).
Pak se mi líbí od Burberry Brit sheer, Brit summer 2012, maj bezvadnou výdrž, zkoušela jsem je loni v létě.
S těma bojuju, zatím vyhrávám
Éclat d´Arpege ta taky jde a líbí se
Tesori White Musk jsem měla a používala jsem výhradně na spaní, manželovi se moc líbila. Ale na denní nošení si ji neumím představit. Chci svěží vůni, vůni citrusů a čistoty.
Zelený čaj asi není to pravé, co hledám, i když ten od YR má mamka a je dobrý.
Brity neznám, naslepo to asi nerisknu. Ale děkuji! ![]()
Právěže není - spíš ženská. Můžu Ti poslat vzorek, jestli chceš... ale za ty prachy (viz odkaz) bych to riskla, je moc příjemná v létě!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje