Skús Lei (Mazzolari)
...alebo Néa(Jul et Mad)![]()
Memoir, Lutens Feminité du Bois, Un Bois Vanille, 450 Farmacia SS. Annunziata, Organza Indecence, Miller Harris Fleur Oriental, PG Tonkamande , Tauer LAir Marocain Desert, L'Artisan Dzongkha, Ambre Extrême , Molinard Tendre Friandise, Coromandel, Eau Duell Diptyque a nebo ta nová řada od Goutal, o které Vendulka psala článek.
Dusty, Ayuri a Mirka, ďakujem za tipy ![]()
Hledám vůni pro maminku: bílé květy + santal
Prosím o radu s výběrem vůně k Vánocům. Z prošlých butiků se jí líbila nejvíc Aqua Vitae Forte, ovšem když jsem zjistila cenu, začala jsem uvažovat o alternativě. Kdyby řekla, že je nádherná a musí ji mít, tak je to něco jiného než "tahle je hezká"...
Ještě ji zaujala Simone Cosac Peccato a Bianca, Puredistance White. Piguet se nelíbil vůbec.
Obecně má ráda květiny, nevadí jí citrusy a další ovoce, pačuli a snesla by myslím i semiš. Hlavní je ale ten santal, na něm trvá.
Její oblíbená vůně je Rancé Helene, takže spíš něco jemného, něžného.
A jelikož jsme otáleli dlouho, budu se s výběrem muset omezit na český trh, jinak to do Vánoc nepřijde.
Ráda bych se vešla do čtyř tisíc za flakon.
Myslíte, že třeba Ubar nebo nějaký Biehl by mohl mít úspěch?
Předem děkuji za nápady ![]()

Souffle Intime
Zkoušela, nezaujalo :( Myslím, že nemá lilie ráda.
...všude není santal, ale líbit by se mohly..:
Cuir Velours
Poudré JovoyParis
L´Eau Circé Parfumerie Generalé
Potiche
Dyptique
Violet Blonde
Opus III Amouage
Versilia Aurum Profumi del Forte
A co třeba Bois de Santal od Keiko, je to i dostatečně nežné. A Puredistance White je také hezká
Ubar bych nedoporučovala. Pak napiš, jak to dopadlo.
Napadla mě 10 Corso Como, ale tu do vánoc asi nestihneš.
Co tedy Lutensova Feminite du Bois?
Ono je to těžký s tím santalem - kde je výraznej, tak se spíš jedná o těžší orientálky (viz třeba Samsara, Coco apod.). A tam, kde sice ve složení je, ale ne jako hlavní nota, ho zas nositelka ani nemusí detekovat, to záleží na jejím vnímání... protože jako typickej zástupce požadavku "bílý květy a santal" vychází No. 5, ale kdo tam ten santal "uvidí", pod tím nánosem aldehydů? ![]()
Feminite du Bois bude moc orientální. Keiko půjdu dneska zkusit, díky :) Co Une Fleur de Cassie? Nebo je to úplně mimo?
Se santalem neporadím, ale Ubar je hodně chypré. Mojí mamce se líbí(a sluší) moc, je to vůně pro dámu, ale bez zkoušení bych ho nekupovala. Něžná fakt není.
Bois de Santal je dobrý tip. Une Fleurs de Cassie určitě ne, ta by ji podle toho, co popisuješ, že se jí líbí, mohla porazit. A co Kilianova nová Voulez-vous coucher avec Moi? Pokud by se jí líbila a koupila bys cestovní balení, tak se cenově vejdeš. Napadá mě ještě Mojave Ghost od Byreda
. V obou santal je. V Kilianovi je těch bílých kytek víc. V Mojave teda jen fialka - nevím, jaký má tvoje maminka k téhle kytce vztah.
Kiliana jsme zkoušeli, byl moc sladký a vanilkový. Byredo si nechám v záloze, fialky nevadí :) Co ještě Snob od Le Galion? Petite Cherie, které má být podobný, nosí sestra a mámě se také líbí, ale nevím, jak moc výrazné je tam to jablko?
Aha, no tak pokud byl Kilian moc sladký, si nejsem jistá, jestli nebude sladké i to Byredo
. Ta Keiko Mecheri by nemusela.
Snob jsem zkoušela v Madeleine a jako zbytek značky mě ničím nezaujala, ale zase tvoje maminka má úplně jiný vkus než já, tak těžko říct.
No tak v tom případě mám už jen jeden tip, co je podle mě méně sladké než Kilian a kombinuje bílé kytky a santal: Grand Bal od Diora z privátní kolekce. Ale to je bohužel už nad tvůj plánovaný rozpočet a vzorky k nim nejsou, ani je nedělají, takže to bys ji musela vzít do Pařížské s sebou.
V Petite Chérie není jablko, ale hruška a řekla bych, že je tam výrazná dost společně s tou trávou s pižmovou růží. Na mně teda v chladu drhne. Tak ale zase jestli se tvojí mamince líbí, tak to neřeš, jak je tam ta hruška výrazná a kup tu, když se nechytí Bois de Santal.
Tož tipů bylo nabídnuto dost, nyní vybírej už sama![]()
Bois de Santal jsem nesehnala, mají ho jen ve Varech :( Nakonec mám Mojave Ghost, jsem zvědavá, jak se bude tvářit. Přinejhorším půjdu 27. pro toho Kurkdijana :)
Všem zúčastněným děkuji za pomoc a přeji krásné klidné svátky!
Prosím tipy na sladší květinovou ale opulentní vůni, žádná jemná vzdušná vodička, ale sytá nepřehlédnutelná vůně něco ve stylu Poeme nebo Instant.
Ať zkouším co chci, pořád to není ono !
...nejsou všechny jen květinové, ale nepřehlédnutelné určitě![]()
Soavissima
Versilia Aurum
Gardenia Isabey
TUBEREUSE 3 ANIMALE Historie de Parfums
Opulentní.!
Vyhlazená opulentnost.
Flambované švestky v alkoholu.
Z a k á p n u t é stopičkou luxusně jemného bylinného likéru pro dámy…
Prostě vám to na kůži hoří.!
Delikátně a požitkářsky.
Cítíte i snad tavený vosk ze svící.!
Ale celá vůně, i když je sytá, tak je jemná a křehká. Právě tak křehká jako sušené květy slaměnek…
A tady je tuberóza kde?
Tavená nad plamenem té hořící svíčky…
Možná i trochu pod tím vším mýdlo…
TUBEREUSE 1 CAPRICIEUSE Histories de Parfums
Tuberóza?
Pche!
Kde?
KOSATEC.
No to je krásné…
Hrubý drhnoucí nekompromisní kosatec. Jenže v momentě jakoby se zalekl sám sebe, své neohroženosti při nástupu…,
a začíná povolovat…
Máslovatět.
Jenže ne plná pusa přeslazeného těžkého máslového krému, který vám leze i ušima,
ale nadýchaná máslová pěna, sytá, leč ne těžká. S probleskujícím vysokoprocentním kakaem.
Většina složek v této vůni – to je drhnoucí equipa = semiš, ylang, kosatec, kakao, i bergamot umí někdy pěkně pozlobit…
A kam se šafránem? Šafrán je v podstatě nepostradatelný v každém kvalitním dortu z tmavě hnědé luxusní čokolády…
Chvilku jsem přemýšlela, proč je tohle tuberózová vůně, když květ tuberózy v podstatě vůbec necítím.?.
Ale je to rafinované…
To máslo. Ten vyšlehaný hedvábný krém. Sice velice skromně proslazený, ale díky své plné hebkosti zaobalí ostatní složky jak do kašmírového světříku…
Do tuberózově máslového svetříku…
Tuberóza je v té smetanové pěně jak při premiéře ředitel divadla za oponou…
Opravdu nutno vyzkoušet pro milovnice kosatců.!
ARMENIACA VULGARIS ExVinis
…jako když si do úst s právě vyčištěnými zuby nacpete plnou hrst čokoládových bonbonů s pomerančově lanýžovou náplní.
Opulentní gurmánská vůně.
Velmi těžko rozpoznatelné jednotlivé složky, ale cítíte, že jich tam je hodně, což není na závadu. Právě naopak. Výborně sladěná kompozice.
Lze zachytit luxusně lehoučký medový tón, a pak - přičichněte si k ruce a úplně klidně si můžete postupně odškrtávat jednotlivé ingredience…
Tím, že je tam jak jídlo, tak rostlinstvo - nelze se přejíst…
Výborná!
Nejkrásnější, nejkvětinovější a nejopulentnější vůně je Mayotte. Můj loňský objev a největší láska. Posledních čtrnáct dní jsem ho nosila denně a nedokázal se mi zprotivit. Je to ale vůně spíš do tepla. Jo a už se nevyrábí. Takže blbej tip.
...a pak
Manoumalia LesNez - to nosila blahé paměti Oleka, a TO byla velká vůně.!
Monyette Paris by Monyette
Divine by Divine
Narcotic Venus Nasomatto
Champaca Comme des Garcons Luxe
Blu Bruno Acampora
Intense TIaré Montale
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.