Jakou vůni pro mě.?

01. ledna 2015 09:25
Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 19. května 2016 11:18

...zatím teoreticky - myslíte, že by ke mně šla

Velvet Orchid.?

(kdysi jsem ji zkoušela a dost dobré, a pak jsem ji zkoušela a vybavuji si, že jsem ji odsunula, že ji jako nemusím mít, tak nevím...)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. května 2016 13:32
Reakce na barbucha:

Naříkej, že jsi nikdy nezkoušela Shalimar PI L'Eau! To je totiž to samý jenom v jiný lahvi... Vzhledem k tomu, že SPI už můžeš, tenhle se ti s velkou pravděpodobností líbit bude. A určitě je ještě v parfumériích k vyzkoušení, má růžový střapec. Sensuelle má růžové peříčko. Nejlepší je mít všechny tři flakóny, protože jim to spolu moc sluší.

Offline barbucha blogger
35575 příspěvků moje polička 20. května 2016 17:52
Reakce na dynda:

To samý? Nějakej extra zážitek jsem z L'Eau neměla  Já jsem někde zahlídla, že by Sensuelle měla být jakože zelenější... tak asi nic teda. I když ten flakon je krásnej 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. května 2016 08:53
Reakce na barbucha:

Maximálně tam může být rozdíl na úrovni šarží, jinak je to stejná vůně. Dej jí ještě šanci, mně se hrozně líbí v dešti, což teda teď asi nevyzkoušíš. SPI mám zase ráda v horku.

Offline Michinka
195 příspěvků moje polička 23. května 2016 14:05
Reakce na dynda:

Určitě to není to samý, modrej střapec můžu pořád, růžovej se na mně rozloží hodně nehezky a peříčko taky!

Offline fija
897 příspěvků moje polička 23. května 2016 14:12
Reakce na Michinka:

Tak s tím souhlasím - modrý střapec mám hodně ráda, svého času jsem spotřebovala několik flakónů... růžovej střapec a peříčko se na mně taky rozkládají nějak divně...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 24. května 2016 11:39
Reakce na Miru:

...zatím teoreticky - myslíte, že by ke mně šla

Velvet Orchid.?

(kdysi jsem ji zkoušela a dost dobré, a pak jsem ji zkoušela a vybavuji si, že jsem ji odsunula, že ji jako nemusím mít, tak nevím...)

Mně se Velvet Orchid při zkoušení líbila, ale zase Noir pour Femme se mi zdá od Toma lepší, teda přes zimu. V současném počasí by se ten poměr asi obrátil. No pokud máš možnost získat ji za dobrou cenu, tak by k tobě podle mě šla určitě.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 24. května 2016 15:23
Reakce na dynda:

Jak píše Michinka a fija, stejný nejsou. Já SPI s modrým střapcem nesnesu jednak kvůli pačuli, díky němuž v něm mám ten mrkvovej kosatec špinavej od hlíny podobně jako v Hirisu a jednak kvůli vetiveru. Jako bych strčila nos do napěchovanýho popelníku. Jen mezi SPI L´Eau a verzi Sensuelle s peříčkem nevnímám rozdíl a ta už se mi líbí, protože z ní právě tyhle dvě složky vypustili. U barbuchy si ale myslím, že to bude přesně naopak a tyhle dvě složky tam naopak potřebuje jako tlumiče sladkého základu. SPI L´Eau by se podle mě jí zdála už jako sladká líbivka - známe svoje pappenhajmské.

Offline Miru
16615 příspěvků moje polička 24. května 2016 18:29
Reakce na wendulka:

...no, ještěže jsem ji zkusila - nelíbí se mi...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 24. května 2016 20:04
Reakce na Miru:

Aha. Njn, i mistr Ford se někdy sekne. Ale je pravda, že některý vůně prostě fungujou jen v určitým počasí. Třeba Kiki (Vero Profumo) když jsem si ji loni pořizovala, tak mi ohromně voněla - heboučká levandule, jen lehce oslazená maracujou. Pak jsem si ji pákrát vzala, když už teplo nebylo a ta levandule byla najednou ostrá a drsná, že se mi to vůbec nelíbilo a přemýšlela jsem, že ji prodám a teď jsem ji zase vytáhla o víkendu, jak se udělalo teplo a zase krása.

To ale nic není proti vůním jako výše zmiiňovaný SPI. Na sobě nesnesu ani jednu, ale na fije, jak mi dnes dokázala to podobně jako dřív s Feve Delicieuse, je nádhera ji čichat. A ten super oblak, který kolem sebe vytvořila, když se s ním odešla převonět na toaletu, aby mi ho mohla demonstrovat. Jako bych potkala navoněnou sama sebe, jen v blonďatým vydání. Druhou stranou jsem teď ale samozřejmě navztekaná, že je ze sebe takhle nevnímám/na mně tak nevoní.

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 24. května 2016 21:01
Reakce na wendulka:

Shalimar Parfum Initial je jedna z mála odnoží Shalimaru, kterou na sobě nejen snesu, ale vyloženě se mi líbí. Pokud tedy pominu, že v ní z toho Shalimaru moc nezbylo. A to tak, že jsem pořídila flakón do zásoby. Obě další verze byly spíše sběratelskou nutností, ale i tak s nimi nemám žádný zásadní problém. Moc se mi líbí na dceři a pokud potřebuji nějakou nekomplikovanou vůni, klidně po nich sáhnu.

To s Souffle to drhne stále .

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 25. května 2016 21:58
Reakce na wendulka:

...Třeba Kiki (Vero Profumo) když jsem si ji loni pořizovala, tak mi ohromně voněla - heboučká levandule, jen lehce oslazená maracujou. Pak jsem si ji pákrát vzala, když už teplo nebylo a ta levandule byla najednou ostrá a drsná, že se mi to vůbec nelíbilo a přemýšlela jsem, že ji prodám a teď jsem ji zase vytáhla o víkendu, jak se udělalo teplo a zase krása....

Wendulko, já jsem vzoreček Kiki tehdy v zimě odložila, vyzněla na mně ostře a tvrdě. Jsem ráda, že to čtu, bežím ho pohledat a vyzkoušet v teplém počasí, jaká bude.

A mám to podobně s Jicky, moc se mi líbí na jaře, když se oteplí - jen nechápu, má na mně teď prachmizernou výdrž. Může za to stáří odstřiku? (2 roky) Po letmé zkoušce ležela rok ve skříni nepochopená a až vloni jsem objevila, že je krásná.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. května 2016 20:03
Reakce na wendulka:

Nevím, asi píšu nějak komplikovaně, ale psala jsem hned v prvním přístěvku, že SPI L´Eau a L´Eau si Sensuelle jsou stejná vůně jenom v jiný lahvi. A bylo mi divný, že by Babucha neznala SPI L´Eau... Ale problém teda byl v tom, že nevěděla, že růžový střapec a růžové peříčko jsou stejné.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 26. května 2016 21:36
Reakce na dynda:

Aha, už jsem si to přečetla pečlivě. Ano, tak to se shodneme, že mezi SPI L´Eau a SPI L´Eau Sensuelle nevnímáme žádný rozdíl.

Nicméně potom jsi psala, že pokud SPI L´Eau nezná, ale už má SPI, tak že růžový střapec, potažmo růžové peříčko se jí s velkou pravděpodobností líbit bude. Pro tuhle část pořád platí, že si myslím opak a barbuše by se tahle varianta zdála už podle mě jako sladká líbivka.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. května 2016 15:13
Reakce na wendulka:

Jasně, já to brala podle sebe, protože se mi líbí obě. Každá pro jinou příležitost. Když je dobrá konstelace kdovíčeho, cítím v dojezdu SPI dokonce i velký Shalimar. To se o L´Eau říct nedá. Je to opravdu taková hezoučká verze SPI.

Offline Michinka
195 příspěvků moje polička 27. května 2016 21:30
Reakce na dynda:

Pro mě je to opravdu ošklivá verze SPI

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. května 2016 16:36
Reakce na Michinka:

To je jasný, to je skoro u každého parfému, jeden tomu říká smrad a druhý to rád nosí... Aspoň se všichni nepoperou o jeden!

Offline barbucha blogger
35575 příspěvků moje polička 07. června 2016 08:55
Reakce na dynda:

Jo, mě nenapadlo že je to stejnej obsah v jiný flašce. Vendulka mi dokonce nedávno přinesla vzorek, a má pravdu, je to - pro mě - sladká líbivka a vůbec bych ji neunosila

Offline andry spravce
2950 příspěvků moje polička 18. června 2016 18:59

Věděl by mi poradit někdo ještě nějakou (dobrou) levanduli? Poslední dobou na ni mám náladu..

Ne kolínskou, ne vyloženě pánskou, ne ty, co znám: Gris Clair, Encens et Lavande, Fourreau Noir, Lavande 44 od Rania J., Jersey, Eau de Lavande od Diptyque, Causse Mejean, Lavender Palm, AA Lavande Velours.

Koho něco napadne, má u mě pochvalu

(wendulko, Kiki se nepočítá ani Monarchy a Shermine a Blanc des Cotons)