Sedím v dálkovém autobuse ze severu Čech a krásně, tak akorát tu někdo voní mandlemi v cukru. Ani moc sladce ani intenzivně. Akorát.
Voňaví lidé
Dnes v kostole klasická no.5.
Bolo to dôstojné a krásne.
slniecko Ta mě potěší vždycky a na každém, pokud to není napodobenina.
Fleur to je mamina obľúbená, tak dúfam, že by som si ju nepoplietla...aj keď pri dnešných napodobeninach...
slniecko To bys určitě poznala
.
Dnes v kostole klasická no.5.
Bolo to dôstojné a krásne.
Samozřejmě
. Pětka je přeci "na neděli do chléva", rozuměj ke kostýmu i džínám, do kostela i k ohni (skoro)
- na vodu určitě.
Já vlastně neznám univerzálnější parfém, ...ale uznávám, že mé znalosti jsou poměrně omezené.
slniecko Ta mě potěší vždycky a na každém, pokud to není napodobenina.
Jinou bys zpívala, kdybys znala zeťovu matku
Je to její signature, leje to na sebe po litrech (od synků dostává pravidelně ta největší balení)... ale představ si osmdesátiletou ženštinu, která na svůj věk skutečně vypadá - přičemž se ho snaží popřít dlouhými žlutými loknami a urputným makeupem, umělé řasy a la mrkací panenka included. K tomu outfit od nejbližšího stánku, hrající všemi barvami, leč hlavní část nejlépe v levhartím dezénu.
A vůkol toho strašidla se nese krásná pětka ![]()
Miru zkusím ho někde přivonět, díky za tip
barbucha Tak v daném případě to odvolávám
, tady to pětka nevytrhne.
Věru ne. I proto si tu pětku už léta odpírám, i když jsem o ní už mnohokrát uvažovala (a zkoušela). Ačkoliv... myslím že to stejně není tak úplně můj styl, naštěstí. To spíš ten Hermes, sakrapráce.
barbucha snja myslela, ze svedky byvaji ve vyssim veku minimalisticky elegantni![]()
Třeba to není Švédka![]()
Dneska v tramvaji krásně voněla Cristalle - zdraoj jsem sice neidentifikovala, ale bylo to blaho,
Chyprovky v teple ochlazují, opět se mi to potvrdilo.
Dnes na letišti nějaký chlap tak voněl santalem,...až se mi dělalo šoufl![]()
Včera chodba ve vysočanské poliklinice krásně provoněná BR 540 (nebo Burberry Her). Každopádně to nebyla žádná desinfekce![]()
Nakazila jsem kolegyni v práci nemainstreamem. Vloni jsem ji v Londýně zatáhla do obchodů Aesop, Guerlain, Jo Malone, abychom nakonec obě nakoupily v Bloom Perfumery (krásný zážitek, adventní čas ve městě). Po spotřebování prvního parfému si koupila v Ingredients, kam jsem ji poslala, Ganymede, kterou jsem se tak přesytila, že nevím, jestli se k ní vrátím (nosila jsem ji na konci zimy a v předjaří). Po spotřebování si koupila Rouge pd CdG podle mého vzorku (jo, jsem hotová influencerka
) a ta jí taky moc hezky sedí. Kdysi jsem o ní dost přemýšlela, ale vždycky mě nakonec dostalo to pačuli, které prostě nemůžu. Mám ale radost, když ji takhle v práci občas cítím, protože ta kompozice je boží (Fleur , nebo kdo to tenkrát byl, si nechá ty přesekaný žížaly)
marieu Ano, žížaly jsou moje
.
Já svoje okolí vždycky naviguji k vůním, které se mi alespoň trochu líbí, ale zároveň vím, že bych je nenosila. A po zkušenostech, kdy si někdo pořídil "moji" vůni, už ohledně toho, co používám, zdatně mlžím. Mnohdy není zapotřebí ani to, stačí korektně vyslovit jméno značky a název vůně, tolik informací už nikdo většinou nepobere
.
...když se mě někdo zeptá na vůni, že se mu jako líbí a jak se jmenuje.?., tak se s úsměvem omluvím, že bohužel, to neříkám...
Že prostě název svojí vůně nikomu nesděluji...
(leda, když ji přestanu nosit. Takhle mě měsíce můrovala jedna kolegyně, chtěla vědět, čím se voním. Tak když jsem vůni přestala používat, řekla jsem - L´Interdit Intense. Ještě si to i psala na papír. A pak, po pár dnech mi otráveně řekla, že na ní to voní úplně jinak, vlastně prý vůbec to na ní nevoní pěkně...)
Fleur tak tu Ganymede si vybrala v Ingredients neomylně sama, to je opravdu vůně všehomíra, která oslovuje spoustu lidí. Stejně jako jsem k ní přes 2 lety přišla já- ani se mi z nástřiku nestihla rozvinout a už jsem s ní byla u pokladny. Myslím, že si ani nepamatuje, že ji mám taky, protože vůně střídám podle období a nálady. Ona kolegyně zato nosí tu jednu jedinou vůni do spotřebování, což mi přijde zajímavé- u mě rozhodně s jídlem roste chuť. Teď jsem ji dlouho neměla, ale probudila se a začíná slídit.
...Ganymede je výborná jako osvěžovač vzduchu v bytě - vydrží vonět dlouho a velmi příjemně v místnosti.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025