Zábavné parfémové příhody

15. srpna 2014 15:25
Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 19:21
Reakce na dusty:

No tak ale to je už skoro pochvala, ne? 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 20:53
Reakce na slniecko:

Trochu drahý repelent.

Já to mám přes léto úplně opačně. Když se zleju jakoukoliv svěženkou, zejména citrusovou, tak spíš na sebe veškerou hmyzí havěť přitahuju.

dusty:

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 15. srpna 2016 17:23

V jedné recenzi vůně jsem větu "sladká vůně po benzoinu" četla jako "sladká vůně po benzínu". Zaskočilo mi. 

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 12. října 2016 19:06

Tak ze bych se z toho popukala, to zrovna ne... ale pobavila me panika v luxusnim NK, ktera vznikla kdyz jsem se pidila po tom Scandinavian Crime od LM Parfums. 

Prodavacka nejdriv hledala ve sve pameti (marne), pak v tabletu (rovnez marne), pote povolala kolegyni... ktera jeste odbehla pro vedouci. Vsechny se sebehly, hlavy dohromady a horecne shanely informace, kde se dalo. No bodejt, takova ostuda: neco nemaji a ani nevedi kde to sehnat!

V zaveru mi s mnoha omluvami a smutnym tonem sdelily, ze u nich se ocividne takova znacka nenachazi, a pravdepodobne tedy vubec nikde jinde. Jedna z nich vsak oponovala, ze by mozna... byla jeste nejaka mala nadeje... ze existuje takova mala vylucna parfumerie s podobne obskurnimi znackami, a jala se mi vysvetlovat jeji polohu. Zarazila jsem ji v rozletu: Nemyslite nahodou The Cow? Slecna div neomdlela udivem nad mym svetactvim a jedine, co ze sebe dokazala jeste vypravit, bylo: Odkud ze to jste?! 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 12. října 2016 20:21
Reakce na barbucha:

Doufám, žes jí to patřičně vysvětlila. 

Offline jerry
10937 příspěvků moje polička 12. října 2016 20:32
Reakce na barbucha:

Stejně jako si skladník ve šroubárně může přečíst Vergilia v originále, tak tetina z Prahy může znát The Cow

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 12. října 2016 20:45
Reakce na jerry:

Pfff... jako by Praha byla nějaká pastouška... 

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 10:07

Dost mě rozveselila kolegyně - líčila, jak dobře se měla v lázních... co si tam všechno nakoupila: "A od jedný spolupacientky, prodavačky z letiště, jsem si koupila voňavku. Ale rozumíš, z letištní parfumérie, takže opravdovou voňavku!"

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 10:25
Reakce na barbucha:

Sakra z letiště nemám nic... já ty svoje fejky holt vyhodím

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 11:40
Reakce na náťa66:

Jo, měla by ses stydět  

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 09:34

Ok, ľudia...aký je to stupeň, keď ráno cestou na skúšku po učlovečení sa pred odchodom človek automaticky sadne za počítač a prehodí si na virtálnej polici, čím sa práve navoňal ?

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 10:03
Reakce na slniecko:

No pokud jsi se nenavoněla pouze virtuálně, tak to svědčí jen o systematičnosti a smyslu pro pořádek.

Ale jestli akt parfemace proběhl pouze ve virtuální realitě, tak si zkontroluj, kde teď vlastně jsi .

A Liu byla dobrá volba, závidím tvým zkoušejícím...

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 16:08
Reakce na Fleur:

Ďakujem. No samozrejme som to zaznamenala až po nástreku. Takže konečne sa u mňa prejavila systematičnosť a zmysel pre poriadok. Raz to muselo prísť ...

Ja im ovšem nezávidím snažiť sa vyhodnotiť tie fabulácie, čo som popísala dnes do testu...

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 03. února 2017 18:54

Dnes jsem při letmé zastávce ve Fannu zaslechla zákaznici (věk cca 40+), kterak se ptá prodavačky, jestli vedou vůně značky "Čanel", že by chtěla "novinku Čanel číslo pět". Musela jsem se dvakrát nevěřícně ohlédnout, prodavačka ani nemrkla brvou a s ledovým klidem odvětila, že na této prodejně ji nemají.

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 20. května 2017 23:48

Citace z katalogu značky Jo Malone London, který jsem si dnes odnesla z parfumerie Douglas.

Mimosa a Cardamom:

Nové čechy čekají. Jemná mlha z václavek, zlaté mimózy vznášející se nad kořeněným, čerstvě drceným kardamomem. Hřejivá, éterická a úchvatná.

Offline jerry
10937 příspěvků moje polička 21. května 2017 08:03
Reakce na cinkja:

Radši než mlhu z václavek mám guláš z václavek

Offline Fleur blogger
6797 příspěvků moje polička 21. května 2017 10:36
Reakce na cinkja:

Tyhle překlady zbožňuju, opravdu kreativní a nakonec to má i evokační potenciál .

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 21. května 2017 12:25
Reakce na cinkja:

Citace z katalogu značky Jo Malone London, který jsem si dnes odnesla z parfumerie Douglas.

Mimosa a Cardamom:

Nové čechy čekají. Jemná mlha z václavek, zlaté mimózy vznášející se nad kořeněným, čerstvě drceným kardamomem. Hřejivá, éterická a úchvatná.

Moja švagriná - prekladateľka a tlmočníčka - podobné "poklady" zbiera :-).

Inak aké typické pre značku, čo sa snaží solifory, alebo takmer soliflory predávať za ceny skutočne profesionálne premyslených parfémov, tudíž totálne prehnané, že nezaplatia ani len za profesionálny preklad.