Co parfémového vám udělalo radost?

20. srpna 2014 11:22
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 08. března 2018 06:45

wendulka Děkuji, Vendulko. MDLP je opravdu krásná, to se musí nechat! 

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 08. března 2018 09:46

Dalia wendulka 

MD Le Parfum je fakt pěkná, ale na mě je tam moc  ambry, ta mi nesedí. Pořídila jsem si MD Eau de parfum (2012) a je to příjemná solidní chyprovka (no, kapku sladší teda) - ale voní na mně jen někdy!  Jsou dny, kdy sedne naprosto  super... jindy zas nesnesitelná. Lepší v chladnu asi.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 08. března 2018 12:42

barbucha Nevíš, prosím, jaký je rozdíl mezi MD 2012 a 2017? 

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 08. března 2018 13:17

Dalia 

Nezkoušela jsem, ale tak nějak jsem získala dojem, že bude sladší a asi "mladistvější" (v ne moc dobrým významu ). Recenze má rozhodně lepší ta 2012. Jinak netuším 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 08. března 2018 13:54

barbucha Nevadí, děkuji!  Časem určitě vyzkouším na vlastní kůži.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. března 2018 23:45

První zkouška nové Fleur de Peau (Diptyque), podle níž to zatím vypadá, že bych v ní mohla najít z velké části adekvátní náhradu za skončenou Peut Etre (Lancome), až ji dopotřebuju.

Offline Korsičanka blogger
13475 příspěvků moje polička 09. března 2018 14:07

wendulka Fakt? Tak to jsem na ni zvědavá

Já mám dnes radost z malého parfému Chanel No.5Návraty ke starým láskám Ještě to víčko mi chybí k úplné radosti.

Offline blackviolet
3468 příspěvků moje polička 09. března 2018 17:23

wendulka Jo . I když Peut Etre nemám až tak dobře načichanou, je to ono. Vůně, která mi připadá důvěrně známá. Jdu se odebrat do vlákna Diptyque.

Offline slniecko admin
19544 příspěvků moje polička 10. března 2018 12:36
Reakce na wendulka:

První zkouška nové Fleur de Peau (Diptyque), podle níž to zatím vypadá, že bych v ní mohla najít z velké části adekvátní náhradu za skončenou Peut Etre (Lancome), až ji dopotřebuju.

​Bomba. Takže môžem s kľudom Peut-Etre dopotrebovať, alebo, ak by mi to predsa len nešlo, tak predať.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. března 2018 12:43

slniecko No radši předem vyzkoušej na vlastní nos  Přece jen to zatím byla jen jedna zkouška. A ten pocit naskočil až po rozvoneni. Ne úplně hned na začátku. 

Offline slniecko admin
19544 příspěvků moje polička 10. března 2018 15:17

wendulka a na vlastnú kožu. To je jasné .

Offline woman27
541 příspěvků moje polička 10. března 2018 16:58

wendulka slniecko 

I já mám problém, co bude, až mi dojde Peut Etre, budu taky muset vyzkoušet. I když osobně mám z kušenost, že už je to vždy jen náhrada, ale zase na druhé straně Diptyque je moje oblíbená, zrovna jsem znovu okouzlena Ofresií, Do Son byla moje velmi oblíbená vůně, ale teď mám jiné priority.

Offline slniecko admin
19544 příspěvků moje polička 10. března 2018 17:52

woman27 Ofrésiu by som odkúpila odstrek, keby niekto neodolal kúpe celého flakóna ...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 15. března 2018 11:08
Reakce na blackviolet:

wendulka Jo . I když Peut Etre nemám až tak dobře načichanou, je to ono. Vůně, která mi připadá důvěrně známá. Jdu se odebrat do vlákna Diptyque.

​Tak po důkladném porovnání musím konstatovat, že Fleur de Peau a Peut-Etre si podobné nejsou. Spíš jde o to, že ten křehký a romanticky, nasládle pižmový kosatec, který vyleze z Fleur de Peau po rozvonění navozuje ten pocit něčeho důvěrně známého, jak píšeš. Přesně jako to dokáže Peut-Etre.

S Lancome tedy budu šetřit. Nicméně vzhledem k tomu, že mám na poličce i jinou vůni čistoty - Chemisse Blanche, kterou už v tom novém černém flakonu nechci, tak Fleur de Peau v tužebníku zůstává jako alternativní náhrada i tak.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 15. března 2018 11:15

Voňavých radostí posledních dnů bylo více, ale ty dnešní jsou obzvlášť veliké. Cuir Beluga, kterou jsem už roky neměla možnost cítit a mysticky krásný Knot Eau Absolue. V obou vůních vnímám určité nuance tajemna a to se mi líbí. 

A nesmím opomenout Jardins de Bagatelle. To je lahůdka pro milovníky lehce nostalgických květinovek. 

Offline blackviolet
3468 příspěvků moje polička 15. března 2018 11:19

wendulka Tak to bude asi jenom pocitově. V tom může Peut-Etre docela dobře nahradit. 

Líbí se mi i pačuliovka Tempo, ale od té si musím teprve sehnat vzorek.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 15. března 2018 16:12

blackviolet Vidíš  na Tempo jsem v Ingredients minulý týden úplně zapomněla . Tak příště  

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 15. března 2018 18:18
Reakce na Dalia:

A nesmím opomenout Jardins de Bagatelle. To je lahůdka pro milovníky lehce nostalgických květinovek. 

​To je! Já zrovna koukám na dno odstřiku a uvažuju o celým flakonu... mají ale všude jen stovky, a to je pro moje účely až až - jak je tak kapku staromódní, nenosím ji ven (spolu se starší osobou by už toho bylo moc najednou ), ale užívám si ji doma. Proto nevím, jestli mám do tý stovky jít 

Offline Korsičanka blogger
13475 příspěvků moje polička 15. března 2018 18:22

barbucha Chceš nový odstřik?Mááám.

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 15. března 2018 18:37

Korsičanka 

Máš na rozdávání? To bych si teda s dovolením kapku vzala! Snad se konečně dovalím na příští sraz (nebo i jinam, dřív)... Klidně bych brala dvacku (a flakon budu mít - od tý první várky).