Stěžovací parfémový koutek

25. srpna 2014 17:43
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 03. května 2023 21:57

Fleur 

Děkuju. No na mě se teď hlavně za poslední týden bohužel nakumulovalo už tolik stresových událostí, až mi z jedné konkrétní velmi vypjaté chvíli poprvé v životě opravdu ruply nervy. Tak netuším, jestli to mohlo sehrát roli...

Jako z nejhoršího už jsem se oklepala, ale přiznávám, že ideální to není pořád a ještě asi nějakou dobu nebude.

Nicméně když se mi před třemi týdny srovnala chuť do původního stavu, říkala jsem si, že by mohl začít pomalinku i ten čich. Tak smolík no.

Korsičanka 

No já se teď bohužel stále potácím v různých situacích, které jsou akutnější než ta anosmie, takže na nějakou dovolenou můžu pomýšlet nejdříve v první polovině července. Ale proč myslíš, že by to vyřešily zrovna hory?

Offline Korsičanka blogger
13291 příspěvků moje polička 03. května 2023 22:40

wendulka No, jak jsem před pár lety zápasila s problémy s ucpaným nosem, jenž i málo cítí, zjistila jsem, že na horách nejenže se mi líp dýchá ve dneúve stoje, ale i v noci/vleže. A jak mi tam nenapuchala sliznice, tak jsem i líp vše čichově vnímala. A když jsem pak ještě definitivně odstavila všechny nosní kapky, vnímám vůně dobře i v době jarní alergie. I doma v nížině. To dřív nefungovalo. Takže hory mi lépe nastartovaly i nosní buňky.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. května 2023 07:12

Korsičanka 

Hm, jenže já nemám ucpaný nos nebo opuchnutou sliznici či alergii. Nos mám úplně čistý. Mně nefungují jen ty receptory. A teď už skoro úplně. Tak se bojím, že na tohle jen hory stačit nebudou. 

Všude čtu, že když to trvá víc jak měsíc, měl by se člověk obrátit na ORL, ale žádná specifická léčba na to vlastně neexistuje.

Spíš přemýšlím po včerejším zjištění o tom, že se asi zkusím poohlédnout po psychologovi.

Offline Korsičanka blogger
13291 příspěvků moje polička 04. května 2023 09:24

wendulka Jak myslíš. Podle mě to ale hlavou nebude

Offline Miru
16030 příspěvků moje polička 04. května 2023 09:27

Korsičanka 

...spíš si myslím, že wendulka uvažuje o psychologovi, aby se s tím současným momentálním, nepříjemným faktem dokázala lépe srovnat...

Offline Miru
16030 příspěvků moje polička 04. května 2023 09:30

wendulka 

...mám různé zkušenosti - po covidu jsem necítila asi tři měsíce, pak se mi to začalo pomalu postupně vracet.

Ale mám v práci kolegyně a ty mají různé zkušenosti - jedna necítí už přes rok, druhá necítí skoro dva roky, jinou to přešlo za měsíc, kolegu za půl roku.

Je to velmi individuální.

A i  s tím, že někdy necítí absolutně nic a jindy občas něco, a pak zas nic. Ale těm, kterým se to spravilo, se ten čich vracel pomalu a postupně.

Věřím, že budeš zase v pořádku!.

Offline blackviolet
3418 příspěvků moje polička 04. května 2023 09:50

wendulka Ach jo. Ale bude líp! Určitě.

Jinak ty hory nejsou zas tak špatný nápad Korsičanka , nejenom kvůli vzduchu. Pomůže to odbourat stres, příroda, klid. Já si často nabíjím baterky v lese .

Offline Sweet Potato
39521 příspěvků moje polička 04. května 2023 09:53

wendulka Lituju moc. Snad to nebude trvat dlouho.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. května 2023 10:04
Reakce na Miru:

Korsičanka 

...spíš si myslím, že wendulka uvažuje o psychologovi, aby se s tím současným momentálním, nepříjemným faktem dokázala lépe srovnat...

​Přesně tak.

Offline alibi blogger
4193 příspěvků moje polička 04. května 2023 10:29

wendulka je mi tě líto , člověk by řekl, jaká je čich maličkost, ale bez něj je to frustrující i pro neparfumaniačku

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 04. května 2023 11:24

alibi 

Tak on kdyby to byl jenom čich, asi bych to zvládla třeba jen nějakou tou dovolenou v horách, jak navrhovala Korsičanka, ale jak jsem výše psala, toho stresu bylo teď už opravdu přespříliš jak nikdy v životě (nepřeháním) a dnes ráno to na mě zase trochu dolehlo no, takže se trochu prvně skutečně bojím, že běžné rozptýlení to tentokrát as nevyřeší. No třeba to zvládnu nakonec zase, nicméně v tuhle chvíli si sebou nejsem jistá.

Za tři týdny mám coby doprovod termín u jedné odbornice, které důvěřuju, tak to proberu nejprve s ní a uvidím, co případně koho mi doporučí anebo zda si nakonec vezme taky za pacienta (haha). Možná že pomůže jen moct to všechno probrat i s ní. Nevím.

Každopádně děkuju za potlapkání.

Offline alibi blogger
4193 příspěvků moje polička 04. května 2023 12:12

wendulka dobře děláš, někdy to prostě člověk sám nezvládne, mám to taky tak. a máš li někoho, komu důvěřuješ, určitě ti to pomůže. objímám 

Offline Biely kvet
4140 příspěvků moje polička 04. května 2023 12:24

wendulka Nech je zase čím skôr lepšie! 

Offline viktorka_od splavu
48805 příspěvků moje polička 04. května 2023 15:24

wendulka  drž se

Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 12. června 2023 15:40

Dneska si nějaká dobračka z kolegyň potřebovala očichat mou Pacific Lime od Atelier Cologne, kterou jsem nechala volně loženou. Zjistila jsem to odpoledne při odchodu z práce: víčko je bez závitu, závit je na flakonu- ten zůstal otevřený, takže když jsem se chtěla po práci přestříknout, zůstalo mi v ruce víčko i s otevřeným rozprašovačem a z flakonu vycáklo dobře 10ml, ne-li víc a náš jetej gauč začal pronikavě vonět

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 12. června 2023 21:14

marieu To považuji za nehoráznou drzost. Já si nedovolím bez zeptání vyzkoušet ani tester v obchodě (tedy s výjimkou těch řetězců, kde to funguje spíše na principu samoobsluhy). 

Offline RoSa
9906 příspěvků moje polička 12. června 2023 21:28

wendulka kdysi tady někdo zmiňoval, že na tu pocovidovou ztrátu čichu existuje nějaká rehabilitace/lázně... kde to bylo už nevím, někde v Hradci Králové?... pod nějakou nemocnicí to myslim fungovalo... třeba si někdo tady vzpomene?

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 12. června 2023 22:34

marieu To nikdy nepochopím, sahat na cizí věci...všeobecně. A vůbec něco zkoušet nebo použít.

wendulka Já si říkám, kde ty jsi, že tě tady moc nevídám a už je mi to jasné. Musím teda říct, že manžel přišel o čich při prvním covidu, takže listopad 20 a trvalo to teda dva roky, než se mu čich vrátil. On tvrdí že lepší, já myslím, že stejný. A opravdu to třeba bylo rok a půl nic a potom hodně pomalý návrat. Myslím na tebe, protože on je velký problém a ještě při našem koníčku.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 12. června 2023 22:55

RoSa 

Děkuju, ale já jsem teď bohužel musela řešit jiné, mnohem vážnější osobní věci než mojí anosmii, které mě psychicky a fyzicky vyčerpaly ještě víc, takže jsem minulý týden začala řešit teprve to. Prostor objednat se na ORL vůbec nebyl, natož abych kvůli tomu mohla až do Hradce.

Možná až se to všechno nějak urovná, kouknu na to.

Renusatko 

No přes tři týdny používám ty kapky do nosu s vitaminem D a čich se mi tím zase trošinku vrátil ve smyslu, že můžu nosit Aqwindia a slaboulince už zase poznávám Blackmail, pačuliovou růži a lépe žvýkačkovou tuberózu (furt se mi nelíbí) a vůni kávových bobů. Jo a Cicatrices vlastně taky poznácám - tu kombinaci myrhy, kůže a lékořice, ale Myrrhiad zase třeba vůbec.

Tím, jak se to zase nepatrně obnovilo, jsem se s tím už zase smířila trochu lépe, že to bude dlouhé.

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 13. června 2023 06:15

wendulka Moc na tebe myslím a držím palce, ať se život co nejdříve urovná. Návrat čichu ho pak může ještě výrazně zpříjemnit!